РЕКЛАМА

Деца с хранително отравяне след ядене на супа топчета и риба

| обновено на 21.04.17 в 16:45

Осем деца от ДГ „Деница“, която е клон на ДГ „Осми март“, са показали сходни симптоми с повръщане и разстройство и медицинската сестра е извикала родителите да ги приберат. Две от децата - момченца на 5 и 6 г., от различни групи, са приети в Инфекциозна клиника. 

Сутринта още петима родители са се обадили, че децата им имат подобни симптоми, като те са от три различни групи, разказа кметът на район „Южен“ Борислав Инчев. Днес на градина са едва 71 от всички 147 деца, отсъстващите са 76, уточни той.

Децата вчера на обяд са яли супа топчета, печена риба с гарнитура боб и лютеница и за десерт банан. От храната са консумирали и хората от персонала, като до момента всички са здрави.

Служителите на Областната дирекция по безопасност на храните и РЗИ извършиха днес съвместна проверка в детска градина "Деница".

Специалисти от здравната инспекция взеха проби за изследвания от всички  деца и персонала в градината. От областната дирекция по безопасност на храните не са намерили пропуски или нередности. Взети са проби и от кухненските повърхности и инвентара. Храната се готви в кухнята на детското заведение.

Резултатите от пробите от децата и персонала ще излязат в сряда, а от храната – в петък. Тогава ще ясно със сигурност дали е хранително натравяне или вирус. print Отпечатай
Още от категорията

Наградите "Пловдив" - миг от паметта на града

Носителите на Наградата „Пловдив“  за ярки постижения в областта на  изкуството и културата, реализирани през 2016 година  вече са известни.  Призовете бяха връчени на официална церемония в Дома на културата „Борис Христов“ в десет категории. В най-оспорвания раздел  „Художествена литература“, заради подчертано силните  кандидатури и..

публикувано на 23.05.17 в 21:10

Граждански марш за европейско правосъдие впечатли любопитни пловдивчани в Центъра

Със скромен протест в Пловдив протече обявеният за национален „Граждански марш за европейско правосъдие“  под мотото „Няма да мълчим!“, организиран от гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“.  Трийсетина души се събраха пред Общината с искане за радикална съдебна реформа, чиято липса в момента, според тях, блокира цялостното развитие на..

публикувано на 23.05.17 в 19:46

Втори случай на блъснат на пътя полицай в Пловдив за 10 дни

Моторизиран полицай е блъснат  от лека кола, отнела предимството. Катастрофата е станала около 13.20 на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Георги Бенев“, близо до Стъкларския завод.  Полицаят е ударен от мерцедес, управляван от 56-годишен шофьор, който  не е спрял на знак "Стоп". Униформеният е откаран в болница без опасност за живота, но..

обновено на 23.05.17 в 17:57

Екоминистерството пак проверява качеството на въздуха в Труд

Министърът на околната среда и водите Нено Димов разпореди проверка за качеството на атмосферния въздуха в село Труд. Той е възложил на Изпълнителната агенция по околна среда да извърши измервания.  От  Министерството на околната среда и водите съобщиха, че мобилна станция на Регионалната лаборатория - Пловдив, ще следи нивата. Набирането на..

публикувано на 23.05.17 в 17:56

Над 2000 души кандидатстват за работа във ВМЗ Сопот

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с ръкводството и синдикатите във ВМЗ - Сопот. Това е първото му посещение в най-голямото предприятие за боеприпаси у нас след като пое министерството на икономиката.  На срещата с изпълнителните директорите д-р инж. Иван Гецов и Атанас Трифонов е станало ясно, че предприятието се развива..

публикувано на 23.05.17 в 16:51

Нивата на естествения уран в пловдивско няма как да са в евронормите

Още преди 2 години предупредихме в писмо Министерството на здравеопазването, че ако бъдат въведени европейските норми за наличие на уран във водата, които са по-ниски от българските, около 35 – 40 % от пробите ще се окажат нестандартни.  Това съобщи директорът на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Танчева, като уточни, че лекото повишение на естествен уран..

публикувано на 23.05.17 в 14:03

Болниците страдат от несправедливото разпределение на парите за лекарства

В най-скоро време да се поиска актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за тази година, особено в частта за плащането на лекарствата. Около това се обединиха директори на лечебни заведения от Пловдив и областта, представители на Българския лекарски съюз и на РЗИ на дискусия, организирана от пловдивския депутат доц. Георги..

публикувано на 23.05.17 в 13:39