РЕКЛАМА

Дуалното образование е във фокуса на Панорамата в Панаира

| обновено на 21.04.17 в 14:47

Дуалното обучение е сред основните акценти в 9-та Панорама на професионалното образование в Панаира.

Форумът откри заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова. Тя  представи предимствата на дуалната система на обучение и резултатите от нея в училищата, в които е въведена. Особено важно е учениците да получават адекватно образование, което да им гарантира добра реализация в страната, каза Гайдарова. По думите и много важен е контактът на училището с бизнеса, защото когато са заедно - нещата се случват най-добре.

Предстои да се разработят съвместно с работодателите редица стандарти и програми за бъдещи професии, съгласно Закона за училищното и предучилищното образование.

Началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова подчерта, че в нашата област има 6 нови паралелки дуално обучение. Точно от Пловдив започна дуалното обучение - от Проф. гимназия по дъврообработване, припомни Киркова. От септември дуална форма на обучение ще има в същата гимназия, както и в Гимназията по автотранспорт, тази по механотехника и в Проф. гимназия в Асеновград.

В панорамата участват 350 ученици от цялата страна от 150 училища. Те  демонстрират подготовка и практически умения по предметите. 

Днес започнаха първите 11 състезания по професии, които представляват финален национален кръг за отделните региони на страната – най-добър млад сладкар, барман, готвач, сервитьор, автомонтьор, строител, фризьор. Утре предстоят финалните серии за всички надпревари в палата 2 и 3 на Панаира. 

Снимка

Снимка

print Отпечатай
Още от категорията

Пренареждане: ГЕРБ поиска от кмета на Пловдив да се откаже от акциите в Панаира

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на ГЕРБ на сесията на 27 април 2017 г. да отменят решението на Общински съвет - Пловдив за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив.  Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията..

обновено на 26.04.17 в 17:49

Условна присъда за бившата директорка на Дома за деца в Асеновград

Съдът в Асеновград наложи условна присъда на бившата директорка на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Таню войвода" в  Асеновград  Весела Симеонова.   Тя бе призната за виновна за три случая през лятото на 2011г, в които противозаконно е държала затворени с дни малолетни  инепълнолетни тогава питомци на дома.   За тези си деяния, Весела..

публикувано на 26.04.17 в 17:49

Решението на съветниците за акциите на Панаира се оказа незаконно

Областният управител Здравко Димитров върна решението на Общинския съвет на Пловдив за приемане на 20 процента от държавните акции на Международния панаир.  Мотивите на са, че е сделката не е съгласуване с Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, което в подобни случаи е задължително. От друга страна решението на местния..

публикувано на 26.04.17 в 17:37

Бившият партиен дом да се превърне в опера предложи изненадващо "Дом на пловдивската опера"

Операта може да има 100 процента функционалност, ако общината предостави бившия Партиен дом, който да бъде свързан с Концертна зала – това заявиха от Фондация „Дом на пловдивската опера“ на пресконференция по повод една година от дейността си. Арх. Илко Николов представи проект от 4500 кв. м. разгърната площ, включително и 40-местен паркинг,..

обновено на 26.04.17 в 17:26

Решиха на мястото на Гарнизонна фурна да има парк, Миразчиев обещава протести

Следващата седмица започва бутане на Гарнизонна фурна и още 4 сгради до нея . Имаме вече избран изпълнител на дейностите , каза пред Радио Пловдив кметът на район „Западен“ Димитър Колев.  Той уточни, че при него тази седмица е получил подписка, подкрена от 200 жители от квартала, които  искат на това място да има парк.  Те са от блоковете..

обновено на 26.04.17 в 17:25

Благотворителна кампания " Заедно в живота "

„Заедно в живота“ - благотворителна кампания за Отделение „Детска онкохематология“ към УМБАЛ „Св.Георги“ – Пловдив. Благотворителната кампания ще се проведе и по време на Национална Киноложка Изложба в гр.Първомай на 29 и 30 април (събота и неделя). В разговора ни с Велисвала Костадинова и Пеньо Запрянов – председател на киноложкото..

публикувано на 26.04.17 в 16:41

Областният съвет на БСП - Пловдив подкрепи Гергов

На свое заседание снощи Областният съвет на БСП - Пловдив прие отворено писмо до членовете на Националния съвет на партията, в което изразяват своята подкрепа за лидера си Георги Гергов. Това съобщиха за Радио Пловдив от Областния съвет на БСП.  В открито писмо до медиите се казва: " Изказваме своята категорична подкрепа за Председателя на..

обновено на 26.04.17 в 16:40