РЕКЛАМА

Откриха уран и във водата на Велинград

| обновено на 21.04.17 в 14:58

Наличието на уран в питейната вода на Велинград и околните селища е два пъти над допустимите норми, съобщиха от регионалната Здравна инспекция. 

Водоснабдяването в куротния град е спряно и вода се подава от алтернативен източник - помпена станция. На хората от околните села се препоръчва да не пият вода, а да я ползват само за битови нужди.

Румен Атанасов, началник на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ Пазарджик допълни, че зоните са части от квартал "Чепино" и "Лъдженец", село Грашево и махала "Мечо корито" и населените места "Света Петка", местността Юндола и Пашово. 

Разпоредили сме да спрем водоподаването за питейни нужди. Вероятно вече е спряно това водоподаване от Клептуза и Легоринец. Водоизточниците, за които са получени отклонения, са изключени. Жителите на град Велинград могат да бъдат спокойни, тъй като питейната вода за града е осигурена от пречиствателната станция на града, основно която захранва и до момента е захранвала две трети от града, сега ще захранва целия град. Остават другите населени места, за които просто трябва да се търси алтернатива, каза още  Атанасов.
По-рано директорът на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик Фани Петрова съгласува информацията с Министерството на здравеопазването.

Днес следобед Районната прокуратура - Велинград се самосезира по случая и възложи проверка на полицията дали има данни за престъпление за екозамърсяване, което застрашава хората и околната среда. Срокът за приключване на проверката е 14 дни. Още от категорията

Тунелът ще е затворен тази нощ

Тази нощ  - от 22:00 часа до 05:00 утре сутрин – ще бъде спряно движението през Тунела на бул. „Цар Борис III Обединител”.  Ще се извършва авариен ремонт по  осветлението. 

обновено на 17.08.17 в 10:28

Обсъждат екостандартите в млечния сектор

РИОСВ – Пловдив организира работна среща по проблемите на млекопреработвателните предприятия в областта.  Тя е инициирана oт Националната асоциация на млекопреработвателите и цели решаването на казуси в сферата на производството, преработката и търговията с мляко и млечни продукти.Целта е да бъдат уточнени изискванията за опазване на околната..

обновено на 17.08.17 в 10:28

Премиер и министър инспектират ремонта на пътя Пловдив-Асеновград

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи днес инспекция на строително-монтажните работи по разширяването на републиканския път Пловдив-Асеновград. Поканен е да присъства и министър-председателят Бойко Борисов. Реконструкцията на пътя започна през миналата седмица. Предвижда се за 15 месеца да се изгради второ..

публикувано на 17.08.17 в 08:34

Премиерът Борисов за "Цанков камък"

Причината да дадем "Цанков камък" на прокуратурата е, че съоръжение за един милиард лева не работи. За това трябва да има виновен, заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание, пише в стенограмата на заседанието, цитирана от пресслужбата на кабинета. Борисов е посочил, че всички останали спекулации по..

публикувано на 16.08.17 в 17:24

Звънецът бие за приключване на училищните ремонти

Плановите летни ремонти в над 20 пловдивски училища ще бъдат завършени в срок до края на месец август.  Заместник-кметът Стефан Стоянов подчерта, че изключение ще бъде направено единствено в СУ „Черноризец Храбър“, където се извършва подмяна на морално остарялата отоплителна инсталация и ремонтът ще продължи до края на октомври.  Това обаче..

публикувано на 16.08.17 в 16:25

15 обекта в центъра на Пловдив с данъчни заповеди за запечатване

Масирани проверки извършват данъчните по централните търговски улици на Пловдив. Акцията е от началото на месеца и вече са издадени заповеди за запечатването на 15 търговски обекта .  За 15 дни щателно са  проверени 40  магазини, ресторанти, хотели и питейни заведения, от тях  25 са в нарушение , съобщават от Териториалната дирекция на..

публикувано на 16.08.17 в 15:57

С компанията си "Терминали" ПИМК взе на концесия Интермодалния терминал

Правителството определи „Терминали” ЕАД за концесионер на Интермодалния терминал в Южен централен район на планиране в България – Пловдив. Концесионерът е определен след проведена открита процедура за предоставяне на концесия за срок от 27 години. "Tepминaли" EAД  e 100 процента coбcтвeнocт нa "ΠИMK Xoлдинг Гpyп" AД и бе едниствен кандидат за..

обновено на 16.08.17 в 15:24