РЕКЛАМА

Откриха уран и във водата на Велинград

| обновено на 21.04.17 в 14:58

Наличието на уран в питейната вода на Велинград и околните селища е два пъти над допустимите норми, съобщиха от регионалната Здравна инспекция. 

Водоснабдяването в куротния град е спряно и вода се подава от алтернативен източник - помпена станция. На хората от околните села се препоръчва да не пият вода, а да я ползват само за битови нужди.

Румен Атанасов, началник на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ Пазарджик допълни, че зоните са части от квартал "Чепино" и "Лъдженец", село Грашево и махала "Мечо корито" и населените места "Света Петка", местността Юндола и Пашово. 

Разпоредили сме да спрем водоподаването за питейни нужди. Вероятно вече е спряно това водоподаване от Клептуза и Легоринец. Водоизточниците, за които са получени отклонения, са изключени. Жителите на град Велинград могат да бъдат спокойни, тъй като питейната вода за града е осигурена от пречиствателната станция на града, основно която захранва и до момента е захранвала две трети от града, сега ще захранва целия град. Остават другите населени места, за които просто трябва да се търси алтернатива, каза още  Атанасов.
По-рано директорът на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик Фани Петрова съгласува информацията с Министерството на здравеопазването.

Днес следобед Районната прокуратура - Велинград се самосезира по случая и възложи проверка на полицията дали има данни за престъпление за екозамърсяване, което застрашава хората и околната среда. Срокът за приключване на проверката е 14 дни. print Отпечатай
Още от категорията

Пренареждане: ГЕРБ поиска от кмета на Пловдив да се откаже от акциите в Панаира

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на ГЕРБ на сесията на 27 април 2017 г. да отменят решението на Общински съвет - Пловдив за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив.  Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията..

обновено на 26.04.17 в 17:49

Условна присъда за бившата директорка на Дома за деца в Асеновград

Съдът в Асеновград наложи условна присъда на бившата директорка на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Таню войвода" в  Асеновград  Весела Симеонова.   Тя бе призната за виновна за три случая през лятото на 2011г, в които противозаконно е държала затворени с дни малолетни  инепълнолетни тогава питомци на дома.   За тези си деяния, Весела..

публикувано на 26.04.17 в 17:49

Решението на съветниците за акциите на Панаира се оказа незаконно

Областният управител Здравко Димитров върна решението на Общинския съвет на Пловдив за приемане на 20 процента от държавните акции на Международния панаир.  Мотивите на са, че е сделката не е съгласуване с Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, което в подобни случаи е задължително. От друга страна решението на местния..

публикувано на 26.04.17 в 17:37

Бившият партиен дом да се превърне в опера предложи изненадващо "Дом на пловдивската опера"

Операта може да има 100 процента функционалност, ако общината предостави бившия Партиен дом, който да бъде свързан с Концертна зала – това заявиха от Фондация „Дом на пловдивската опера“ на пресконференция по повод една година от дейността си. Арх. Илко Николов представи проект от 4500 кв. м. разгърната площ, включително и 40-местен паркинг,..

обновено на 26.04.17 в 17:26

Решиха на мястото на Гарнизонна фурна да има парк, Миразчиев обещава протести

Следващата седмица започва бутане на Гарнизонна фурна и още 4 сгради до нея . Имаме вече избран изпълнител на дейностите , каза пред Радио Пловдив кметът на район „Западен“ Димитър Колев.  Той уточни, че при него тази седмица е получил подписка, подкрена от 200 жители от квартала, които  искат на това място да има парк.  Те са от блоковете..

обновено на 26.04.17 в 17:25

Благотворителна кампания " Заедно в живота "

„Заедно в живота“ - благотворителна кампания за Отделение „Детска онкохематология“ към УМБАЛ „Св.Георги“ – Пловдив. Благотворителната кампания ще се проведе и по време на Национална Киноложка Изложба в гр.Първомай на 29 и 30 април (събота и неделя). В разговора ни с Велисвала Костадинова и Пеньо Запрянов – председател на киноложкото..

публикувано на 26.04.17 в 16:41

Областният съвет на БСП - Пловдив подкрепи Гергов

На свое заседание снощи Областният съвет на БСП - Пловдив прие отворено писмо до членовете на Националния съвет на партията, в което изразяват своята подкрепа за лидера си Георги Гергов. Това съобщиха за Радио Пловдив от Областния съвет на БСП.  В открито писмо до медиите се казва: " Изказваме своята категорична подкрепа за Председателя на..

обновено на 26.04.17 в 16:40