Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният съвет на БСП - Пловдив подкрепи Гергов

| обновено на 26.04.17 в 16:40

На свое заседание снощи Областният съвет на БСП - Пловдив прие отворено писмо до членовете на Националния съвет на партията, в което изразяват своята подкрепа за лидера си Георги Гергов.

Това съобщиха за Радио Пловдив от Областния съвет на БСП. 

В открито писмо до медиите се казва: "Изказваме своята категорична подкрепа за Председателя на Областния съвет на БСП Пловдив Георги Гергов. Ние, социалистите от Пловдивска област имаме ясна цел – промяна на отношението на обществото и възстановяване престижа на БСП в област Пловдив.  Резултатът от преминалите извънредни Парламентарни избори е красноречив  за положените усилия и авторитета на  БСП - над 88 000 гласа за листите на „БСП за България“. Считаме, че демонстрираното отношение от страна на Председателя на  НС на БСП  обезсмисля положените от членовете и симпатизантите на БСП усилия, чийто резултат е спечелването на 7 мандата в настоящото Народно събрание".

Според пловдивските социалисти обяснението, че Георги  Гергов е направил много за БСП, но трябва да подаде оставка като член на ИБ на НС, е  неубедително. Те питат: "Кое наложи това решение? Кой ще получи дивиденти от раздора в БСП? Кому е изгодно? Защо не изслушваме позициите на другарите си, преди да ги подложим на обществен и партиен съд?"

В писмото се казва още: "Тук не става въпрос за Корнелия Нинова и Георги Гергов. Тук заложник е БСП, демократичността, солидарността, възможността мнението на всеки член и симпатизант да бъде чуто. Днес сме свидетели точно на обратното, на погазване на тези  правила от страна на лидера на партията ни".

Социалистите от Пловдивска област искат среща с лидера на партията Корнелия Нинова, която да се проведе в Пловдив до 10 дни. 

На тази среща те настояват тя да изясни лично мотивите си да поиска в национален ефир оставката на Георги Гергов от Националния съвет на БСП. 

"Вие  спечелихте  делегатите на Конгреса от област Пловдив точно с това обещание, че ще се допитвате до членовете на партията, че всичко ще се решава вътре в БСП, а не по медиите. Получихте солидната подкрепа в наше лице. Наша е обаче отговорността да защитаваме  и отстояваме политиките и решенията, които  ни предлагате, тук, в област Пловдив", се казва още в писмото на Областния съвет на БСП - Пловдив. 

Решението на областната структура коментира в интервю за предаването "Ден след ден" Атанас Петков- заместник - председател на областната структура. 

Петков критикува едноличното взимане на решение и твърдия лидерски подход на Корнелия Нинова, а на въпрос как ще коментира призивана ИК на ГЕРБ Пловдив да върне приетите преди няколко дни акции на панаира, обвърза с подобен подход и заповедите, които  и те получават и изпълняват - спуснати от партийните ръководства.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община Пловдив е вместо ограда да се постави видео наблюдение. От..

публикувано на 19.04.24 в 14:44

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39

Задържаха двама пияни шофьори в Црънча и Велинград

Двама шофьори са хванати да карат след употреба на алкохол от пазарджишки полицаи през изминалото денонощие, като единият от тях  опитал да избяга.   Около 02.30 след полунощ на улица в пазарджишкото село Црънча автопатрул засякъл криволичещ на пътя „Фолксваген“. След подадения знак със стоп-палка обаче  шофьорът натиснал педала и опитал да избяга..

публикувано на 19.04.24 в 13:39

Арестуваха двама мъже, стреляли от движеща се кола

Двама мъже са задържани за стрелба от лек автомобил по време на движение. Сигналът за изстрели от преминаващ по пътя между Цалапица и Стамболийски автомобил е получен снощи около 20 часа.   Полицията е спряла колата принудително на улица в града. С нея се движели двама криминално проявени мъже от района на Стара Загора. По време на движение те..

публикувано на 19.04.24 в 13:34

Градушка удари Смолянско

Минимална температура от минус 3 градуса е измерена тази сутрин в Пампорово , според информация от Планинската спасителна служба. В района на връх Рожен термометрите отчетоха минус 2,3 градуса, а в Чепеларе - минус 0,8 градуса, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Градушка е валяла на няколко места в Смолянска област през..

публикувано на 19.04.24 в 10:54