Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет преразглежда решението за панаира

| обновено на 27.04.17 в 10:20

Общинският съвет на Пловдив ще преразгледа решението за приемане на 20 процента от държавните акции на Международния панаир. 

То бе върнато от областния управител Здравко Димитров като незаконосъобразно. Очаква се съветниците от ГЕРБ да се съобразят и с препоръката на Изпълнителния комитет на партията , с която се настоява акците да бъдат върнати, за да не се замесва името на партията с това на бизнесмена Георги Гергов.

Председателят на групата общински съветници от БСП Николай Радев заяви пред Радио Пловдив, че те ще гласуват против отмяна на решението, с което Пловдив прие 20,63% от държавния дял в Международен пловдивски панаир. Мисля, че е добре тези акции да бъдат собственост на Пловдив. Тук ние трябва да мислим за нашия град, заяви Радев. Той подчерта, че твърденията, че по времето на тройната коалиция е подарен Панаира на Георги Гергов, са политически игри.

В момента се използва името на Георги Гергов, който е областен председател на БСП за да се търсят политически дивиденти. Но зад тях надничат сериозни икономически интереси, категоричен е Николай Радев.
 

На сесията се очаква също съветниците да гласуват намаляване на тарифите за наем на общинските пазари. Идеята е освен селскостопанска продукция там да се продават и промишлени стоки. Съветниците ще рашават и дали да се създаде ново общинско предприятие – „Младежки център Пловдив“, който да управлява създадената база край Гребния канал.

Те ще обсъдят и предложението Основно училище  „Й. Йовков“ да стане Обединено училище. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39