Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ взе правилно решение, никакви сделки с Гергов

| обновено на 27.04.17 в 16:05

Мисля, че изпълнителна комисия на ГЕРБ е взела изключително правилно решение.

Ако си спомняте предишната сесия, когато щеше да се гласува приемането на тези акции и Георги Гергов се беше появил в сградата на общината, тогава излязох с едно открито писмо, с което заявих, че да се правят преговори и пазарлъци с  Георги Гергов това е все едно да обядваш с дявола. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Спас Гърневски, депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш представител на Община Пловдив в дружество „Пълдин туринвест“.

Акциите 49 % на държавата са кухи и не са донесли нито стотинка дивидент на никой. А Община Пловдив чрез „Пълдин тур инвест” наля имоти за 150 милиона лева и цели десет години също не е получила нито лев, нито стотинчица дивидент. Тоест мажоритарен собственик с 51 % си е Георги Гергов, той не излиза на печалби с това дружество, няма какво да раздава и по този начин и общината, и държавата са унижени с тази сделка, коментира още Гърневски.

Според него 49-те процента от акциите трябва да останат на държавата, защото това ще е полезно за развитието на казуса „Пълдин туринвест“. Гърневски припомни, че на 21 февруари т. г. е сигнализирал Окръжна прокуратура-Пловдив.

Акциите на „Пълдин тур инвест” са на стойност 150 милиона. Точно толкова имоти е апортирала общината - за 150 милиона лева, т. е. реално община Пловдив е собственик на почти всичките акции в „Пълдин тур инвест”, а тя е унизена до положение да има 25 %, а олигархът 75 %, без да е дал 5 лева от джоба си. Ако стане една сериозна проверка на всички обстоятелства и факти, доказателства за нарушения сериозни на Търговския закон по сделката в апортите, ако стане една реално преразпределение на акциите в „Пълдин тур инвест”, чрез което Георги Гергов притежава панаира, и като се прибавят към тях тези 49 % , които има държавата, макар и кухи, това значи, че собствеността на панаира може рязко да бъде променена в полза на държавата и общината. И от там контролът върху този панаира, обясни Спас Гърневски.

Цялото интервю със Спас Гърневски по темата за Пловдивския панаир можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 20.04.24 в 13:15

В РСМ няма дебат, а състезание по омраза срещу българите

В кампанията за парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ) значително място е отделено и на отношенията с България заради готвените промени в конституцията на страната, признаващи българско малцинство. Темата коментира  журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков . "Българските граждани и в най-лошите..

обновено на 19.04.24 в 16:36
Калоян Стайков

Реформите за либерализацията на тока са в омагьосан кръг

Реформата е заложена в П лана за възстановяване устойчивост (ПВУ) , а това беше основното обяснение през миналата есен да се бърза със законодателните промени. Още тогава посочихме, че самият проект на Закон за изменение и допълнение на З акона за енергетиката е само една малка част от реформата. Т огава..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58