РЕКЛАМА

Научих се да опитомявам в тишина

След шест години Мариана Калъчева откри отново изложба в Пловдив. Нейни картини и рисунки с туш и перо са подредени в галерия „Park Store” в ”Капана”.

Под мотото „Да си опитомиш” тя ни показва съвременен прочит на Малкия принц.

Винаги ще помни първите си опити по живопис в ателието на художника Станимир Видев.

Има щастието отново да се радва и вдишва пловдивската пролет. Вдъхновение, което отваря нови страници, за нови изложби.

В тази изложба опитомява страсти, желание и нетърпение.

Вижда себе си през призмата на смирение, защото иска много да промени нещо, но трябва да чака. Убедена е, че да задържиш нещо до себе си, няма по-хубаво от това да го пуснеш. Вярва, че то ще се върне при теб.

Изкуството е спасение. В тежки моменти е остров.  Щастлива е на този остров в Пловдив. Корените и са тук, зарежда се от енергията на Пловдив. Обича да се връща, защото този град е много специален.


Интервюто с Мариана Калъчева е в звуковия файл. Още от категорията

Почитаме Бабинден

Денят на родилната помощ - Бабинден по стар стил, отбелязват днес лекари, акушерки и специалисти, които помагат на жените по време на раждане и в първите дни на новороденото. Древният обичай е в чест на бабите акушерки, които някога са били единствената родилна помощ.  Рано сутринта на Бабинден младите родилки наливат вода от чешмата, слагат китка..

публикувано на 21.01.18 в 09:48

Работно време е, когато хората правят деца

Пловдивският актьор Стоян Сърданов е, или в чужбина, или е много зает. Истинско щастие е, да го чуем в ефира на Радио Пловдив, след  представление с голям успех. Както казва, паднал си е на ролята в спектакъла на Камен Донев "Работно време" в Драматичен театър Пловдив. Работно време е, когато хората правят деца.  В спектакъла на Камен Донев..

публикувано на 20.01.18 в 11:46

Премиера на книгата на Никола Добрев "Срещи по пътя"

 Доц. д-р инж. Никола Добрев,  ще представи книгата си „Срещи  по  пътя“ в Камерната зала на Драматичен театър „Пловдив“. В книгата на Никола Добрев „Срещи по пътя“ читателят е привлечен от откровението на автора, дългогодишен директор на КЦМ. . С много човешка топлота, увлекателно и неподправено инж. Добрев разказва за..

обновено на 20.01.18 в 10:55

Наистина беше невероятно преживяване

Актрисата Ивана Папазова от Драматичен театър Пловдив, след старта на телевизионния сериал „Скъпи наследници“ гостува на Радио Пловдив. Какво преживя с екипа, и какви са предизвикателствата през новата година? Вече можем да кажем малко повече неща, но не всичко, за да е интересно на зрителите. Близо година и половина труд, четири..

публикувано на 20.01.18 в 10:19

Големият Любо Нейков като Големанов, довечера в Дома на културата „Борис Христов“

Комедията на СТ.Л.КОСТОВ „Големанов“ се играе тази вечер  на сцената в Дом на културата „Борис Христов“.  В гравната роля, актьорът Любо Нейков показва в какво се превръща един добър човечец, когато разбира, че има възможност да го изберат на министър.

публикувано на 20.01.18 в 10:12

Децата изразяват себе си чрез изкуството

Днес е първото занимание за годината на фондация "Идентичност" в Пловдив. Стартът е с ателие "Емоционално изкуство". Психологът Таня Ралева разказва за идеята и възможностите децата да преживяват своите емоции чрез изкуство. Ателие „Емоционално изкуство“ е нашата креативна и творческа идея, с която решихме да стартираме новата година...

публикувано на 20.01.18 в 09:48

В "Срещите" - спомен за Иван Андонов

Тази събота в "Срещите"- спомен за големия Иван Андонов. За човека, който притежаваше толкова много дарби - художник, сценарист, актьор, режисьор, аниматор, колекционер на класика... Кое е първото? Пръстът на съдбата, семейството, времето, любовта?... Спомня си с много любов - Люба Маричкова.

обновено на 19.01.18 в 16:44