Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маратон Пловдив събира 750 бегачи

Второто издание на Маратон Пловдив ще се състои днес.Международното състезание започва в 8.00 и продължава до 13,30 ч. От общината информират, че е създадена е организация съвместно с полицията, за да не се стига до задръствания. Все пак призивът е пловдивчани да избягват движението в района, в който ще се проведе състезанието и предварително да се информират на сайта на общината кои улици ще бъдат затворени. 

Маратонът стартира от пл. „Централен“ с пускането на 250 балона. От там състезателите продължават по Главната през Стария град, Тунела, по ул. „Петко Д. Петков“ и Лаута към „Цариградско шосе“ и завършва отново на пл. „Централен“.

750 участници от 24 страни са потвърдили участието си в спортното събитие. 10 от тях са елитни състезатели от Кения, Мароко, Етиопия и Япония. 

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранено преминаването на моторни превозни средства, с изключение на масовия градски транспорт, който ще се пропуска поетапно, по маршрута на състезанието: - Пл. “Централен” - старт, ул.”Александър І”, ул.”Константин Стоилов”, ул.”Криволак”, ул.”Съборна” /до Хисар Капия/, ул.”Цанко Лавренов”, ул. ”Цар Иван Шишман”, бул.”Шести септември”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, ул.”Света Петка”, ул.”Петко Д. Петков”, ул.”Богомил”, ул. ”Цар Асен І”, бул.”Христо Ботев”, бул.”Източен”, бул.”Санкт Петербург”, Алея 8 в парк “Лаута”, ул.”Теофан Райнов”, ул.”Георги Данчов”, бул.”Освобождение”, /участниците в полумаратона ще завият наляво по ул.”Недялка Шилева”, от където ще стигнат до ул.”Цар Симеон”/, участниците в маратона продължават по бул.”Асеновградско шосе” източно платно до ГУСВ и обратно по ул.”Цар Симеон”, ул.”Борис І”, ул.”Съединение”, бул.”Освобождение” /през подлез на бензиностанция ШЕЛ/, бул.”Шести септември”, бул.”Северен”, ул. ”Рогошко шосе”, бул.”Марица север”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, бул.”Марица юг”, /участниците в полумаратона от бул.”Марица юг” ще завият наляво по ул.”Висла”, от където по ул.”Райко Даскалов” и ул.”Александър І Батенберг” ще стигнат до финала на пл. ”Централен”. Участниците в маратона продължават по бул.”Марица юг”, Гребна база, ул.”Ясна поляна”, бул.”Копривщица”-изток, Младежки хълм, ул.”Л. Каравелов”, бул.”Васил Априлов”, Колелото на гарата, ул.”Иван Вазов”, ул.”Авксентий Велешки”, Цар Симеонова градина, ул.”Найден Геров”, ул.”Княз Дондуков Корсаков”, ул.”Преслав”, ул.”Александър Екзарх”, ул.”Христо Г. Данов”, ул.”Княз Александър І”, пл.”Централен” - финал. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39