Ученици мерят знания по история в "куиз" в ПУ "Паисий Хилендарски"

Ученически куиз под мотото „Познаваш ли историята“ ще се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” с участието на възпитаници на няколко училища от Пловдив и областта. Викторината е част от Деня на отворените врати на Катедра „История и археология“ към Философско-историческия факултет на университета. 

Викторината ще се проведе в зала „КОМПАС“ в Ректората на висшето училище на ул. „Цар Асен“ №24.

В куиза ще се включат представители на ЕГ „Иван Вазов“, ЕГ „Пловдив“, ПГЕЕ, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“.

Малко по-рано официално ще бъде открит Денят на отворените врати на Катедра „История и археология“. Участниците и гостите на състезанието ще имат шанса да се потопят в атмосферата на Пловдивския университет, който е най-голямото висше училище в Южна България, и да се запознаят със специалностите и образователните възможности Философско-историческия факултет. Предвидени са представяне на материално-техническата база и среща-разговор със студенти и преподаватели от Катедра „История и археология“. 

Снимка

Още от категорията

10 коли на Коматевско шосе осъмнаха със спукани гуми

Щети по 12 леки автомобили разследва пловдивското Първо РУ.  На Коматевско шосе в събота сутринта десет паркирани в съседство коли осъмнали със спукани гуми. Същата сутрин друг автомобил на  ул. „Васил Ихчиев“ е бил залят с неустановена течност и с нарушено лаково покритие.  А в ранните часове на днешния ден, пред адрес в Куклен, лек автомобил..

публикувано на 27.05.19 в 13:30

Голямата победа на ГЕРБ в Пловдив е подкрепа и за местната власт

Много се радвам, че съм кмет на проевропейски град като Пловдив, заяви  Иван Тотев по повод изборните резултати и победата на ГЕРБ. По думите му резултата от изборите може да се разглежда като подкрепа  на пловдивчани  за това, което се случва в града.  „Имаме резултат, който е над средния резултат за страната и това нямаше как да се случи, ако..

публикувано на 27.05.19 в 12:28

Ограничения бавят трафика между Пловдив и Граф Игнатиево

Временно ограничение на пътя Пловдив – Карлово се въвеждат днес и утре в участъка между селата Труд и Граф Игнатиево. От МВР уточняват, че причината са строителни и ремонтни дейности на пътя, извършвани от Областното пътно управление.  Очаква се за времето от 10.00 ч. до 17.00 ч. днес и от 9.00 ч. до 17.00 ч. утре автомобилите да бъдат..

публикувано на 27.05.19 в 11:42

При 100 % обработени протоколи в Пловдив град ГЕРБ води с 35,29%

При 100 % обработени протоколи на всички 477 СИК в Пловдив град данните сочат значителна преднина на ГЕРБ . Изборният ден е преминал без сериозни нарушения, които да са уважени от членовете на комисията, отчете говорителят Гергана Костадинова. Ето данните за  гласувалите в Пловдив: ГЕРБ  35,29% БСП 25.99 % ВМРО 11,30%..

обновено на 27.05.19 в 11:38

ДПС изпревари "Демократична България" в Пловдив област

ГЕРБ води с близо 10 процента БСП при близо 84 процента обработени протоколи в Пловдив град . На трета и четвърта позиция са ВМРО и Демократична България с разлика от 4 процента. Последните данни от Централната избирателна комисия са от преди 9 часа. Разликата между  ГЕРБ и БСП в Пловдив област при обработени близо 94 процента..

обновено на 27.05.19 в 11:38