Ученици мерят знания по история в "куиз" в ПУ "Паисий Хилендарски"

Ученически куиз под мотото „Познаваш ли историята“ ще се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” с участието на възпитаници на няколко училища от Пловдив и областта. Викторината е част от Деня на отворените врати на Катедра „История и археология“ към Философско-историческия факултет на университета. 

Викторината ще се проведе в зала „КОМПАС“ в Ректората на висшето училище на ул. „Цар Асен“ №24.

В куиза ще се включат представители на ЕГ „Иван Вазов“, ЕГ „Пловдив“, ПГЕЕ, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“.

Малко по-рано официално ще бъде открит Денят на отворените врати на Катедра „История и археология“. Участниците и гостите на състезанието ще имат шанса да се потопят в атмосферата на Пловдивския университет, който е най-голямото висше училище в Южна България, и да се запознаят със специалностите и образователните възможности Философско-историческия факултет. Предвидени са представяне на материално-техническата база и среща-разговор със студенти и преподаватели от Катедра „История и археология“. 

Снимка

Още от категорията

Започва делото срещу д-р Иван Димитров

В Окръжния съд в Пловдив стартира делото срещу д-р Иван Димитров, който в нощта на 2 март миналата година застреля влезлия да краде в гаража му Жоро Джевизов, по прякор Плъха. Обвинението срещу лекаря е  за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Д-р Димитров е подсъдим и за притежание на огнестрелно оръжие и..

обновено на 19.03.19 в 08:15

Пазарджишката полиция с отчет за 2018-та

Пазарджишката полиция ще се отчете за изминалата 2018 година.  На отчета се очаква да присъстват представители на  ръководството на МВР, Главните Дирекции Национална полиция и Борба с Организираната Престъпност, на съдебната власт, и областната администрация.

обновено на 19.03.19 в 08:15

Земеделци от Смолян на среща с експерти от Фонд "Земеделие"

Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Смолян започва поредица от информационни срещи със земеделски стопани в десетте общини на областта. Целта на срещите е хората, които се занимават със земеделска дейност и кандидатстват за субсидии пред Фонда да бъдат запознати с всички новости и важни моменти при кандидатстване и прилагане на схемите и..

публикувано на 19.03.19 в 08:14

Автобуси 10 и 15 възстановяват маршрута си по бул. “Свобода“

От днес маршрутите на автобусите по линии №10 и 15 се възстановяват съгласно общинската транспортна схема. Те бяха променени в края на февруари заради въведена временна организация по безопасност на движението на кръстовището на бул. „Свобода“ с ул. „Владивосток“.  Причината бе полагането на разпределителен топлопровод от ЕВН „България..

обновено на 19.03.19 в 06:39

Бункерите в проблемния парк - мистериозни като "Зона 51"

Мистерия тегне над  старите бункери в парка зад хотел Санкт Петербург , които хората в района вече наричат Зона-51, тъй като по нейно подобие,  те практически съществуват,  но юридически не фигурират никъде.  Екип на Специалните полицейски сили  провери вътрешността на подземията,  за да се установи има ли опасни материали в тях. За..

обновено на 18.03.19 в 21:36