РЕКЛАМА

Ученици мерят знания по история в "куиз" в ПУ "Паисий Хилендарски"

Ученически куиз под мотото „Познаваш ли историята“ ще се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” с участието на възпитаници на няколко училища от Пловдив и областта. Викторината е част от Деня на отворените врати на Катедра „История и археология“ към Философско-историческия факултет на университета. 

Викторината ще се проведе в зала „КОМПАС“ в Ректората на висшето училище на ул. „Цар Асен“ №24.

В куиза ще се включат представители на ЕГ „Иван Вазов“, ЕГ „Пловдив“, ПГЕЕ, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“.

Малко по-рано официално ще бъде открит Денят на отворените врати на Катедра „История и археология“. Участниците и гостите на състезанието ще имат шанса да се потопят в атмосферата на Пловдивския университет, който е най-голямото висше училище в Южна България, и да се запознаят със специалностите и образователните възможности Философско-историческия факултет. Предвидени са представяне на материално-техническата база и среща-разговор със студенти и преподаватели от Катедра „История и археология“. 

Снимка

Още от категорията

Пуснаха движението по целия бул. "Цар Борис Трети Обединител" в Пловдив

Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела, е пуснато от днес. От ОП „Организация и контрол на транспорта“уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда вече са възстановени светофарите, уличните стълбове за осветление..

обновено на 21.01.19 в 10:13

Дани Каназирева пита кмета за състоянието на МБАЛ "Св. Мина"

Председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внася питане до кмета Иван Тотев на утрешната сесия на ОбС за финансовото състояние на МБАЛ „Св. Мина“.  Повод за питането станаха оставките на близо 30 медицински сестри заради ниското заплащане на техния труд.  „ Не трябва да се допуска МБАЛ „Св. Мина“ да стане следващото..

публикувано на 21.01.19 в 10:12

"Пътна полиция" - Пазарджик няма да работи с граждани до обяд

От 9  часа гишетата на сектор „Пътна полиция“ в Пазарджик няма да могат да обслужват граждани. Причината е профилактика на електропреносните съоръжения на ЕВН.  Очаква се административните услуги да бъдат възстановени след 13 часа.  От пазарджишката полиция се извиняват на гражданите. 

публикувано на 21.01.19 в 08:14

Учениците от Пазарджик и Смолян са в грипна ваканция, днес решават за Пловдив

В грипна ваканция излизат от днес учениците в Пазарджишка и Смолянска области.  Тя ще продължи до сряда, но по решение на здравните власти може да бъде удължена, ако не се овладее разпространението на епидемията.   В Пазарджишка област грипната епидемия беше обявена на 17 януари, ден след това - на 18 януари, епидемия бе обявена и в Смолянска..

обновено на 21.01.19 в 07:31

Отбелязваме деня на родилната помощ

Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги" на бул. "Пещерско шосе" ще отбележи с празнична програма днес Деня на родилната помощ.  Момиченце е първото родено бебе в областната болница в Пазарджик в Деня на родилната помощ. Бебето е проплакало в 05.00 часа тази сутрин, носи името Галя и тежи 3.600 кг.  Във всички..

публикувано на 21.01.19 в 07:08

Прощаваме се с Лука Станчев

Днес се прощаваме с п редседателя на Гражданския клуб - Пловдив Лука Станчев, който почина на 19 януари на 83 години.   Поклонението е организирано от 13 часа в църквата "Света Петка Нова" на булевард „Княгиня Мария-Луиза“, а погребението е на Централните гробища в Пловдив от 14 часа. Лука Станчев бе сред най-известните пловдивчани, завършил..

публикувано на 21.01.19 в 06:15

Обсъждат мерките за задържане на ученици в клас

Работна среща с директори на училища с ученици в риск от отпадане ще проведе днес в Пловдив замeстник-министърът на образованието Таня Михайлова.  Заседанието ще е в Областната управа и в него ще вземат участие над 50 директори от региона.  От Пловдив в дебата за мерките за обхват и задържане ще се включат представители на училищата с преобладаващ..

публикувано на 21.01.19 в 05:56