РЕКЛАМА

Истории за историята и парите "Точно днес"

От 6.00 до 9.30 в сутрешния блок ще минем през събития - исторически, финансови и данъчни, екологични, ще прочетем сметките за водата днес и за утре. 

Слушайте ни, за да чуете:

 - директорът на Историческия музей в Батак Теодора Пейчинова за честванията на събитията от 1876-та, чиято кулминация предстои точно днес

 - кметът на Асеновград Емил Караиванов за финансовия допинг от близо 150 хиляди лева в ползва на по- чистата природа, който градът получава

 - експертът от Института за пазарна икономика Петър Ганев за Деня на Данъчната свобода - 16 май

 - главният инженер на ВиК Пловдив - Антон Гълъбов с аргументи за увеличението на цената на водата, което дружеството иска

 - Йордан Енев за уеб обучението, което започва в Пловдив

 - художникът Милен Джановски, който представя картини от текстил и метал галерия "Възраждане"

print Отпечатай
Още от категорията

Европейски оферти и български изводи „Точно днес“

България в очакване на нов европейски сценарий...Финансов и не само... Идеята на еврокомисаря по икономическите въпроси, който обяви, че страните, които не са в Еврозоната, ще получат "предложение, на което не могат да откажат", предизвика нови надежди и реакции у нас. Готова ли е страната ни за тази стъпка и какви ще са икономическите и..

публикувано на 25.05.17 в 16:56

"Ден след ден" на 25 май

Ден след Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост търсим отзвука на скандалното изказване на руския президент Владимир Путин пред македонския му колега Георге Иванов, че кирилицата е била пренесена в Русия от „македонска земя“. Изказването му предизвика бурни негативни реакции сред българите – и политици, и обикновени..

публикувано на 25.05.17 в 14:38

"Точно днес" - за Пловдив, внезапните истини и духа в рими

Опит за летене  и повдигане на пръсти над сивите траверси на делника. В един откраднат ден на красота и дух сред многото делнично равни и заредени с нерви, успяхме да споделим истини, които ще ни крепят до следващия празник. После сякаш ставаме различни - с притъпени сетива,  докато  поредната житейска истина отново не ни стресне в упор. Какви..

обновено на 25.05.17 в 07:44

Празнуваме и в "Ден след ден" на 24 май

На 24 май ще говорим за книгите, грамотността, нуждата от просвета и култура с учители, преподаватели, дейци на словото и перото. Ще си припомним отново за делото на солунските братя и за  завещаното ни от тях  защото: 24 май не е просто поредния официален празник - това е денят, в който всеки българин може да се гордее, че е потомък на нация,..

обновено на 24.05.17 в 14:32

Честит 24 май!

„Върви, народе възродени...!“ Вдъхновено ! Смислено ! Напред !  С наука като слънце !  И защото" Голи са без книги всички народи" !  С вяра и надежда в свещения език и "светлите бъднини на народността и книжовността, таз сила нова..." В утрото на празника на писмеността и културата,  вървим по пътя на познанието и книжовността,  очертан..

обновено на 24.05.17 в 07:52

Вести от деня и от миналото "Ден след ден"

Пролуки в сигурността, съболезнования и съпричастност са ключовите изрази около атентата в Манчестър, взел 22 жертви. С мрачна последователност използваме тези изрази за пореден път в последните месеци като точките на атака са различни големи европейски градове. Лекари събрали се в Пловдив по предложение на депутата от левицата и бивш шеф на..

публикувано на 23.05.17 в 14:41

Черно на бяло "Точно днес" на 23 май

На този вторник записваме още въпроси от общественото говорене за проблеми, решения и нива:  - здравеопазването с намалените лимити; изживелите времето си клинични пътеки; сключването на договори на лечебните заведения с НЗОК - събеседник ще е доц. д-р Георги Йорданов , заместник-председател на здравната комисия в НС, който прави в Пловдив..

публикувано на 22.05.17 в 15:38