РЕКЛАМА

Истории за историята и парите "Точно днес"

От 6.00 до 9.30 в сутрешния блок ще минем през събития - исторически, финансови и данъчни, екологични, ще прочетем сметките за водата днес и за утре. 

Слушайте ни, за да чуете:

 - директорът на Историческия музей в Батак Теодора Пейчинова за честванията на събитията от 1876-та, чиято кулминация предстои точно днес

 - кметът на Асеновград Емил Караиванов за финансовия допинг от близо 150 хиляди лева в ползва на по- чистата природа, който градът получава

 - експертът от Института за пазарна икономика Петър Ганев за Деня на Данъчната свобода - 16 май

 - главният инженер на ВиК Пловдив - Антон Гълъбов с аргументи за увеличението на цената на водата, което дружеството иска

 - Йордан Енев за уеб обучението, което започва в Пловдив

 - художникът Милен Джановски, който представя картини от текстил и метал галерия "Възраждане"

Още от категорията

„Ден след ден“ на Антоновден

Към следобеда на срядата поглеждаме празнично и делово с различни теми и събеседници до 17 часа. В двата  часа на програма „Ден след ден“ продължаваме темата за болниците и проблемите с клинични пътеки, лимити и неразплатена дейност. След общинските зравни заведния  има ли риск от фалити и на големите областни болници?  Трупаните от..

публикувано на 17.01.18 в 14:13

За червените и разделителните линии „Точно днес“

Празнично, но с актуалните делнични теми ще е утрото на Антоновден, което ще споделим във времето от 6 до 9.30 часа. Първи вот на недоверие към кабинета Борисов-3. Внася го самотната левица, но с индикация, че той ще бъде подкрепен от ДПС. Мотивите представя доцент Георги Йорданов , пловдивски депутат от БСП. Далеч от политическите..

публикувано на 16.01.18 в 17:09

История и икономически проблеми "Ден след ден"

Проблемът за формите на изплащане на така наречената втора пенсия от универсален пенсионен фонд стана актуален, тъй като предстои прилагането  на теорията на практика. Социалното министерство разработва модел с три начина-пожизнена, но не наследяема пенсия, плащане наведнъж на натрупаната сума в партидата, или пък плащане на части в определен период..

публикувано на 16.01.18 в 14:49

Зимно бяло и ново "Точно днес" на 16 януари

За новите и първи инициативи  в началото на 2018-та говорим с главните действащи лица:  Новият директор на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев ще даде първото си интервю за Радио Пловдив минути след 9.00 часа в програма "Точно днес"- за посещенията, пропускателния режим с трафика, за новите пространства, инициативи и политики, или как да направим..

обновено на 16.01.18 в 06:17

"Ден след ден" в средата на Голям Сечко

„Искайте и ще ви се даде ...“ На този принцип в зародиш беше туширан още един протест. След полицаите, на които спешно отпуснаха 100 милиона лева, днес дойде новината, че 28 милиона лева се отпускат на общинските болници – в деня на обявения от тях протест. Какво се случи в болниците в Пловдив и региона – темата представят  Елена Крушкова  и  Емилия..

обновено на 15.01.18 в 14:56

На сцената на новата седмица - протест, политика и театър

Протестите – трайно на витрината на Европа. С ентусиазъм и амбиции България официално пое европейското председателство.  Отражението на тържествения акт в медийното огледало го показа с двоен образ -  церемониално и вербално приповдигнато, но и знаково  протестно. След летящия протестен старт  с девет епицентъра в деня на откриването..

публикувано на 14.01.18 в 17:49

Трансформации "Точно днес"

Пак е Бъдни вечер – ромите посрещат  и Банго Васили - Василица . Как се готвят в Куклен разказва Албена Костадинова председател на фондация Инди Рома 97 . Пещерни рисунки отпреди  10 000 години в района на Валенсия, Испания изобразяват как две жени добиват восъчни пити с мед от диви пчели. Пчелите са били свещени за народа на маите. В..

публикувано на 12.01.18 в 17:01