РЕКЛАМА

Истории за историята и парите "Точно днес"

От 6.00 до 9.30 в сутрешния блок ще минем през събития - исторически, финансови и данъчни, екологични, ще прочетем сметките за водата днес и за утре. 

Слушайте ни, за да чуете:

 - директорът на Историческия музей в Батак Теодора Пейчинова за честванията на събитията от 1876-та, чиято кулминация предстои точно днес

 - кметът на Асеновград Емил Караиванов за финансовия допинг от близо 150 хиляди лева в ползва на по- чистата природа, който градът получава

 - експертът от Института за пазарна икономика Петър Ганев за Деня на Данъчната свобода - 16 май

 - главният инженер на ВиК Пловдив - Антон Гълъбов с аргументи за увеличението на цената на водата, което дружеството иска

 - Йордан Енев за уеб обучението, което започва в Пловдив

 - художникът Милен Джановски, който представя картини от текстил и метал галерия "Възраждане"

Още от категорията

"Точно днес" - за диалозите - политическите, здравните, поетичните

Децата и  хронично болните  не трябва да бъдат освободени от потребителска такса. Общопрактикуващите лекари заявиха това  с аргумент, че и сега държавата  не осигурява децата с пълния размер на вноската за здраве и настояват  редът за децата да бъде както е при пенсионерите – такса от 1 лев, а остатъкът до 2.90, колкото е реалната потребителска..

обновено на 19.09.17 в 20:20

Шансовете на София да е домакин на ЕМА са големи

Заместник-министърът на здравеопазването, отговарящ за европейските въпроси Мирослав Ненков представя официално в Брюксел кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата. На 20-ти ноември Европейският съвет трябва да вземе решението къде ще се премести седалището на Агенцията след Брекзит.   В интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 19.09.17 в 15:30

Казуси и решения в „Ден след ден“

Опасни ли са опасните яйца с фипронил, открити  и в пловдивски склад, и в търговската мрежа, но вече иззети - ще коментираме със специалисти от БАБХ и ветеринарен лекар –д-р Вяра Гришина, ръководител на неправителствената организация Ветеринарна Е-практика. В двата часа на програма "Ден след ден" продължаваме темата за ремонта на Асеновградско..

публикувано на 19.09.17 в 14:15

Моди и тенденции "Точно днес" на 19 септември

За модните тенденции някога и сега, за политическите нюа нси,  за протестните вълнения на деня  ще стане реч в поредното издание на утринната програма. В Труд отново ще протестират срещу биоцентралата в селото . Този път обаче ще са подкрепени  и от хората в Нова Загора и Русе. Разказва   Галина Тошева , пряко потърпевша от миризмите на..

публикувано на 18.09.17 в 16:07

Пеперуди, самолети и популизъм в "Ден след ден"

Централният площад на Пловдив, където набивахме дружно крак по време на манифестациите, става открита сцена. Това е последната идея на местната управа, след като пространството пред Централна поща трябваше да бъде открита експозиция на Античното наследство. В "Ден след ден" по темата е репортажа на Елена Крушкова. Насочени ли са руските ракети срещу..

публикувано на 18.09.17 в 14:40

Събуждаме цветно новата седмица „Точно днес“

Посрещаме понеделник с тържества. Те продължават и след 15-ти септември, но този път - с първи учебен ден на студентите. Цветно е и на културната сцена, където събитията не спират. Какво стои зад празничната атмосфера? Отговорите търсим с нашите събеседници: Бисер Николов от Асоциация „Общество и ценности“ - за реакцията на родителите срещу..

публикувано на 17.09.17 в 16:29

За училището на живота на 15 септември в "Ден след ден"

Да си първолак наистина не е лесно, но въпросът е да не останеш такъв цял живот. Честит първи учебен ден от екипа на програма "Ден след ден"! Следващите два часа следобеда на 15 септември сме екип - Милко Петров и Михаил Миховски. За това как стартира учебната година в Пловдив и какви съвети получиха учениците да се пазят на пътя ще е репортажа на..

публикувано на 15.09.17 в 14:35