РЕКЛАМА

Истории за историята и парите "Точно днес"

От 6.00 до 9.30 в сутрешния блок ще минем през събития - исторически, финансови и данъчни, екологични, ще прочетем сметките за водата днес и за утре. 

Слушайте ни, за да чуете:

 - директорът на Историческия музей в Батак Теодора Пейчинова за честванията на събитията от 1876-та, чиято кулминация предстои точно днес

 - кметът на Асеновград Емил Караиванов за финансовия допинг от близо 150 хиляди лева в ползва на по- чистата природа, който градът получава

 - експертът от Института за пазарна икономика Петър Ганев за Деня на Данъчната свобода - 16 май

 - главният инженер на ВиК Пловдив - Антон Гълъбов с аргументи за увеличението на цената на водата, което дружеството иска

 - Йордан Енев за уеб обучението, което започва в Пловдив

 - художникът Милен Джановски, който представя картини от текстил и метал галерия "Възраждане"

Още от категорията

"Точно днес" - от парламентарните битки до духовните полети

Парламентарното  реалити поднесе екстремен сюжет за държавността.  Гледахме го през седмицата, гравитираща около темите за вота на недоверие, за корупцията, приватизацията, рестарта на енергийните проекти, „сритването“ на Нинова и Кутев, бойкота на червените, оставката на най-първия в държавата. И смяната му с дама. Равносметката за..

обновено на 17.11.17 в 18:01

В „Ден след ден“: „Нагоре по стълбата, която води надолу“

Заглавието на популярния ученически роман ще бъде лайтмотив в разговорите в предаването днес. В името на европейския образ на страната Димитър Главчев слезе от председателската стълбичка. В същото време втвърдената БСП заговори след оставката, че решението е „урок за всички“. Нагоре – надолу са и разговорите за несправедливата приватизация преди..

публикувано на 17.11.17 в 14:06

"Точно днес" - по пъзела на седмицата

На 17 ноември говорим за енергийни проекти, политически конфронтации и нови надежди преди Коледа 2017. Сдружение " Зачатие " прави благотворителна инициатива, която има за цел да помогне на двойките с репродуктивни проблеми-как научаваме от интервюто на Веселина Пеева с д-р Мариела Даскалова. Добавяме още от погледите на творците със Стоян Терзиев,..

обновено на 17.11.17 в 08:18

„Ден след ден“ за проекти и бъдещето им

Дали „АЕЦ Белене“ ще си остане проект или ще се премине и към осъществяването му, вероятно зависи и от представяния този следобед доклад на експерти от БАН за това какви са икономическите перспективи пред построяването на нова ядрена централа. Ще разговаряме за това с Явор Куюмджиев, бивш заместник-министър на енергетиката и привърженик на..

публикувано на 16.11.17 в 14:42

„Точно днес“ – с искане за оставки и без дим...

Силна драматургия в Парламента. Исканията за оставки се превръщат в ежедневие, заканите за вот на недоверие отекват дълго, а управляващите разпъват мощен отбранителен чадър. Правим преглед на възможните политически сценарии с доцент Иво Инджов , експерт по политически комуникации. Четем и последния доклад на Европейската комисия, който..

публикувано на 15.11.17 в 17:08

Преди зимата „Ден след ден“

В следобеда на 15 ноември, преполвили месеца, ще  говорим за акцията на КАТ преди сезона, за социалните трапезарии в общината и дефилето на младото вино в Стария град. Над 100 000 души се очакват да посетят на живо и в социалните мрежи 9-то издание на Фестивала на младото вино, който се открива на 24 ноември в Пловдив. Пловдивските теми ще..

публикувано на 15.11.17 в 14:31

С Радио Пловдив в утрото на 15 ноември

В средата на седмицата следим ритъма на деня - ту припрян, ти по-  смирен. Дали мощните политически замервания улучват целите си и дали стрелите не свистят колкото шум да се вдига - последният социологически сондаж на "Галъп" дава известен отговор на въпроса. Ще го чуем в анализа на социолога Христина Тодорова малко след новините в 8 часа. Преди това..

обновено на 15.11.17 в 05:49