РЕКЛАМА

Истории за историята и парите "Точно днес"

От 6.00 до 9.30 в сутрешния блок ще минем през събития - исторически, финансови и данъчни, екологични, ще прочетем сметките за водата днес и за утре. 

Слушайте ни, за да чуете:

 - директорът на Историческия музей в Батак Теодора Пейчинова за честванията на събитията от 1876-та, чиято кулминация предстои точно днес

 - кметът на Асеновград Емил Караиванов за финансовия допинг от близо 150 хиляди лева в ползва на по- чистата природа, който градът получава

 - експертът от Института за пазарна икономика Петър Ганев за Деня на Данъчната свобода - 16 май

 - главният инженер на ВиК Пловдив - Антон Гълъбов с аргументи за увеличението на цената на водата, което дружеството иска

 - Йордан Енев за уеб обучението, което започва в Пловдив

 - художникът Милен Джановски, който представя картини от текстил и метал галерия "Възраждане"

Още от категорията

„Точно днес“ – с блага дума и с посоките на утрото

Зима в началото на пролетта. И въпреки това - размразяваме последното делнично утро с темите в програма „Точно днес“. Във времето от 6 до 9.30 ч. ще чуете: Равносметката за отношенията между Турция и ЕС. Достигнаха ли те точката на най-високо напрежение? По темата очаквайте разговор с Димитър Гърдев , бивш дипломат и експерт по..

публикувано на 22.03.18 в 17:01

Пролетно и снежно в „Ден след ден“ на 22 март

Срутище блокира рано тази сутрин жп-линията Пловдив – Карлово в района на Средна гора. Заради инцидентното свличане на скали и земна маса два от сутрешните влакове по линията останаха на гара Баня, а пътниците бяха извозени с автобуси. Какво е състоянието на железния път и кога ще бъде възстановено разписанието на влаковете, ще говорим с Гошо..

публикувано на 22.03.18 в 14:13

Водата за живота и природата "Точно днес" до безкрайност

На 22 март отбелязваме Световният ден на водата. До края на седмицата продължава VІІІ-ят Световен форум за водата, който се провежда в Бразилия с над 40 000 участници. Целта е да се привлече вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференция на Обединените нации „Екология..

публикувано на 21.03.18 в 17:02

„Ден след ден“ на 21 март - пролетно, но с облаци

Чадър, слънчеви очила и добро настроение  са задължителни в следобеда на 21 март.  Поканата е за програма „Ден след ден“, а в двата часа до 17 часа ще научите: Защо държавата създава дружество, което ще управлява част от сега общинските язовири. В страната има 5700 язовира, 4000 от тях - общински. Предстоят и законодателни промени, които да..

публикувано на 21.03.18 в 14:16

Без колебания "Точно днес" - край на зимата, пролет е!

Когато зимата и пролетта танцуват заедно, настройваме  ентусиазма  на делничното време според амплитудата на обществените настроения. А те изглеждат привидно по-спокойни  на ръба на  сезона, от който традиционно струи очакване и за  по-позитивен обществено-политически климат.  Аргументи за тази надежда ни дава дневният ред  на  първата изцяло..

публикувано на 20.03.18 в 17:19

"Ден след ден" на Първа пролет

Обходен на срутището в Родопите път след седмица и европейско домакинство на Пловдив без концертна зала. Тези две новини донесе пролетта в днешния вторник, към тях се прибави и очакването за изцяло завършен път Пловдив – Асеновград след девет месеца. „Каква Европа с тези огромни дупки!“ – изригна гневно премиерът на извънредното оперативно заседание..

публикувано на 20.03.18 в 14:54

Пролетта настъпва "Точно днес"

Точно в 18.15 часа на 20 март - вярва ли ни се или не, заради лошото време - пролетта ще е тук по силата на астрономическите закони. На този етап можем да се радваме поне на очакването.... още факти и очаквания в програмата ни от 6.00 до 9.30  - за пролет мечтаят цъфналите дръвчета, но им се налага да издържат на студа и снега. Ще успеят ли - ще ни..

публикувано на 19.03.18 в 17:58