РЕКЛАМА

Истории за историята и парите "Точно днес"

От 6.00 до 9.30 в сутрешния блок ще минем през събития - исторически, финансови и данъчни, екологични, ще прочетем сметките за водата днес и за утре. 

Слушайте ни, за да чуете:

 - директорът на Историческия музей в Батак Теодора Пейчинова за честванията на събитията от 1876-та, чиято кулминация предстои точно днес

 - кметът на Асеновград Емил Караиванов за финансовия допинг от близо 150 хиляди лева в ползва на по- чистата природа, който градът получава

 - експертът от Института за пазарна икономика Петър Ганев за Деня на Данъчната свобода - 16 май

 - главният инженер на ВиК Пловдив - Антон Гълъбов с аргументи за увеличението на цената на водата, което дружеството иска

 - Йордан Енев за уеб обучението, което започва в Пловдив

 - художникът Милен Джановски, който представя картини от текстил и метал галерия "Възраждане"

Още от категорията

Политически и енергийни схеми „Точно днес“

Сметки, ходове, тактики...Когато говорим за политика – винаги стигаме и до енергетика. В утрото на 22 май проследяваме: Дългоочакваната среща между българския президент Румен Радев и Владимир Путин. Какви са очакванията и следва ли поредна назидателна порция към България – разговор с професор Александър Маринов. Гласове срещу..

публикувано на 21.05.18 в 17:00

"Ден след ден" на 21 май

Със знака на днешния празничен ден и с деловите теми в началото на седмицата до 17 часа ще чуете: Защо вапцаровата „Вяра“ притесни зрелостниците и как се справиха седмокласниците на националното външно оценяване – мнения на ученици, родители и ученици. Репортажи на Живка Танчева и Иванка Петкова. Спорът за името на Македония..

публикувано на 21.05.18 в 13:40

Празнично и актуално на 21 май

В деня на  Светите равноапостоли Константин и Елена  ще ви пожелаем светло и празнично утро от едноименната църква в Стария град. „Кой покори Слънцето“   -  спектакълът на театър „Цвете“ е част от  проекта„Куклени тържества в Родопите“  на Европейска столица на културата Пловдив 2019. Разговор с  Теодора Пенева от Балканида участник в проекта...

публикувано на 20.05.18 в 16:48

Щъркелите и посоките в „Точно днес“

В Белозем започва ХІІІ-тото издание на Фестивал на Белия щъркел. Целта е да се покаже хармоничното съжителство на хората с дивата природа и утвърждаване на селота като туристическа дестинация. За програмата информира Иван Тачев, кмет на с. Белозем. Жителите на село Белащица излизат на мирен протест. Те призовават „Стоп на кариерите“. Обявяват се против..

публикувано на 18.05.18 в 17:00

На 18 май - с дъх на рози и вкус на череши

На финала на деловата седмица с коментари и анализи на важните събития в двата часа на програма „Ден след ден“. Защо протесират розопроизводителите в региона. Днес спонтанен протест на хората от Розино затвори подбалканския път, последваха ги производители на маслодайната роза от Баня.  Утре протестите продължават. Говорим със Зара..

публикувано на 18.05.18 в 13:47

"Точно днес" на 18 май от срещите до резултатите

Лидерите обявиха приоритетите, медиите отразиха заявеното, остава по-сложното - реформите. Декларацията след срещата ЕС-Западни Балкани препотвърждава неотменяне на европейската перспектива на всички държави от региона, но с изричното условие за реформи.  Те трябва да са в сферата на върховенство на закона и активна борба срещу корупцията и..

обновено на 17.05.18 в 16:59

Срещи и протести в "Ден след ден"

София е домакин на историческата среща ЕС – Западни Балкани. Темата е във фокуса на Общността за първи път от 15 години, като целта й е да се обсъдят конкретните стъпки за евроинтеграцията на региона. В срещата участват всички държавни или правителствени ръководители на страните от Евросъюза, с изключение на Испания.  Темата за срещата ЕС –..

публикувано на 17.05.18 в 14:01