РЕКЛАМА

КЗП приема жалби на пловдивчани

| обновено на 19.05.17 в 10:44

В регионалния офис на Комисията за защита на потребителите в Пловдив ще има приемна за жалби на граждани.

Сигналите ще приема Константин Арабаджиев, експерт от комисията. Той ще консултира и желаещите да получат информация за потребителските си права.

Изнесената приемна на Комисията за защита на потребителите в Пловдив е на улица "Васил Левски" №50.

Подобни срещи на ръководството на институцията с граждани бяха проведени в Русе и Благоевград, заяви в интервю за Радио Пловдив Константин Арабаджиев. Той подчерта, че традиционно жалбите от потребители са свързани с монополисти и дефектни стоки.

През миналата година регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Пловдив е проверила над 4700 търговски обекта във връзка с правото на информация за предлаганите продукти и условията на сделките, както и относно защитата на гражданите от нелоялни търговски практики. Съставени са близо 250 акта за нарушения, като най-често те са свързани с обозначаването на цените. Забранени са 49 нелоялни практики, разказа Константин Арабаджиев.

Още над 1000 инспекции са извършени през миналата година в туристическите обекти. Там са съставени 220 акта. Нарушенията са свързани с необявяване цените на допълнителните услуги и отсъствието на регистър на настанените туристи.

12 са нарушенията открити при туроператорите, които организират пътувания със самолет.

Цялото интервю с Константин Арабаджиев можете да чуете в звуковия файл.print Отпечатай
Още от категорията

Крадци нападнаха и обраха възрастна жена в дома й

Крадци нападнаха 71-годишна жена и отнеха злато и пари от къщата й в село Йоаким Груево.  Сигналът за грабежа е постъпил минути след полунощ в полициейския участък в Стамболийски.  Непознатите влезли в дома на жената, привели в безпомощноно състояние стопанката и племенника й,а след това си тръгнали със златни накити и 200 лева.  На пострадалата е..

публикувано на 28.05.17 в 14:22

Балканска молитвена закуска се проведе в Пловдив

Над 180 участници от 31 страни от четири континента се събраха  на Балканска молитвена закуска, за да отправят своите послания за мир и благоденствие. Половината от гостите през почивните дни бяха от Западните Балкани.  По време на събитието се проведе и дискусия на тема „Сигурност“ с участието на американския конгресмен Робърт Адерхолд, експертът..

публикувано на 28.05.17 в 12:38

Асеновград отбелязва своя празник

С литургия за благоденствие  в храма „Свети Николай Чудотворец” тази неделя започват проявите за празника на Асеновград.  Програмата продължава на Асеновата крепост с удостояване на граждани с почетни звания на общината.  След поднасянето на цветя пред паметника на цар Иван Асен II е и церемонията  по издигане на националния флаг на площад  „Акад...

обновено на 28.05.17 в 09:00

Служби за светителя-хирург в храма "Света Марина"

Празникът на светителя-хирург архиепископ Лука,  Симферополски Чудотворец, ще бъде отбелязан с вечерня в пловдивския митрополитски храм „Света  Марина”.  Там  се съхранява частица от светите целебни мощи на светеца, поставена в мощехранителница във формата на десница.  Службата довечера ще оглави Знеполският епископ Арсений.   В понеделник..

публикувано на 28.05.17 в 09:00

В Карлово честват Празника на розата

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в Празника на розата в Карлово, подкрепи кмета Емил Кабаиванов, че е необходимо държавата и институциите да насърчават повече българските розопроизводители . По думите и трябват повече субсидии по програмите, финансирани от европейските фондове. Рано сутринта вицепрезидентът участва и в ритуала..

обновено на 27.05.17 в 09:20

Кметът на Асеновград с две обвинения, искат неговото и на гл. архитект отстраняване от длъжност

На кмета на община Асеновград Емил Караиванов са повдигнати две обвинения за присвояване в особено големи размери /по документи за 80 000 лева/ за почистване шахтите на територията на общината и за това, че не е спрял строителство на територията на групов паметник на културата "Метошката махала".  Окръжният прокурор Румен Попов каза, че спрямо две..

обновено на 26.05.17 в 16:24

Епидемиолози се събират в Пловдив

Пловдив  е домакин на  Научно приложен симпозиум на тема „Минало, настояще и бъдеще на епидемиологията” с участието на преподаватели по епидемиология от всички катедри към медицинските университети в Пловдив, София, Варна, Плевен и Стара Загора, както и епидемиолози от Районите здравни инспекции, от ВМА , болниците и Националния център по заразни и..

обновено на 26.05.17 в 16:24