РЕКЛАМА

КЗП приема жалби на пловдивчани

| обновено на 19.05.17 в 10:44

В регионалния офис на Комисията за защита на потребителите в Пловдив ще има приемна за жалби на граждани.

Сигналите ще приема Константин Арабаджиев, експерт от комисията. Той ще консултира и желаещите да получат информация за потребителските си права.

Изнесената приемна на Комисията за защита на потребителите в Пловдив е на улица "Васил Левски" №50.

Подобни срещи на ръководството на институцията с граждани бяха проведени в Русе и Благоевград, заяви в интервю за Радио Пловдив Константин Арабаджиев. Той подчерта, че традиционно жалбите от потребители са свързани с монополисти и дефектни стоки.

През миналата година регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Пловдив е проверила над 4700 търговски обекта във връзка с правото на информация за предлаганите продукти и условията на сделките, както и относно защитата на гражданите от нелоялни търговски практики. Съставени са близо 250 акта за нарушения, като най-често те са свързани с обозначаването на цените. Забранени са 49 нелоялни практики, разказа Константин Арабаджиев.

Още над 1000 инспекции са извършени през миналата година в туристическите обекти. Там са съставени 220 акта. Нарушенията са свързани с необявяване цените на допълнителните услуги и отсъствието на регистър на настанените туристи.

12 са нарушенията открити при туроператорите, които организират пътувания със самолет.

Цялото интервю с Константин Арабаджиев можете да чуете в звуковия файл.Още от категорията

Шефът на полицията в Раковски остава в ареста за постоянно

Началникът на РПУ-Раковски Георги Илиев остава с най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража – реши пловдивският Окръжен съд. Мотивите на магистратите са, че ако е с по-лека мярка, обвиняемият може да повлияе на свидетели по делото. Защитникът на Илиев адвокат Стоян Донков заяви, че подзащитният му няма общо с подкупа, уговорен и..

обновено на 23.04.18 в 21:12

Габриела Медарова излезе от ареста

21-годишната Габриела Медарова, която миналата неделя в нетрезво състояние и след употреба на наркотици блъсна последователно 10 автомобила, е освободена от ареста.  След като прекара 72 часа зад решетките, в четвъртък съдът и определи парична гаранция от 20 хил. лв.  Защитата на младата жена обяви, че ще обжалва размера на гаранцията, като прекален..

публикувано на 23.04.18 в 21:12

До 10 дни отварят ул. "Иван Вазов" за движение

Комисия, начело със зам.-кмета по транспорт Златин Велев, ще търси решение как да бъде отворена за движение автомобили улица „Иван Вазов“ в Пловдив.   Специалистите ще заседват утре и се очаква още в края на тази седмица или максимум до 10 дни да бъде пуснат трафика по емблематичната улица на изгорелите тютюневи складове.   Кметът Иван Тотев..

обновено на 23.04.18 в 17:01

Пловдив откри процедура за строежа на многоетажен паркинг и две пасарелки

Община Пловдив обяви поръчка за проектиране на мноегоетажен паркинг на ул. „4 януари“, на мястото на бившата ТЕЛК.  Стойността на поръчката е 79 000 лева без ДДС.  От обявлението става ясно, че предстои и ремонт на улицата в участъка от бул. „Шести септември” до бул. „Марица-юг”.  Цената е 12 500 лева без ДДС. В предмета на същата обществена..

публикувано на 23.04.18 в 16:17

Рискът за мечетата, открити край Барутин, остава, грижите са денонощни

Спасените край Доспат мечета са под денонощно наблюдение, оцеляването им остава под въпрос, съобщиха от фондация "Четири лапи". В събота при съвместна акция на Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция по околна среда и води - Смолян и фондация "Четири лапи" са били спасени три мечета, намерени край пътя до родопското с. Барутин, в..

публикувано на 23.04.18 в 15:35

Нощни автобуси по пет линии тръгват в Пловдив

Предстои пускането на пет автобусни линии от пловдивския градски транспорт с нощни маршрути, съобщи кметът Иван Тотев.В част от линиите вече работи и електронното таксуване, но засега при слаб интерес.  До полунощ ще се движат автобуси по линиите 1, 6, 12, 21 и 44. Подбрани са така, че късни автобуси да има за всеки от районите в града. Решение..

обновено на 23.04.18 в 15:22

Внимавайте, измамници събират по Главната пари за "благотворителност"!

За зачестили случаи на измамна благотворителност в полза на социалните институции в Пловдив предупреди зам.- кметът Георги Титюков и  призова за повишено внимание  всички, които са  благородно настроени да даряват средства.  Има много измамници по Главната, ходят по входове, магазини и звънят на хората. Предлагат картички, късат квитанции, но не се..

публикувано на 23.04.18 в 15:22