РЕКЛАМА

КЗП приема жалби на пловдивчани

| обновено на 19.05.17 в 10:44

В регионалния офис на Комисията за защита на потребителите в Пловдив ще има приемна за жалби на граждани.

Сигналите ще приема Константин Арабаджиев, експерт от комисията. Той ще консултира и желаещите да получат информация за потребителските си права.

Изнесената приемна на Комисията за защита на потребителите в Пловдив е на улица "Васил Левски" №50.

Подобни срещи на ръководството на институцията с граждани бяха проведени в Русе и Благоевград, заяви в интервю за Радио Пловдив Константин Арабаджиев. Той подчерта, че традиционно жалбите от потребители са свързани с монополисти и дефектни стоки.

През миналата година регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Пловдив е проверила над 4700 търговски обекта във връзка с правото на информация за предлаганите продукти и условията на сделките, както и относно защитата на гражданите от нелоялни търговски практики. Съставени са близо 250 акта за нарушения, като най-често те са свързани с обозначаването на цените. Забранени са 49 нелоялни практики, разказа Константин Арабаджиев.

Още над 1000 инспекции са извършени през миналата година в туристическите обекти. Там са съставени 220 акта. Нарушенията са свързани с необявяване цените на допълнителните услуги и отсъствието на регистър на настанените туристи.

12 са нарушенията открити при туроператорите, които организират пътувания със самолет.

Цялото интервю с Константин Арабаджиев можете да чуете в звуковия файл.Още от категорията

Кметът на Войнягово взел 150 лева, за да прикрие добив на инертни материали от р. Стряма

Под ръководството на Районната прокуратура в Карлово продължават процесуално-следствените действия по случая със задържания вчера кмет на село Войнягово Тодор Танковски. Днес предстои повдигане на обвинение и преценка дали да му бъде поискана по-тежка мярка за неотклонение. От вчера той е в ареста с полицейска заповед за задържане. Досъдебното..

обновено на 19.06.18 в 13:55

Джип се удари в разделителната ограда на "Васил Априлов"

Джип, управлявана от 47-годишна жена, се е блъснал в разделителната ограда на бул."Васил Априлов" в Пловдив.  Няколко метра от оградата са счупени, а предницата на автомобила с марка "Тойота" е смачкана и от удара е паркирана  в  насрещното платно. Шофьорката на колата е откарана с линейка в болница.  По първоначални данни  на жената  е прилошало...

публикувано на 19.06.18 в 13:51

Отново жестокост - мъж влачи с колата си кучета по улиците на Пещера

Служители на РУ - Пещера са задържали мъж, влачил последователно две кучета с автомобила си. Вчера следобед в полицейското управление е получен сигнал от граждани за нехуманно отношение към животни. След сигнала е засечен автомобил, който влачи кучето из улиците на града. Собственикът на колата е на 67г. от Самоков.  Проверката показала, че кучетата..

публикувано на 19.06.18 в 13:35

От втори опит и с критично мнозинство ОбС прие отчета и програмата на "Пловдив 2019"

С 26 гласа „за”, 1 „против” и 12 „въздържали се” общинските съветници приеха бюджета и програмата на Общинска фондация „Пловдив 2019”. Бюджетът на фонадцията е 12 555 679 лв. Пепа Деведжиева и Божидар Здравков РБ направиха остри забележки от трибуната за използваните обилно чуждици в документите на фондацията, като ги призоваха да използват..

публикувано на 19.06.18 в 12:56

С 80 000 лева започва изграждане на могоетажен паркинг в "Западен"

С 36 гласа „за”, 2 „против” и 8 „въздържали се” съветниците отпуснаха средства за изграждането на първия общински многоетажен паркинг в район „Западен” с обща планирана сума от 3,5 млн. лв. Кметът на района Димитър Колев представи пред старейшините количествено-стойностните сметки по проекта. В тази бюджетна година се искат 80 000 лв., а останалите –..

публикувано на 19.06.18 в 12:00
Иван Тонев говори пред общинските съветници

ОбС гласува 200 хил. лева за Операта и 20 000 за филма "Смутни времена"

20 000 лв. от общинския бюджет за дофинансиране на филма „Смутни времена”, който се снима с участието на представители на сдружение „Хайдути”, предложи съветникът Слави Георгиев от ПФ. " Бюджетът на лентата е 168 000 лв. и голяма част от парите са събрани, затова предлагам тази сума", аргументира се той.  В залата на ОбС дойдоха 2-ма..

обновено на 19.06.18 в 11:08

Спряха от експлоатация газстанция в Стамболийски

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ спря от експлоатация автомобилна газоснабдителна станция, съобщиха от агенцията.  След получен сигнал от гражданин и внезапна проверка на инспекторите на агенцията е установено, че на нея се извършва пълнене на бутилки за битови нужди, което е забранено от закона. Констатирано е и че..

публикувано на 19.06.18 в 11:08