РЕКЛАМА

Пламен Деянов представя проекта FLUCA

Автор:

Австрийско посолство в България и Фондация „Отворени Изкуства“ откриват тази вечер  FLUCA – австрийски културен павилион сезон 2017 в Пловдив.

Първият проект е изложбата  PLАMEN DEJANOFF /Пламен Деянов/.  Тя носи името на артиста, който живее във Виена, и представя дългогодишната му дейност по проектите - Бронзовата къща и Център за съвременно изкуство Арбанаси. Ще присъства  Томас Щьолцл, зам.-посланик на Република Австрия в България.  Програмата на FLUCA е разделена на няколко модула, включващи дигитално изкуство и нови технологии, музика, кино, стрийт арт, дизайн, театър и литература, уъркшопи, дискусии и срещи с артисти, базирани във Виена.Целта на събитието, което тази година представя творци, които работят в Австрия, е да даде по-широка гласност на навлизането на изкуството в градската среда, както и за възприемането на съвременното изкуство като важен обществен фактор. / 20ч. /

Проектът без еквивалент не само в пловдивския културен живот, но и в национален мащаб, стартира през 2016-а като съвместна инициатива с цел изграждането на сътрудничество между артистичните сцени на България и Австрия и привличане на нова, любопитна аудитория, която да участва активно в културния живот на града.

Кураторите на програмата на FLUCA са Урсула Мария Пробст, Валтер Зейдл и Борис Костадинов.

Интервюто с Борис Костадинов можете да чуете в звуковия файл.
print Отпечатай
Още от категорията

Премиера на "Анна в тропиците" в Драматичния театър

Премиера на спектакъла  „Анна в тропиците“ от Нило Круз  представя Пловдивската драма.   Режисьор е Петър Карапетков, музиката е на Петър Дундаков, с участието на актьорите Стефан Попов, Добрин Досев, Троян Гогов, Ивайло Христов,  Анелия Ташева, Елена Кабасакалова, Радина Думанян, Венелин Методиев.  Пиесата на американския драматург от..

обновено на 22.05.17 в 17:02

Направихме от революцията шоу и не знаем къде ще пристигнем

„Такси за Дренчовица“  е четвъртата книга на автора Любен Панов и е сборник от четири новели и записки, посветен на неговата 75­годишнина. Новелите са изградени в различни тематични пространства. Героите са не само свидетели, но и участници във времето на т.н български преход - не толкова далечно, за да бъде забравено, но и не толкова близко, за да..

публикувано на 22.05.17 в 11:47

Откриха паметна плоча на Йордан Русков

С тържествена церемония беше открита паметната плоча на пловдивския поет и дисидент Йордан Русков.  Под барелефа, който е изработен от Наско Дечев и поставен  пред входа на сградата на Пловдивския общински съвет,  има цитат от стихототворението „Зов за свобода“.  Поставен е тук, защото това е мястото на пловдивската политика,  отбеляза в..

обновено на 22.05.17 в 10:54

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 20 .05. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Томас Хобс.  Левиатан. За човека, за държавата.  Второ изд. 320 стр., ок. 2А, Лист, 2017. Мишел Монтен. Опити. Т. 1. 544 стр., тв. к. 6А, Изток-Запад, 2017 Джон Льо Каре. Екипът на Смайли. 456 стр., ок...

публикувано на 22.05.17 в 10:45

Малки и големи се потопиха в Европейската „Нощ на музеите”

Тринадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите” в Стария град предложи богата и разнообразна  програма на посетителите. В различни обекти на ОИ „Старинен Пловдив” малки и големи се потопиха в света  на културата и изкуството. В Сводестата зала на Балабановата къща пловдивчани и гости на града имаха възможността да разгледат  фотографската изложба..

обновено на 21.05.17 в 07:21

Медицинският университет има свой културен институт

Третият международен фестивал на поезията „Духовност без граници” се открива на 25 май в НБ ”Иван Вазов”. Програмата е подготвена от Департамента по езиково  и специализирано обучение към Медицински университет Пловдив. В продължение на пет дни  гости от Полша, Англия и Турция заедно с българските поети ще участват в срещи и  поетични..

публикувано на 20.05.17 в 13:04

Европейската нощ на музеите отваря врати в Пловдив

За 13-ти пореден път стартира Европейската „Нощ на музеите”. В Пловдив вратите на музеите и галериите са отворени за многобройните посетители. Програмата е разнообразна и всеки може да избере любима локация. В Стария град е ситуирана основната „Постоянна експозиция“ с произведения на изобразителното изкуство от 19-ти век до наши дни на ул...

обновено на 20.05.17 в 12:01