РЕКЛАМА

Френски специалисти по сигурност и правосъдие на среща в Пловдив

Над 100-членна делегация от Франция посети Пловдив и се срещна с кмета Иван Тотев и неговите заместници Стефан Стоянов и Георги Маринов. Специалисти по сигурност, магистрати, юристи, адвокати, полицаи са на посещение в България, част от програмата им по едногодишен курс на обучение „Сигурност и правосъдие“.

Големият брой на преките чуждестранни инвестиции, Европейска столица на културата и подготовката за 2019 година, икономическото развитие, ниските проценти на безработица, търсенето на работници, бурното развитие на ИТ сектора и откриване на 6000 работни места в сектора, бяха сред темите на разговора. Кметът Иван Тотев не пропусна на отбележи богатата история и римското наследство на Пловдив и политиката, която администрацията провежда за тяхното опазване.

„Разкопките и археологическите находки, разнообразието на етническа култура и толерантността, с която Пловдив е известен, са сред причините ние да се гордеем с града, в който живеем“, обясни кметът и допълни, че всяка година се увеличава броят на туристическите нощувки, а привлекателността на Стария град го поставя на челна позиция в класациите на най-посещавана дестинация в България.

Предизвикателствата пред Пловдив като университетски град с 40 000 студенти, реализацията на европейските проекти, привличането на вискотехнологичните инвеститори и 70 000 заети в производството са причините да водим политика, която да развива икономиката на града“, сподели още кметът Иван Тотев и посочи, че Пловдив може да се нарече индустриалната столица на България.

„Бързото развитие на IT индустрията води до един добър стандарт на живот, а това привлича все повече млади хора“, подчерта заместник-кметът Стефан Стоянов. Производството в региона дава 50 %  от БВП, а бизнес услугите са най-динамичния сектор, определи той.

„Добър потенциал има и хранително-вкусовата промишленост. Тракия икономическа зона е сред най-големите в югоизточна Европа със своите 120 предприятия и свободни площи, а 1,2 милиарда инвестициите на зелено. Тук представителства имат два големи френски инвеститора – „Шнайдер електрик“ и „Ладекоер“, допълни в представянето си Стоянов.

Заместник-кметът Георги Маринов запозна присъстващите делегати от Франция с по-конкретни данни за функцията на общинска полиция и общинска охрана, които се грижат за спазването на реда в града. Той отбеляза, че основните места в Пловдив са под постоянно наблюдение, а допълнително 15 възлови кръстовища са оборудвани с камери. „Работи се и по проект за изграждане на видеонаблюдение на входно-изходните артерии с цел превенция и сигурност“, уточни още той.

print Отпечатай
Още от категорията

Връщат Манол Пейков в "Пловдив 2019", той ще си помисли след като се извинят

Манол Пейков да се върне отново в Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019“. Това може да стане , ако съветниците прегласуват решението си за неговото освобождаване.  Смятам , че на следващата сесия ще променим решението и господин Пейков няма какво да се притеснява , коментира кметът Иван Тотев пред журналисти.   Той определи..

обновено на 22.05.17 в 16:27

Представиха официално Димитър Керин като зам.- областен управител

Областният управител Здравко Димитров представи на екипа си своя нов заместник Димитър Керин.  43 годишният инженер е бивш общински съветник от „Атака”, бил е и член на районни избирателни комисии.  Димитър Керин заяви, че се надява дългогодишният му опит в административните структури да му бъде от полза и в настоящата му дейност.  Той беше..

публикувано на 22.05.17 в 16:27

Мъж си глътна езика след побой пред дискотека в Пловдив

Районна прокуратура привлече като обвиняеми по бързо производство двама младежи за побой. Сбиването е станало пред пловдивска дискотека след размяна на реплики между трима мъже и двамата обвиняеми. Тримата напуснали дискотеката и си тръгнали. Двамата обвиняеми ги последвали, настигнали ги и започнали да ги бият побой. При сбиването е..

публикувано на 22.05.17 в 15:27

Ще създам добра атмосфера за работа за Пловдив ЕСК

Кметът Иван Тотев представи новия си заместник по култура и туризъм Александър Държиков.  Градоначалникът отново подчерта, че е търсил за поста диалогичен човек с административен опит, който познава работата в общината и контактува с дейците на културата.  До рокадата се стигна, след като досегашният зам.-кмет Амелия Гешева бе назначена за..

обновено на 22.05.17 в 15:00

Съдът отстрани професорите от УХТ от длъжност за подкупи

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност  двамата преподаватели от Университета по хранителни технологии, обвинени за вземането на подкуп.  Прокуратурата поиска  тази мярка за професорите Симеон Василев и Николай Банков докато тече разследването срещу тях с мотива, че  те разполагат с необходимите механизми  да му навредят или да повлияят..

обновено на 22.05.17 в 15:00

Без анулирани работи на втората матура и изпита по математика за седмокласниците

Близо 9  хиляди ученици от 7-и и 12-и клас се явиха на националните изпити в Пловдив и областта. За поредна година те се провеждат в един и същи ден.   В Националното външно оценяване за 7-и клас по математика участваха 4865  ученици, като повечето от тях избраха и  втория модул със задачи.   Балообразуването при сегашните седмокласници ще е..

обновено на 22.05.17 в 14:53

Над 3000 литра контрабанден алкохол арестуваха пловдивските митничари

В рамките на седмица служители от Митница Пловдив задържаха общо 3100 литра алкохол без платен акциз.  В складово помещение в Пловдив са открити 6 906 бр. бутилки, съдържащи общо 2 484 литра различни видове алкохолни напитки. Всички бутилки били облепени със стари, невалидни бандероли, различни емисии и образци, като някои от образците са използвани..

публикувано на 22.05.17 в 14:52