РЕКЛАМА

Прокуратурата поиска подкупните професори от УХТ да бъдат отстранени

| обновено на 19.05.17 в 13:57

Двамата професори от УХТ, обвинени в корупция, излизат от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева. 

В понеделник прокуратурата ще поиска от Окръжния съд отстраняването на Симеон Василев и Николай Банков от преподавателските им постове, докато тече разследването срещу тях.

Двамата бяха арестувани в понеделник след сигнал на студенти и журналистическо разследване, че им е поискан подкуп от по 600 лева от професорите, за да си вземат изпитите.


Още от категорията

Наредбата за паркирането влиза в съда

В Пловдивския Административен съд е насрочено делото срещу новата общинска Наредба за паркирането.   Жалбата е внесена от депутата Славчо Атанасов и общински съветници от ПФ. Според тях наредбата е незаконосъобразна, несправедлива и в ущърб на пловдивчани, а методиката за раздаването на паркоместа е непрозрачна. Съгласно нея, „клетките“  за..

обновено на 24.11.17 в 10:04

Отчита се подобряване на въздуха в Пловдив

В пунктовете за мониторинг на въздуха, разположени на територията на  Пловдив, се отчита значително подобряване на качеството на атмосферния въздуха.  През последните 8 дни по показател фини прахови частици под 10 микрона регистрираните стойности са под нормативно определените – отчитат от РИОСВ.

публикувано на 24.11.17 в 09:59

Бутат павилионите до Пощата

Очаква се днес багери, съпроводени с полиция, да започнат събарянето на павилионите до Централна поща. Това ще е втори опит на градските власти да премахнат павилионите след серия от съдебни дела. Заповедта за премахването им е издадена от зам.-кмета по сигурността Георги Маринов, като дейностите ще бъдат извършени от общинското предприятие..

публикувано на 24.11.17 в 08:51

Открива се логистичен център за търговия с Китай

Днес ще бъде открити логистичен център и павилион за електронна търговия със селскостопански продукти в Китай и страните от Централна и Източна Европа. Офисите на комплекса са част от „Тракия икономическа зона“. Създаването му бе анонсирано на провелата се преди месец в Пловдив 3-та среща по инициативата „16 плюс 1“ на областните управители от..

публикувано на 24.11.17 в 07:17

Обсъждат електронните съобщителни услуги в Карлово

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията д-р Веселин Божков ще се срещне с  кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, както и с кметовете на населени места от общината. На срещата се предвижда регулаторът да се запознае с проблемите, свързани с използването на електронните съобщителни услуги, които срещат жителите на..

публикувано на 24.11.17 в 07:11

Стартира Дефилето на младото вино

С Дионисиево шествие от площада пред община Пловдив започва 9-то издание на Дефилето на младото вино. Откриването ще е на откритото пространство пред църквата „Света Богородица“, а при лошо време – на Римския стадион. Над 100 000 души се очакват да посетят на живо и в социалните мрежи фестивала на младото вино. Той започна с 16 участници в 6..

публикувано на 24.11.17 в 07:03

Много пиян шофьор направи верижна катастрофа при Панаира

Към 20.30 ч. тежка катастрофа стана в района на Панаира. Фолксваген, който идвал от Водната палата, преминал през разделителните колчета в насрещното движение и се блъснал в шкода.  След това били ударени ауди, тойота и автобус на спирката.   В болница за преглед е приет 29-годишния шофьор на шкодата. Виновният шофьор на фолксвагена е с алкохолна проба..

публикувано на 23.11.17 в 22:08