РЕКЛАМА

Ученици върнаха голяма сума пари на майка с две деца

| обновено на 19.05.17 в 16:02

Портфейл с 3 000 лева и документи за самоличност намерели в центъра на Златоград ученици от Кърджали и го предали в полицията. Това станало следобед вчера в парка в Златоград. Групата ученици от Кърджали били на екскурзия.

 Учителката им, виждайки голямата сума пари, без колебание насочила децата към служителите на реда. Полицаите почти незабавно открили собственичката на портмонето - 23-годишна жена от Златоград, с две малки деца и съпруг, работещ в чужбина. 

Младата майка споделила, че изтеглените от банката пари са преведени от съпруга й, който се грижел за материалното осигуряване на семейството си и за отглеждането на двете им деца. 

Благодарна от постъпката на екскурзиантите, тя си тръгнала доволна и впечатлена, че все още има добри и честни хора.

print Отпечатай
Още от категорията

Работник загина при срутването на нов ж.п. надлез край Златитрап

Един работник загина, а друг е в тежко състояние при срутването на 20-тонна греда на ж. п. гарата в Златитрап.  Загиналият работник е 29 годишният Пеньо Апостолов от Шишманци, а пострадалият му колега е Апостол Хамбарлийски от Раковски. Той е закаран в УМБАЛ "Св. Георги" с  открита фрактура на глезена. Опериран е  и  ще бъде настанен за  лечение..

обновено на 28.07.17 в 16:43

Пак агресия след скандал заради куче в Кючук Париж

Пореден случай на агресия в комплекс "Оазис" в "Кючук Париж".  Жена е използвала уред за самозащита срещу момиче.  Тази сутрин към 10 часа  момичето е разхождало кучето си в комплекса и е възникнал спор с жената, при който тя е използвала уреда от неизяснен към момента вид и се е чул пукот, а според съседи изстрел.  Момичето не е пострадало..

обновено на 28.07.17 в 16:42

Има данни, че Божилов може да се е самоубил

Версията за самоубийство на бизнесмена Данаил Божилов никога не е била изключвана като възможна още от самото начало, заяви  директорът на Областната дирекция на полицията  ст.комисар Атанас Илков.  Божилов беше открит мъртъв в сряда сутринта, докато разхождал кучето си в парк „Лаута“. В интервю за Радио Пловдив подчерта, че разследването..

публикувано на 28.07.17 в 16:42

Д-р Парашкев Цветков с най-висока оценка на изпита за нов шеф на Онкодиспенсера

Доктор Парашкев Цветков е предложен за нов директор на Комплексен онкологичен център - Пловдив. Решението на комисията, която проведе втория конкурс за овакантения директорски пост, ще се гласува от Общинския съвет на заседанието на 1 август. Доктор Цветков получи най-високата оценка от 5.39. Другите двама кандидати – доктор Петър Петров и..

публикувано на 28.07.17 в 16:11

Община Асеновград взима 5 милиона заем, за да се разплати за Водния проект

Една трета от Водния проект на Асеновград e вече изпълнен. Близо година след старта на строително-ремонтните дейности са изградени 80 процента от канализационната мрежа, почти на 50 процента е и рехабилитираната водопреносна система, като извършените плащания по проекта до момента са за около 30 милиона лева.  Това стана ясно по време на..

публикувано на 28.07.17 в 15:55

Обратен завой на забранено място издал трафикантите на чужденци край Труд

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 59- годишния Георги А. за подпомагане на чужденци да преминат нелегално през страната с цел имотна облага.  Георги е задържан за срок от 72 часа. Според разследването в ранните сутрешни часове на 27 юли край село Труд полицейски патрули подали сигнал за спиране на два микробуса „Мерцедес“,..

публикувано на 28.07.17 в 15:18

Стартираха кампания срещу ранната бременност на малолетните майки - роми

Кампания срещу ранната бременност на малолетни майки от ромски произход започва фондация „Инди Рома“. В момента близо 80% от ромките, които сключват бракове са под 18 годишна възраст. Всяка трета  е неграмотна и не може да учи, защото в ранна възраст е принудена да съвместява ролята на съпруга, майка и жена, обясниха от неправителствената..

публикувано на 28.07.17 в 13:29