РЕКЛАМА

Ученици върнаха голяма сума пари на майка с две деца

| обновено на 19.05.17 в 16:02

Портфейл с 3 000 лева и документи за самоличност намерели в центъра на Златоград ученици от Кърджали и го предали в полицията. Това станало следобед вчера в парка в Златоград. Групата ученици от Кърджали били на екскурзия.

 Учителката им, виждайки голямата сума пари, без колебание насочила децата към служителите на реда. Полицаите почти незабавно открили собственичката на портмонето - 23-годишна жена от Златоград, с две малки деца и съпруг, работещ в чужбина. 

Младата майка споделила, че изтеглените от банката пари са преведени от съпруга й, който се грижел за материалното осигуряване на семейството си и за отглеждането на двете им деца. 

Благодарна от постъпката на екскурзиантите, тя си тръгнала доволна и впечатлена, че все още има добри и честни хора.

print Отпечатай
Още от категорията

Крадци нападнаха и обраха възрастна жена в дома й

Крадци нападнаха 71-годишна жена и отнеха злато и пари от къщата й в село Йоаким Груево.  Сигналът за грабежа е постъпил минути след полунощ в полициейския участък в Стамболийски.  Непознатите влезли в дома на жената, привели в безпомощноно състояние стопанката и племенника й,а след това си тръгнали със златни накити и 200 лева.  На пострадалата е..

публикувано на 28.05.17 в 14:22

Балканска молитвена закуска се проведе в Пловдив

Над 180 участници от 31 страни от четири континента се събраха  на Балканска молитвена закуска, за да отправят своите послания за мир и благоденствие. Половината от гостите през почивните дни бяха от Западните Балкани.  По време на събитието се проведе и дискусия на тема „Сигурност“ с участието на американския конгресмен Робърт Адерхолд, експертът..

публикувано на 28.05.17 в 12:38

Асеновград отбелязва своя празник

С литургия за благоденствие  в храма „Свети Николай Чудотворец” тази неделя започват проявите за празника на Асеновград.  Програмата продължава на Асеновата крепост с удостояване на граждани с почетни звания на общината.  След поднасянето на цветя пред паметника на цар Иван Асен II е и церемонията  по издигане на националния флаг на площад  „Акад...

обновено на 28.05.17 в 09:00

Служби за светителя-хирург в храма "Света Марина"

Празникът на светителя-хирург архиепископ Лука,  Симферополски Чудотворец, ще бъде отбелязан с вечерня в пловдивския митрополитски храм „Света  Марина”.  Там  се съхранява частица от светите целебни мощи на светеца, поставена в мощехранителница във формата на десница.  Службата довечера ще оглави Знеполският епископ Арсений.   В понеделник..

публикувано на 28.05.17 в 09:00

В Карлово честват Празника на розата

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в Празника на розата в Карлово, подкрепи кмета Емил Кабаиванов, че е необходимо държавата и институциите да насърчават повече българските розопроизводители . По думите и трябват повече субсидии по програмите, финансирани от европейските фондове. Рано сутринта вицепрезидентът участва и в ритуала..

обновено на 27.05.17 в 09:20

Кметът на Асеновград с две обвинения, искат неговото и на гл. архитект отстраняване от длъжност

На кмета на община Асеновград Емил Караиванов са повдигнати две обвинения за присвояване в особено големи размери /по документи за 80 000 лева/ за почистване шахтите на територията на общината и за това, че не е спрял строителство на територията на групов паметник на културата "Метошката махала".  Окръжният прокурор Румен Попов каза, че спрямо две..

обновено на 26.05.17 в 16:24

Епидемиолози се събират в Пловдив

Пловдив  е домакин на  Научно приложен симпозиум на тема „Минало, настояще и бъдеще на епидемиологията” с участието на преподаватели по епидемиология от всички катедри към медицинските университети в Пловдив, София, Варна, Плевен и Стара Загора, както и епидемиолози от Районите здравни инспекции, от ВМА , болниците и Националния център по заразни и..

обновено на 26.05.17 в 16:24