РЕКЛАМА

Ако бях Бойко Борисов, щях да изхвърля Симеонов от властта

Скандалът с нацистките символи и знаци и поисканата от Корнелия Нинова оставка на Валери Симеонов за неуместни коментари са две напълно различни действия, коментира в интервю за Радио Пловдив журналистът и анализатор Георги Коритаров. 

Според него исканата оставка е дълбоко лицемерен акт, израз на политическо коварство, разчиташ на късата памет на българските граждани. Още в предизборната кампания Корнелия Нинова твърдеше, че ОП ще са техен евентуален съюзник в управлението, ако спечелят изборите. Освен това БСП трябва да познава и европейските документи, даващи оценки на патриотите. В този смисъл защо БСП се изненадва сега и ако коалицията сега беше между тях и ОП ролите щяха да бъдат разменени. Социалистите щяха да се чудят как да оправдават действията на ОП. Това е подлостта на БСП, заключи Георги Коритаров.

Той добави, че в момента ГЕРБ е в много неприятна ситуация в момента, без съмнение. Иначе, според мен, действията на патриотите, забъркани със нацистките снимки, е израз на ценностен далтонизъм и тежка некомпетентност. Ако бях на мястото на Бойко Борисов, бих изхвърлил Валери Симеонов от властта, дори с цената на разпад на коалицията. Той не трябва да търпи такива безпросветни същества, защото ГЕРБ има важно и отговорно място,а и бъдеще, в управлението на България. 

Георги Коритаров прогнозира, че коалицията между ГЕРБ и ОП ще издържи и няма да се разпадне, като направи уговорката, че това ще стане само ако в България не се намери голям ресурс гражданско общество и несъвместими по идеологии партии не се обединят около на антинациската кауза. Евентуално отстраняване на Валери Симеонов или в по-широк план ОП да напуснат властта ще има изключителна стойност на три нива - ЕС, ниво регион и на национално ниво - България, която се готви да е председател на Съвета на ЕС, каза Коритаров.

Той прогнозира, че този скандал ще ескалира, защото дава изключителен шанс сили на изгубилата партия БСП да се сдобие с кауза. И то най-красивата и общочовешка кауза - антинацистката и именно затова Валери Симеонов с изявленията си и действията си им дава безценен шанс. 

Ако обаче около тази кауза успеят първи да се обединят десните партии и ГЕРБ и да се създаде такава антинационалистическа коалиция това ще е шанс за обединение на дясното. Тогава именно десните партии могат да тръгнат по по стъпките на Конрад Аденауер, който заличи щетите от моралните поражения и изгради демократично общество в Германия, убеден е Коритаров.

Случили се обаче подобно обединения под ръководството на БСП ни чакат още години на лицемерие и протовопоставяне и то на неискрена основа. БСП нямат право да използват подобна морална кауза, защото те първи я предадоха, коментира Георги Коритаров.

Още от категорията

Корупцията е тема, която искат да използват и ГЕРБ, и БСП

Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд" коментира защо Консултативния съвет по национална сигурност при президента не постигна съгласие относно антикорупционен орган. Социологът  Димитър Ганев: В крайна сметка се стигна до очакваното, а именно – да не се разберат или както се казва – разбраха се да не се разберат. Тук корупцията е тема..

публикувано на 18.10.17 в 09:49

Имунизациите срещу грип за хора в риск трябва да стигнат 75% и у нас

Какво е новото в информационната кампания за грипа тази есен. Г оворим по темата в програма "Точно днес" с  д-р Валери Цеков  - управител на Българското сдружение по иновативна медицина. Той заедно с негови колеги днес дават факти за инфекциите, които се очакват тази зима и за мерките, които е важно да се вземат през октомври. Д-р Валери Цеков..

публикувано на 18.10.17 в 09:47

Директорите сводобно да решават трябва ли психолог в училище

Психолог във всяко училище, или поне там, където агресивните прояви зачестяват. Нови 500 психолози ще бъдат назначени от началото на 2018 година. Така пише в стратегиите на Министерстовото на образованието и науката. Разговор по темата с  проф. Веселин Василев , психолог и преподавател в ПУ, както и с Цонка Жиговечка , директор на ОУ "Панайот..

публикувано на 18.10.17 в 09:45

Антикорупционната мисъл на ГЕРБ и БСП е как да се цакат със СРС-та!

Татяна Дончева коментира пред Радио Пловдив предлаганите от ГЕРБ и БСП два законопроекта за борба с корупцията, които днес се обсъждат и на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Винаги има ефективен модел да свършите една работа, стига да я разбирате и да имате желание да я свършите. Очевидно е, че изворът на корупция е..

обновено на 17.10.17 в 16:52

Валери Симеонов няма да подава оставка, управлението е стабилно

Вицепремиерът Валери Симеонов нарече глупост, която не желае да коментира, поисканата му от ДПС оставка, както и излизането на патриотите от властта. Толкова е глупаво, че не виждам смисъл да се обръща внимание , каза той пред Радио Пловдив.  Симеонов е категоричен, че към момента управлението на страната е стабилно. Управлението се базира на..

обновено на 17.10.17 в 16:51

Въвеждането на плосък данък беше преврат, време е да падне

Човешките права включват и социалните права – достоен труд и доходи – това каза в  в предаването „Ден след ден“  Калин Първанов -  член на инициативата „Да спрем машината на неравенството“. 17 октомври е Международен ден за изкореняване на бедността и в този ден той припомни, че човешките права включват и социалните права – достоен труд и..

публикувано на 17.10.17 в 16:04

КСНС при президента няма да реши нищо

Беше неприлично това, което се случи миналата седмица с  Консултативния съвет по национална сигурност при президента Радев , каза в интервю за Радио Пловдив проф. Николай Радулов експерт по национална сигурност,  като допълни, че в това няма противопоставяне. Днес КСНС ще се проведе, но на него  няма да се реши   нищо.   Проф. Радулов..

публикувано на 17.10.17 в 11:17