РЕКЛАМА

Изберете тази нощ „Точно днес”

| обновено на 19.05.17 в 20:00

Европейската „Нощ на музеите” стартира ХІІІ-тото си издание. В Пловдив вратите на музеите и галериите са отворени за  многобройните посетители.

Програмата е разнообразна и всеки може да избере любима локация.

В утрото на 20-ти май срещите в ефира започват със Светлозар Чавдаров, директор на НХГ „Цанко Лавренов” в Пловдив. Негови ученици участват в нощната разходка с „Работилница за мозайки” в Малката базилика.

Ще поздравим любимия пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки за рождения ден. Очакваме  да ни изненада с  новини от творческата си кариера.

За  младите дизайнери ще ни разкаже Анелия Янкова, организатор на конкурса „Моден капан”. В аванс ще надникнем зад завесата на грандиозното ревю и сградите облечени в рокли.

Гости в студиото са проф. д-р Иван Дечев, който наред с научната, преподавателска и клинична работа е директор на Департамента по езиково и специализирано обучение в Медицински университет - Пловдив и Розалия Александрова, преподавател по български език на чужденци и поетеса.

Ще говорим за Международния фестивал на поезията „Духовност без граници”, който се осъществява със съдействието на МУ за трета поредна година.

Слушайте ни! „Точно днес” на 20 май от 7.00 до 9.00 часа.


Още от категорията

Пътуваме на 23 април „Ден след ден“

Понеделник следобед  - слънце и почти летни температури.  В програмата до 17 часа поставяме горещи теми, които ще са акцент и през следващите дни. Безопасността по пътищата, мерките и промените в законодателството ще коментираме с  бившия председател на транспортната комисия в 43 НС Настимир Ананиев. Днес е общественото обсъждане на..

публикувано на 23.04.18 в 14:14

"Точно днес" и утрото на понеделник

В началото на последната седмица за месеца говорим за актуалното от политика, икономика и изкуства. Търсим продължението на новината, че мозайките на древния Филипопол са в индикативния списък на ЮНЕСКО. Разговор с Николай Трайков, от фондация "Америка за България", който следи кандидатстването на културно-историческото ни наследство. Гости в..

публикувано на 22.04.18 в 16:50

Заедно “Точно днес“ с фестивала на здравето

Деветото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ стартира с мотото „Даровете на ума и сърцето“. На 21 и 22 април в Дом на техниката и Градската градина, посетителите могат да се включат в богатата програма посветена на здравословния начин на живот. Подробностите за участниците и отделните модули ще чуете от Аида Марковска, организатор на фестивала...

публикувано на 20.04.18 в 16:58

Тъмно и светло "Ден след ден"

Шефът на полицейското управление в Раковски и двама негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари, съобщиха прокурори, които ръководят разследването. Първата част от случая нашумя преди година.Тогава примамени от лесните пари полицаи открадват задържани контрабандни цигари. За желаещите да печелят по почтен начин перспективите са все..

публикувано на 20.04.18 в 14:52

В петък сутринта говорим за...

... Нагорещените политически страсти, за очакването на лятото и с коментар за изменения Закон за туризма, за спасението и спасяването на българските евреи,  за историческите върхове  в България, за резервата "Червената стена" и еко акцията там. Бъдете с нас от 6.00 до 9.30  в предаването "Точно днес" часа и чуйте директора на РИОСВ - Пловдив - Стефан..

публикувано на 19.04.18 в 18:23

Сигурност, скандали и мозайки - теми в "Ден след ден"

Президентът свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки". Заседанието започна преди час в присъствие на представители на правителството и на всички политически сили. Изводите от КСНС и доколко..

публикувано на 19.04.18 в 14:11

Надеждите изгряват „Точно днес“

Надежди за по-конструктивен диалог между управляващи и президент, за качествено здравеопазване без злоупотреби, за наука, която дава път на младите. Следим всичко това в утрото на 19 април, ето какво ще чуете: Прогнози за взаимоотношенията между премиер и президент, между леви и десни, между свои и свои. Политическите катаклизми, които..

обновено на 18.04.18 в 17:33