РЕКЛАМА

Изберете тази нощ „Точно днес”

| обновено на 19.05.17 в 20:00

Европейската „Нощ на музеите” стартира ХІІІ-тото си издание. В Пловдив вратите на музеите и галериите са отворени за  многобройните посетители.

Програмата е разнообразна и всеки може да избере любима локация.

В утрото на 20-ти май срещите в ефира започват със Светлозар Чавдаров, директор на НХГ „Цанко Лавренов” в Пловдив. Негови ученици участват в нощната разходка с „Работилница за мозайки” в Малката базилика.

Ще поздравим любимия пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки за рождения ден. Очакваме  да ни изненада с  новини от творческата си кариера.

За  младите дизайнери ще ни разкаже Анелия Янкова, организатор на конкурса „Моден капан”. В аванс ще надникнем зад завесата на грандиозното ревю и сградите облечени в рокли.

Гости в студиото са проф. д-р Иван Дечев, който наред с научната, преподавателска и клинична работа е директор на Департамента по езиково и специализирано обучение в Медицински университет - Пловдив и Розалия Александрова, преподавател по български език на чужденци и поетеса.

Ще говорим за Международния фестивал на поезията „Духовност без граници”, който се осъществява със съдействието на МУ за трета поредна година.

Слушайте ни! „Точно днес” на 20 май от 7.00 до 9.00 часа.


Още от категорията

Новата седмица стартираме есенно - вече в 6.00

И все пак... Меркел!  С висока избирателна активност, без дилема и  с малко въпросителни около формулата на новия управленски мандат, Германия  фокусира  върху себе си  погледите на Европа. Изборите, които сякаш бяха приключили за мнозина, преди да започнат, ще очертаят многозначително реперите на  ЕС - като  проект с бъдеще или повече..

публикувано на 24.09.17 в 18:23

Свободни, заедно и независими "Точно днес"

На 22 септември отбелязваме 109 години от обявяването на България за независима държава. „След възторга и речите във Велико Търново цар Фердинанд и министрите тръгват за Южна България. Най-внушително било посрещането в Плов­див на 27 септември. Улицата от гарата до Военния клуб била засипана с цветя, голяма триум­фална арка украсявала..

обновено на 21.09.17 в 17:28

"Ден след ден" в последния летен ден

Ученик удари с кол по главата учителя си в садовската професионална гимназия. Точната причина за агресията не е ясна, но негови съученици твърдят, че е заради строгостта на учителя, който направил забележка на шумните ученици. Деца танцуват под звуците на чалга в час, а учителката е безпомощна да ги накара да я слушат. Дете загина, след като..

публикувано на 21.09.17 в 13:58

"Точно днес" в четвъртък

Вода и безводие, път и безопастност, училище и побой над учители, модерен танц и традиционни изкуства - по тези теми ще разговаряме в утрото на 21 септември.  Ето с кого: - с областния управител на Пловдив Здравко Димитров  - с кмета на Панагюрище Никола Белишки  - с лидера на учителския синдикат към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров  - с организатора на..

публикувано на 20.09.17 в 17:37

"Ден след ден" за фактите и отпечатъците им

„На учителя с любов“ е един много стар филм за трудния път на педагога към сърцата на тийнейджърите. „На учителя с омраза“ пък е едно българско риалити, сцена на което бе и професионалното училище по селско стопанство в Садово. Там ученици удряха учителя си по английски език с кол и така обезсмислиха за секунди говоренето за интеграция и приобщаващо..

публикувано на 20.09.17 в 14:27

"Точно днес" - за диалозите - политическите, здравните, поетичните

Децата и  хронично болните  не трябва да бъдат освободени от потребителска такса. Общопрактикуващите лекари заявиха това  с аргумент, че и сега държавата  не осигурява децата с пълния размер на вноската за здраве и настояват  редът за децата да бъде както е при пенсионерите – такса от 1 лев, а остатъкът до 2.90, колкото е реалната потребителска..

обновено на 20.09.17 в 09:35

Шансовете на София да е домакин на ЕМА са големи

Заместник-министърът на здравеопазването, отговарящ за европейските въпроси Мирослав Ненков представя официално в Брюксел кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата. На 20-ти ноември Европейският съвет трябва да вземе решението къде ще се премести седалището на Агенцията след Брекзит.   В интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 19.09.17 в 15:30