РЕКЛАМА

Изберете тази нощ „Точно днес”

| обновено на 19.05.17 в 20:00

Европейската „Нощ на музеите” стартира ХІІІ-тото си издание. В Пловдив вратите на музеите и галериите са отворени за  многобройните посетители.

Програмата е разнообразна и всеки може да избере любима локация.

В утрото на 20-ти май срещите в ефира започват със Светлозар Чавдаров, директор на НХГ „Цанко Лавренов” в Пловдив. Негови ученици участват в нощната разходка с „Работилница за мозайки” в Малката базилика.

Ще поздравим любимия пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки за рождения ден. Очакваме  да ни изненада с  новини от творческата си кариера.

За  младите дизайнери ще ни разкаже Анелия Янкова, организатор на конкурса „Моден капан”. В аванс ще надникнем зад завесата на грандиозното ревю и сградите облечени в рокли.

Гости в студиото са проф. д-р Иван Дечев, който наред с научната, преподавателска и клинична работа е директор на Департамента по езиково и специализирано обучение в Медицински университет - Пловдив и Розалия Александрова, преподавател по български език на чужденци и поетеса.

Ще говорим за Международния фестивал на поезията „Духовност без граници”, който се осъществява със съдействието на МУ за трета поредна година.

Слушайте ни! „Точно днес” на 20 май от 7.00 до 9.00 часа.


Още от категорията

Въведение и съвременно житие „Точно днес“

В деня на Въведение Богоридично и Ден на християнското семейство ,  отиваме на неделно училище в смолянския храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. „ На чужд гръб и 10 ученически раници са малко “ - кампанията за надбягване с  тежки ученически раници. Разказва Райна Пашова майка на първокласник  в интервю на Живка Танчева...

публикувано на 20.11.17 в 16:56

Теми в "Ден след ден"

Минималната заплата да е между 40 и 50 на сто от средната като работодателите, синдикатите и държавата договорят колко точно да е. Това е предложението на социалното министерство до останалите партньори в Тристранния съвет. ОТ БСК  представиха позиция, че биха одобрили минимална заплата, която да не е по-висока от 43% от средната заплата. Почти..

публикувано на 20.11.17 в 14:48

Новата седмица започва "Точно днес"

Ляво - дясно, правилно - грешно, минало- бъдеще... Тиретата ще запълним с разговори по актуалните теми от първия ден на седмицата. Трагедията на пътя, трагедиите на пътя , непрестанното говорене и поредните мерки да се вкараме в пътя - чуйте какво мисли за тях председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров. В ранното утро..

обновено на 19.11.17 в 17:30

"Точно днес" - от парламентарните битки до духовните полети

Парламентарното  реалити поднесе екстремен сюжет за държавността.  Гледахме го през седмицата, гравитираща около темите за вота на недоверие, за корупцията, приватизацията, рестарта на енергийните проекти, „сритването“ на Нинова и Кутев, бойкота на червените, оставката на най-първия в държавата. И смяната му с дама. Равносметката за..

обновено на 17.11.17 в 18:01

В „Ден след ден“: „Нагоре по стълбата, която води надолу“

Заглавието на популярния ученически роман ще бъде лайтмотив в разговорите в предаването днес. В името на европейския образ на страната Димитър Главчев слезе от председателската стълбичка. В същото време втвърдената БСП заговори след оставката, че решението е „урок за всички“. Нагоре – надолу са и разговорите за несправедливата приватизация преди..

публикувано на 17.11.17 в 14:06

"Точно днес" - по пъзела на седмицата

На 17 ноември говорим за енергийни проекти, политически конфронтации и нови надежди преди Коледа 2017. Сдружение " Зачатие " прави благотворителна инициатива, която има за цел да помогне на двойките с репродуктивни проблеми-как научаваме от интервюто на Веселина Пеева с д-р Мариела Даскалова. Добавяме още от погледите на творците със Стоян Терзиев,..

обновено на 17.11.17 в 08:18

„Ден след ден“ за проекти и бъдещето им

Дали „АЕЦ Белене“ ще си остане проект или ще се премине и към осъществяването му, вероятно зависи и от представяния този следобед доклад на експерти от БАН за това какви са икономическите перспективи пред построяването на нова ядрена централа. Ще разговаряме за това с Явор Куюмджиев, бивш заместник-министър на енергетиката и привърженик на..

публикувано на 16.11.17 в 14:42