РЕКЛАМА

Изберете тази нощ „Точно днес”

| обновено на 19.05.17 в 20:00

Европейската „Нощ на музеите” стартира ХІІІ-тото си издание. В Пловдив вратите на музеите и галериите са отворени за  многобройните посетители.

Програмата е разнообразна и всеки може да избере любима локация.

В утрото на 20-ти май срещите в ефира започват със Светлозар Чавдаров, директор на НХГ „Цанко Лавренов” в Пловдив. Негови ученици участват в нощната разходка с „Работилница за мозайки” в Малката базилика.

Ще поздравим любимия пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки за рождения ден. Очакваме  да ни изненада с  новини от творческата си кариера.

За  младите дизайнери ще ни разкаже Анелия Янкова, организатор на конкурса „Моден капан”. В аванс ще надникнем зад завесата на грандиозното ревю и сградите облечени в рокли.

Гости в студиото са проф. д-р Иван Дечев, който наред с научната, преподавателска и клинична работа е директор на Департамента по езиково и специализирано обучение в Медицински университет - Пловдив и Розалия Александрова, преподавател по български език на чужденци и поетеса.

Ще говорим за Международния фестивал на поезията „Духовност без граници”, който се осъществява със съдействието на МУ за трета поредна година.

Слушайте ни! „Точно днес” на 20 май от 7.00 до 9.00 часа.


print Отпечатай
Още от категорията

"Точно днес" на 29 май в понеделник

Програмата започва с представяне на събитията в Пловдив : - Балканската мол итвена закуска събра над 180 участници от 31 страни и постави темата за съвременна Европа, която има своите предизвикателства според ГЕРБ. Повече от участниците в инициативата на д-р Мария Каназирска и Михаил Василев. - Българските археолози от днес са в Пловдив на 56-та..

публикувано на 28.05.17 в 14:41

Шарено и различно „Точно днес”

За първа  година българските деца отбелязват Деня на Елмър. Героят на британския автор и илюстратор Дейвид Маккий е кариран слон. Пловдивската връзка е издателство „Жанет 45”, което заедно с фондация  „Детски книги” организират весел книжен празник в НДК, в рамките на Пролетния базар на книгата.. Валентина Стоева от фондация „Детски..

публикувано на 26.05.17 в 16:53

За истината и лъжата - теми в "Ден след ден"

Стенограмата за КТБ от съвета при президента така още не е факт, но и очакванията за съдържанието й май надминават реалността. Т.е. съдържанието в папките – не случайно участвалите в срещата са съгласни с публичността, но не влизат в конкретиката. Иначе в пловдивския регион втори ден под прокурорските прожектори са кметът на Асеновград и..

публикувано на 26.05.17 в 14:33

Европейски оферти и български изводи „Точно днес“

България в очакване на нов европейски сценарий...Финансов и не само... Идеята на еврокомисаря по икономическите въпроси, който обяви, че страните, които не са в Еврозоната, ще получат "предложение, на което не могат да откажат", предизвика нови надежди и реакции у нас. Готова ли е страната ни за тази стъпка и какви ще са икономическите и..

публикувано на 25.05.17 в 16:56

"Ден след ден" на 25 май

Ден след Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост търсим отзвука на скандалното изказване на руския президент Владимир Путин пред македонския му колега Георге Иванов, че кирилицата е била пренесена в Русия от „македонска земя“. Изказването му предизвика бурни негативни реакции сред българите – и политици, и обикновени..

публикувано на 25.05.17 в 14:38

"Точно днес" - за Пловдив, внезапните истини и духа в рими

Опит за летене  и повдигане на пръсти над сивите траверси на делника. В един откраднат ден на красота и дух сред многото делнично равни и заредени с нерви, успяхме да споделим истини, които ще ни крепят до следващия празник. После сякаш ставаме различни - с притъпени сетива,  докато  поредната житейска истина отново не ни стресне в упор. Какви..

обновено на 25.05.17 в 07:44

Празнуваме и в "Ден след ден" на 24 май

На 24 май ще говорим за книгите, грамотността, нуждата от просвета и култура с учители, преподаватели, дейци на словото и перото. Ще си припомним отново за делото на солунските братя и за  завещаното ни от тях  защото: 24 май не е просто поредния официален празник - това е денят, в който всеки българин може да се гордее, че е потомък на нация,..

обновено на 24.05.17 в 14:32