РЕКЛАМА

Изберете тази нощ „Точно днес”

| обновено на 19.05.17 в 20:00

Европейската „Нощ на музеите” стартира ХІІІ-тото си издание. В Пловдив вратите на музеите и галериите са отворени за  многобройните посетители.

Програмата е разнообразна и всеки може да избере любима локация.

В утрото на 20-ти май срещите в ефира започват със Светлозар Чавдаров, директор на НХГ „Цанко Лавренов” в Пловдив. Негови ученици участват в нощната разходка с „Работилница за мозайки” в Малката базилика.

Ще поздравим любимия пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки за рождения ден. Очакваме  да ни изненада с  новини от творческата си кариера.

За  младите дизайнери ще ни разкаже Анелия Янкова, организатор на конкурса „Моден капан”. В аванс ще надникнем зад завесата на грандиозното ревю и сградите облечени в рокли.

Гости в студиото са проф. д-р Иван Дечев, който наред с научната, преподавателска и клинична работа е директор на Департамента по езиково и специализирано обучение в Медицински университет - Пловдив и Розалия Александрова, преподавател по български език на чужденци и поетеса.

Ще говорим за Международния фестивал на поезията „Духовност без граници”, който се осъществява със съдействието на МУ за трета поредна година.

Слушайте ни! „Точно днес” на 20 май от 7.00 до 9.00 часа.


print Отпечатай
Още от категорията

Лятно, джазово, театрално и усмихнато „Точно днес“

На фона на жаркото слънце през седмицата и дъждовните бури, синдикати и работодатели подновиха темата за клас прослужено време. Кои са добрите и кои лошите? Защо работниците са търтеи, мързеливци и престъпници, а синидикатите са опасни? Дискриминация ли е, кога си роден и колко години си работил, къде живееш? Защо в София заплатите са по –..

публикувано на 27.07.17 в 17:05

Чуваме ли „Точно днес“?

Слушаме, но чуваме ли предупредителните сигнали, които ежедневно ни заобикалят? Три тежки престъпления - побоища по улиците на София и едно показно убийство в Пловдив. Всичко това на фона на доволството от аферата „Суджук“. Има ли основание БСП да твърди, че се връщат мутренските времена в България – обобщението на политическия сезон в..

публикувано на 26.07.17 в 16:33

Горещи измерения в „Точно днес“

Горещо измерение: не температурно,  а в Асеновград.  Протестиращите написаха ултимативно писмо до институциите  с  девет искания след  побоя над децата - спортисти на язовир „40-те извора“. Репортаж на Михаил Миховски .   Освен скандала за  КТБ, НДК и суджук - гейт,  компроматните сюжети  се разнообразиха и с таен запис, пазен все още в..

обновено на 26.07.17 в 08:31

"Точно днес" - за въздуха, гнева и изкуството

Когато капката на търпението прелее, напрежението ескалира в  гняв, недоволство, протести и  ултиматуми на всякакви нива към държавата за повече справедливост и ред. Ултимативно писмо до институциите с девет искания и закана да бъдат поискани оставките на кмета на Асеновград, съветниците от местния парламент и ръководители на държавни..

публикувано на 24.07.17 в 17:58
Пловдив, Цар-Симеоновата градина

Юлските посоки "Точно днес" в понеделник

Многопосочно от Пловдив и региона е изданието на утринната програма на 24 юли. Ще тръгнем от Труд  и стигаме до Родопите . Две от темите с протести : В понеделник вечер протестиращите срещу Централата за преработка на биомаса в пловдивското село Труд свикват общоселско събрание. Причина за поредното притеснение на хората е заявеното..

обновено на 23.07.17 в 18:36

Фалити и защити "Ден след ден"

Закон, който да защитава от по-нататъшно затъване задлъжнелите, бе внесен в парламента. От вносителя Искрен Веселинов от Обединени патриоти, ще разберем кой и при какви условия може да се възползва от предлаганите в проекта правила за така наречения „частен фалит“. Подобен проект бе обсъждан и миналата година-един от авторите е адвокат Десислава..

публикувано на 21.07.17 в 14:21

За полетите и приземяването "Точно днес"

Без бряг е времето!  Започваме с Шекспир и ще заключим програмата в петък със звука на Страдивариус. Веселина Пеева разговаря с режисьора Тодор Димитров . Той представя продукцията "Хамлет", която ще се играе днес и утре от Шекспировата театрална школа "Петровден" в Паталеница.   Слагаме точка на темата - добавка за стаж, прокламирана от..

публикувано на 20.07.17 в 16:09