Смяна на сезони, времена и хора

Новият  заместник министър на културата Амелия Гешева  с визията си за   Пловдив  като  Европейска столица на културата  през 2019.  Темата е  в  дневния ред на заседание на Министерският съвет тази сряда  по висящия финансов казус на домакинството.

Дали Емил Караиванов ще остане кмет на Асеновград  и Константин Атанасов  - главен архитект, ще решават днес пловдивските магистрати. Коментар за обвиненията към тях от Маргарита Стоилова заместник председател на Общинския съвет в Асеновград и общински съветник от групата на БСП, АБВ и Екогласност. 

Възстановената „Улица на занаятите“ в Стария град на ул. „Стръмна“ ще открием заедно с Тони Симидчиева председател на Регионалната занаятчийска камара.

След като отворим фестивалната "Черна кутия",  ще попитаме  какво се случва на „Тая земя, оная земя “ ? Разказва писателката Иванка Могилска преди  пловдивската премиера в Bee Bop Café.

 Ще празнуваме с галерия „Дяков“  нейния 21 рожден ден.  Анна Дякова - естетика  на галериста  и на кого е  „Другият живот“ ?

Във „Великите европейци“ тази сряда Пламен Асенов представя знаменития пътешественик Тур Хейердал /част първа/. В новите времена на високо технологичния ХХ век, точно този Тур преплува морета и океани, възкачен на някакъв си плосък сал от балсово дърво, или стъпил върху крехки лодки от папирус и тръстика, които сам създаде...

Слушайте ни. „Точно днес“. На 31 май, сряда. От 6 до 9.30 ч. 


Още от категорията

"Добро утро, Ден" с основателя на Пловдивски автотмобилен клуб "Ретро" Дончо Дончев

Председателят на Пловдивския автомобилен клуб „Ретро“ инж. Дончо Дончев е роден в Старосел, но от дълги години живее в град Пловдив, на който е подарил сърцето си.  Разностранните му интереси го свързват с много хора: почитатели на ретроавтомобили, военни и летци, писатели, поети, граждани. Инженер по образование и пътешественик по дух,  писател..

публикувано на 08.11.19 в 16:46

"Добро утро, ден!" с финансиста Светозар Гледачев

 „Добро утро, ден!“ през тази седмица е със Светозар Гледачев . Често той е наш събеседник по Радио Пловдив, защото прогнозите му са максимално точни и умението му да откроява важното е ценено от слушателите и екипа ни. Говорим с него не само за световната криза, но и за Пловдив, и за любимите му неща от живота. Гледачев казва: Аз смятам, че..

публикувано на 25.10.19 в 10:51

"Добро утро, ден!" с джаз певицата Мирослава Кацарова

Откривам хиляда причини да се радвам на деня и живота,  казва джаз певицата Мирослава Кацарова, която гостува в „Добро утро, ден!“.  Тя е завършила богословие  и за нея това е в хармония с джаза.  Всеки от многобройните и концерти е неповторим. Има три албума. Води две авторски радиопредавания за джаз. От пет години организира международния..

публикувано на 18.10.19 в 14:52

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23