Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионите на "Ботев" от 1967г. срещат приятели в Първо студио на Радио Пловдив

Шампионският отбор на пловдивския „Ботев”, спечелил втората титла в клубната история през 1967 година, кани футболистите и треньорите от Пловдив на „среща на поколенията” в Първо студио на БНР – Радио Пловдив на 15 юни 2017 г. /четвъртък/ от 17 часа. 

СнимкаТогава златните медалисти ще разкажат интересни подробности от преди 50 години, ще стане дума за това как и през какви трудности са преминали преди да се окичат със златните медали в може би най-оспорваното първенство в нашата футболна история. 

Във връзка с 50-годишнината от завояване на титлата те ще направят дарение от 50 жълто-черни футболни топки на детско-юношеската школа на клуба с пожеланието в най-скоро време „Ботев” за трети път да стъпи на най-високото спъпало. 

Първата част на срещата ще завърши в 18 часа и ще бъде излъчвана пряко в следобедното издание на „Антена спорт”. За доброто настроение в студиото ще допринесат и музикантите от „Биг бенд Пловдив”, а своя дебют пред публика ще направи младата и талантлива изпълнителка Андреана Бакалова – дъщеря на легендата на „Ботев” и на родния футбол Марин Бакалов.

Втората част предвижда представяне на книгата „Неповторимият шампион” от нашия колега Диян Никифоров, написана и посветена специално на тима от 1967 г. В нея е отделено място на абсолютно всички, които имат заслуга за титлата, а читателят ще научи любопитни факти от шампионския за „Ботев” сезон. 

Изданието, което съдържа 256 страници, ще бъде представено от Валентин Михов, бивш президент на Българския футболен съюз, Професионалната футболна лига и ЦСКА. Освен това той е и бивш член на Борда на директорите на европейската професионална футболна лига.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14

Книга за богатството представят в Първо студио на Радио Пловдив

„Богатството ни приляга“ е първата книга на Аида Марковска, холистичен и родов терапевт и Ваня Кънева, магистър психолог, която практикува в областта на взаимодействието между човека и средата. Тя е плод на техния дългогодишен и съвместен труд, и приятелство. На 14-и март, от 18.30 часа, в Първо студио на радио Пловдив ще разберете повече..

обновено на 11.03.24 в 12:26

Премиера на "Смирено" на Петър Краевски в Първо студио на Радио Пловдив

Новата стихосбирка на Петър Краевски, озаглавена „Смирено“, ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 15 февруари от 18.00 часа. Новата книга излезе в края на 2023 г. от "Жанет 45". Корицата и илюстрациите са на Иван Краевски.  „Смирено“  съдържа над 65 стихотворения, бял стих, с добре овладяна ритмика, както и няколко текста в..

обновено на 15.02.24 в 06:57

13 февруари - Световен ден на радиото

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Общото събрание на ООН през 2012 година, 13-и февруари е обявен за Световен ден на радиото. Денят е избран неслучайно - рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации е именно 13 февруари - през 1946 година. 13-тото издание на празника на радиото през 2024-а година е специално, като..

публикувано на 13.02.24 в 07:57

"Велин Рок Блок" празнува своя 1500 брой в ефир

Най- дълголетното предаване за рок музика в българския радиоефир „Велин Рок Блок” ще празнува наживо на 30 януари. Празничното издание ще е четиричасово и рок маратонът ще започне, както обикновено, в 20 часа, но ще продължи още два екстра часа - до полунощ! Водещият проф. Велин Станев е поканил много и различни събеседници – личности,..

обновено на 30.01.24 в 06:22