РЕКЛАМА

Две пловдивски премиери на "Сцена на кръстопът" 2017

Две премиери на Пловдивския драматичен театър ще дадат началото на 21-ия Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. 

На 10 септември фестивалът ще  се открие с пиесата „Вишнево сладко. По руска рецепта“, а на следващия ден е спектакълът „Момчето от последния чин“ в Камерната зала.  

Екипът на „Сцената“ обещава незабравими преживявания на ценителите на театралното изкуство, защото в продължение на две седмици ще гостуват най-добрите заглавия от цяла България, сред които „Последното изкушение“ на режисьора Веселка Кунчева, представление на НТ „Иван Вазов“.  Академичната трупа ще доведе и „Мнимия болен“.

 Гостуват още Плевенският театър, театър „Българска армия“, най-добрият спектакъл на тазгодишните Аскеери – „Еквус“ на Младежкия театър. В програмата са включени спектакли на Театър 199, трупите на Хасковския и на Сатиричния театри.

 „Сцена на кръстопът“ ще посрещне и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

Фестивалните заглавия са 19.Още от категорията

„Пловдив“ 2019 представи новото си "лице"

Фондация „Пловдив“ 2019 от днес е с изцяло нова визия – графичен знак и обновен сайт. С напредването на проектите се появи и много сериозна необходимост от графичен знак, който да бъде подпис на „Пловдив 2019“, това заяви при представянето Светлана Куюмджиева, артистичен директор на организацията.  Новото лого е от два основни цвята – черен и..

обновено на 11.12.17 в 17:05

Луксозен календар ни среща с известни пловдивски фамилии

Календар за 2018-та година представя родовите фамилии, оставили незаличим отпечатък в историята на Пловдив и България. В традиция се превърна и всяка година Регионалният исторически музей в Пловдив да издава луксозен календар. За 2018 година той е посветен на темата "Род, семейство, отечество", така представи стилното издание директорът на РИМ-Пловдив..

обновено на 11.12.17 в 16:46

Емилия Арабаджиева показва "Пеперудени целувки"

Коледна изложба живопис на Емилия Арабаджиева се открива в галерия „Сигна“ в Гранд хотел Пловдив. Експозицията е с надслова „Пеперудени целувки“ със сюжети, в които доминира светлина, топлина, танц и любов - споделя художничката.

публикувано на 11.12.17 в 06:38

Коледен благотворителен базар се открива в Асеновград

Коледен базар и изложба на местни занаяти се откриват днес в Историческия музей в Асеновград.  Благотворителният базар се организира в помощ на Дневния център за деца с увреждания, а откриването му е от 12 часа. Посетителите ще могат да си купят играчки за елхата, сурвачки, сувенири и картички. Тази година базарът предлага и коледни сладкиши, а..

публикувано на 11.12.17 в 06:34

Изкуствотеката на НБ "Иван Вазов" отбелязва 40 години

С артистична програма изкуствотеката на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив отбелязва своята 40-а годишнина.  От 17 часа ще се открие изложба на пловдивски художници, сред които Вълчан Петров, Димитър Кирчев, Елица Гигова, Ангел Китипов, Матей Матеев и др.  На 18 декември ще бъдат открити изложби от архива на библиотеката, а на 22..

публикувано на 11.12.17 в 06:29

Планетата - живо същество, изкуството - начин на живот!!!

За движението на японския дух, преди срещата в Пловдивския културен институт говорим с Жоро Христов. Пътешественик, обиколил над 40 държави,  водач на групи до екстремни и духовни места по света,  изследовател на древни практики и традиции. "Обобщаващото във всичко това е как тези древни познания и мъдрости могат да бъдат полезни на нас -..

публикувано на 09.12.17 в 13:50

Пътуваща картичка на надеждата може да изпратите от Пловдив

Коледна работилничка „Пътуваща картичка на надеждата“ ще се проведе в културен център „Бялата къща“ в Пловдив.  Във времето между 11 и 13ч. всеки може да изработи сам коледна картичка, и както беше доскоро, да изпрати по пощата на приятел.  Инициативата е част от празничната програма на „Старинен Пловдив“ – „Светлина и надежда“ и с подкрепата на..

публикувано на 09.12.17 в 07:44