РЕКЛАМА

Съдят мъж, убил бездомно куче с лък

| обновено на 12.06.17 в 09:48

Пловдивският районен съд гледа днес дело  срещу мъж, убил бездомно куче с лък. 

Обвинението срещу 40-годишния Христо Петков е за проявена жестокост към животно  и причиняването на смърт по особено мъчителен начин.  Случаят е от лятото на 2015-та година. 

Мъжът зареждал гориво на бензиностанция между булевардите „Пещерско шосе” и „Копривщица” и се подразнил от куче, което лаело наблизо. 

Тогава извадил от багажника на колата си спортен лък, заредил стрела и прострелял смъртоносно животното. Кучето е било маркирано и често обикаляло района, а работниците се грижели за него.


Още от категорията

Бизнесмените, разрушили тютюневия склад на "Одрин" 8, са невинни

Пловдивският Окръжен съд оправда Георги Бранеков и Александър Николич, като ги обяви за напълно невинни по повдигнатите обвинения за събарянето на тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8.  Съдия Розалия Шейтанова не прие твърдението на прокуратурата, че сградата е паметник на културата и сне обвиненията срещу собствениците на фирма „Одрин 8“...

обновено на 17.10.18 в 18:26

Йорданка Караиванова е новият директор на РЗОК в Пловдив

Новият директор  Йорданка Караиванова  е икономист и до момента бе начело  на Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик.  В интервю за Радио Пловдив тя обясни, че към момента е командирована в пловдивската здравна институция, но е на постоянно място.  Касата в Пазарджик се поема от нейната заместничка.  Караиванова допълни, че в..

публикувано на 17.10.18 в 18:25

Спецпрокуратура изправя пред съда банда, занимавала се с данъчни престъпления

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас. Участниците в групата са задържани на 16 октомври при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура като за разкриването им съдействие оказва и екип от..

публикувано на 17.10.18 в 15:44

Представиха проекта за обновяването на площад "Централен"

Проектът за реконструкцията на площад Централен в Пловдив предизвика близо тричасов дебат, в който се включиха архитекти, инженери, хора на изкуството и граждани.  Срещата се състоя в Голяма конферентна зала на Дома в присъствието на кмета Иван Тотев, Цанко Драгиев, управител на фирмата – изпълнител „Драгиев и Ко“ и, разбира се - арх. Румяна..

обновено на 17.10.18 в 15:02

Отново събарят незаконни къщи в Шекер махала

Поредната акция срещу незаконните постройки се провежда тази сряда в Пловдив. Събарянето на ромските къщи в Шекер махала започна с багери и фадроми на улица "Напредък" . Над 250 души обградиха машините, препречвайки движението по тясната улица, водеща към КАТ.  Първоначално избухнаха спонтанни протести и скандирания срещу акцията.  Тя е..

обновено на 17.10.18 в 15:02

Камиони сеят прах по Пазарджишко шосе, РИОСВ се опитва да ги спре

РИОСВ – Пловдив установи запрашаване над нормите на Пазраджишко шосе, на 7 км. от Пловдив. Причината е обработката на кариерен материал в близост.  Проверката е извършена след получен сигнал за облак от прах, който се стели по пътя.   Екоинспекторите са разпоредил и незабавно спиране на извозването на натрошения материал докато не се изпълнят..

публикувано на 17.10.18 в 14:40

Вандали трошат все повече детски и спортни площадки в Асеновград

Зачестяват случаите на вандалски набези върху детски и спортни съоръжения в Асеновград.  Два случая на умишлено посегателство са регистрирани само през вчерашния ден, съобщи зам.- кметът на общината Мария Вълканова.  В Дневния център за деца с увреждания е срязана с пила люлката на детска площадка, по същия начин е рязана и носещата колона на..

публикувано на 17.10.18 в 14:26