РЕКЛАМА

Съдят мъж, убил бездомно куче с лък

| обновено на 12.06.17 в 09:48

Пловдивският районен съд гледа днес дело  срещу мъж, убил бездомно куче с лък. 

Обвинението срещу 40-годишния Христо Петков е за проявена жестокост към животно  и причиняването на смърт по особено мъчителен начин.  Случаят е от лятото на 2015-та година. 

Мъжът зареждал гориво на бензиностанция между булевардите „Пещерско шосе” и „Копривщица” и се подразнил от куче, което лаело наблизо. 

Тогава извадил от багажника на колата си спортен лък, заредил стрела и прострелял смъртоносно животното. Кучето е било маркирано и често обикаляло района, а работниците се грижели за него.


Още от категорията

Пожарен автомобил падна под мост на входа на Куклен, има затиснати огнеборци

Пожарна, отзовала се на сигнал за бедствие, пропадна  в дере край моста на  входа на Куклен. Има пострадали огнеборци,  затиснати в автомобила. Няколко екипа от техни колеги веднага са пристигнали на местопроизшествието и в момента се опитват да измъкнат другарите си.  Пожарният автомобил е пътувал по сигнал за запалени сухи треви, когато е..

обновено на 17.08.18 в 17:00

Работник в митнически склад в Пловдив загина по време на работа

40-годишен мъж загина при трудова злополука в Пловдив. Той е бил работник в частен митнически склад на „Кукленско шосе“, където е товарил камиони.  При опит да укрепи товар, се е подхлъзнал и е паднал отвисоко.  Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 в 12,50 ч. Пристигналият на място екип на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта..

публикувано на 17.08.18 в 15:26

Автошколите в Пловдив на прицел - една беше затворена, други две са с актове

Заради сериозни нарушения при събиране  и отчитане на таксите пловдивска школа за обучение на шофьори беше затворена. Инспекцията в нея е част съвместна проверка от служители на Икономическа полиция в Главната дирекция „Национална полиция“, колегите им от Пловдив, служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и на НАП...

публикувано на 17.08.18 в 14:44

В ремонт е участък от Асеновградско шосе до Мебелна къща, завършват го до месец

До месец ще приключи рехабилитацията на участък на Асеновградско шосе от бул. „Цар Симеон“/ околовръстното на ж.р „Тракия“/  до кръстовището на Мебелна къща.  Това стана ясно след инспекцията на ремонта, направена от кмета Иван Тотев и районния кмет Костадин Димитров. В ремонтиращото се източно платно на пътя предстои полагане на два нови пласта..

обновено на 17.08.18 в 13:55

ВМРО поиска изборът на застраховател да не се прави от ОбС

Управителите на общински лечебни заведения да сключват застраховки сами, без санкцията на Общинския съвет. Това ще поискат съветниците от ВМРО Пловдив след фалита на кипърската компания „Олимпик“, където полици имат три ДКЦ-та, Комплексния онкологичен център и  МБАЛ „Св. Мина“.  От партията питат общината и общинския съвет какво ще се случи..

публикувано на 17.08.18 в 13:09

57 годишен мъж загина при пожар в дома си в Пловдив

Огънят е лумнал в апартамент на блок 214 в ж.р "Тракия".  Пристигналите на място два екипа на пожарната успяват да спасят 55 жена, която е настанена в болница заради вдишания дим, но не и мъжа, който вече  бил починал от получените изгаряния. Причините за запалването са в процес на изясняване, каза говорителят на пожарната Цвятко Дешев. По думите му..

обновено на 17.08.18 в 12:01

Радньо Манолов напуска кметския пост в Брезово

Радньо Манолов трябва да освободи кметския стол в община Брезово, реши Административният съд в Пловдив.  Причината е, че той има влязла в сила присъда, а отказът на Общинската избирателна комисия в Брезово да прекрати пълномощията му е грубо нарушение на закона. С решението си от 16 август  Административният съд връща случая на ОИК с указание..

публикувано на 17.08.18 в 11:59