РЕКЛАМА

Съдят мъж, убил бездомно куче с лък

| обновено на 12.06.17 в 09:48

Пловдивският районен съд гледа днес дело  срещу мъж, убил бездомно куче с лък. 

Обвинението срещу 40-годишния Христо Петков е за проявена жестокост към животно  и причиняването на смърт по особено мъчителен начин.  Случаят е от лятото на 2015-та година. 

Мъжът зареждал гориво на бензиностанция между булевардите „Пещерско шосе” и „Копривщица” и се подразнил от куче, което лаело наблизо. 

Тогава извадил от багажника на колата си спортен лък, заредил стрела и прострелял смъртоносно животното. Кучето е било маркирано и често обикаляло района, а работниците се грижели за него.


Още от категорията

Подписват допълнителното споразумение за концесията на стадион "Ботев"

Днес ще бъде подписано допълнителното споразумение между община Пловдив и ФК „Ботев“ за удължаване на срока на концесията на стадион " Христо Ботев".  Това става възможно след взетото през май решение от Общинския съвет за продължаването на договора с още 18 месеца.  В него бе записано, че инвестицията в спортното съоръжение не трябва да е..

публикувано на 20.06.18 в 05:40

Пуснаха от ареста кмета на Войнягово

Районната прокуратура в Карлово привлече като обвинеям 25-годишният кмет на Войнягово Тодор Танковски, който в понеделник бе задържан за подкуп от 150 лева.   След като вчера младия кмет бе задържан за денонощие в ареста, сега е привлечен като обвиняем за лично укривателство с цел имотна облага. Спрямо него е взета мярка за неотклонение..

обновено на 19.06.18 в 17:40

Започва изграждане на многоетажен паркинг в "Западен"

С 36 гласа „за”, 2 „против” и 8 „въздържали се” съветниците отпуснаха средства за изграждането на първия общински многоетажен паркинг в район „Западен” с обща планирана сума от 3,5 млн. лв. Кметът на района Димитър Колев представи пред старейшините количествено-стойностните сметки по проекта. В тази бюджетна година се искат 80 000 лв., а останалите –..

обновено на 19.06.18 в 17:39

Кметът на Войнягово взел 150 лева, за да прикрие добив на инертни материали

Под ръководството на Районната прокуратура в Карлово продължават процесуално-следствените действия по случая със задържания вчера кмет на село Войнягово Тодор Танковски. Днес предстои повдигане на обвинение и преценка дали да му бъде поискана по-тежка мярка за неотклонение. От вчера той е в ареста с полицейска заповед за задържане. Досъдебното..

обновено на 19.06.18 в 13:55

Джип се удари в разделителната ограда на "Васил Априлов"

Джип, управлявана от 47-годишна жена, се е блъснал в разделителната ограда на бул."Васил Априлов" в Пловдив.  Няколко метра от оградата са счупени, а предницата на автомобила с марка "Тойота" е смачкана и от удара е паркирана  в  насрещното платно. Шофьорката на колата е откарана с линейка в болница.  По първоначални данни  на жената  е прилошало...

публикувано на 19.06.18 в 13:51

Отново жестокост - мъж влачи с колата си кучета по улиците на Пещера

Служители на РУ - Пещера са задържали мъж, влачил последователно две кучета с автомобила си. Вчера следобед в полицейското управление е получен сигнал от граждани за нехуманно отношение към животни. След сигнала е засечен автомобил, който влачи кучето из улиците на града. Собственикът на колата е на 67г. от Самоков.  Проверката показала, че кучетата..

публикувано на 19.06.18 в 13:35

От втори опит и с критично мнозинство ОбС прие отчета и програмата на "Пловдив 2019"

С 26 гласа „за”, 1 „против” и 12 „въздържали се” общинските съветници приеха бюджета и програмата на Общинска фондация „Пловдив 2019”. Бюджетът на фонадцията е 12 555 679 лв. Пепа Деведжиева и Божидар Здравков РБ направиха остри забележки от трибуната за използваните обилно чуждици в документите на фондацията, като ги призоваха да използват..

публикувано на 19.06.18 в 12:56