РЕКЛАМА

Съдят мъж, убил бездомно куче с лък

| обновено на 12.06.17 в 09:48

Пловдивският районен съд гледа днес дело  срещу мъж, убил бездомно куче с лък. 

Обвинението срещу 40-годишния Христо Петков е за проявена жестокост към животно  и причиняването на смърт по особено мъчителен начин.  Случаят е от лятото на 2015-та година. 

Мъжът зареждал гориво на бензиностанция между булевардите „Пещерско шосе” и „Копривщица” и се подразнил от куче, което лаело наблизо. 

Тогава извадил от багажника на колата си спортен лък, заредил стрела и прострелял смъртоносно животното. Кучето е било маркирано и често обикаляло района, а работниците се грижели за него.


Още от категорията

Труд отново на протест

На пореден протест и шествие срещу Централата за биогаз излизат жителите на пловдивското село Труд днес по обяд. Те настояват за чист въздух и за оставките на министрите на екологията и земеделието Нено Димов и Румен Поражанов, както на директора на РИОСВ в Пловдив доц. Стефан Шилев. Според сдружението „Бъдеще за село Труд“ тримата вече три години..

обновено на 20.10.18 в 10:09

Смолян отбелязва своя празник

Продължават официалните чествания за празника на Смолян. Днес ще се проведе голям автопоход по случай 106 годишнината от освобождението на Смолян. Днес ще бъде честван празникът на 101 Алпийски полк, като в програмата са включени благодарствен молебен, тържествено събрание и награждаване на военнослужещи от 101 Алпийски полк, концерт на..

публикувано на 20.10.18 в 10:09

Балканска скариада в Златоград

Десетата „Балканска скариада“, ще събере почитателите на месните деликатеси в Стария град на Златоград.  Програмата предвижда дегустация на български, гръцки, сръбски и турски специалитети, както и богата фолклона програма. Заради очакваните много гости  и за да се облекчи трафика в центъра на града общината въвежда временна организация на..

публикувано на 20.10.18 в 09:21

Фермери разказват приказки за храната

„Приказки за храната” е новата инициатива на Фермерския пазар в Пловдив, в която експерти по хранене ще разказват вкусни истории за слабо познатото кулинарно наследство на пловдивските села. „Има рецепти, предавани от майки на дъщери и внучки в продължение на столетия. Някои са типично местни, други са мигрирали от други селища в България, но се..

публикувано на 20.10.18 в 09:15

Дигитално изкуство в ГДК

"Изложба дигитално изкуство" се открива в Културния дом "Борис Христов" в Пловдив.  Инициативата е с участието на художничката Диляна Ангелова и на актрисата Петя Абаджиева - познат глас от много филми от телевизионните и кино екрани, и Елица Александрова /композитор в Юбисофт/ производство на компютърни и видео игри/ - пиано, арфа.

публикувано на 20.10.18 в 09:09

Поход за свободата в Пловдив

На 20 октомври хора по целия свят в над 500 локации ще се присъединят едновременно към глобалната инициатива „Поход за свободата“. Местната комисия за борба с трафика на хора - съвместно с Български Червен кръст за втори път организира участие в инициативата.  Шествието тръгва в 11 часа,  от „Стефан Стамболов“ до Римски стадион и обратно...

публикувано на 20.10.18 в 09:00

НАП проверява осигурени ли са работниците по строежите

16 строителни обекта проверява НАП – Пловдив за спазването на осигурителното  и данъчно законодателство при наемането на работници. В цялата страна се инспектират 80 обекта. Инспекторите на приходната агенция следят за това дали служителите имат сключени трудови договори, дали се осигуряват върху реалния доход, който получават, дали се спазва..

публикувано на 19.10.18 в 17:12