РЕКЛАМА

Кукленият актьор Панайот Добрев-Понко показва живописни мечти

Доайенът на Пловдивския Куклен театър Панайот Добрев - Понко, представя изложба-живопис в галерия „Занаяти“ на ул. „Отец Паисий“. 

След 40 години сценична дейност актьорът продължава да радва своята публика с образите, които създава, както и с отразените си в картини цветни мечти за природата и морето с четка, масло и пастел.

Освен като актьор, Понко е известен и като художник и поет с китара. Има над 80 самостоятелни изложби в България и в чужбина. Негови картини са притежание на частни колекции в Бразилия, Холандия, Япония...

Доайен на артистичната пловдивска бохема, Панайот Добрев е най-дългогодишният актьор на Пловдивския куклен театър. 

Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 26.05. - 01.06.

В предаването за книги на Радио Пловдив "Преге" на 26.05.2018г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Уилям Текери. Панаир на суетата. 846 стр., ок.4А, Апостроф, 2018. Никос Казандзакис. Братоубийците. Тв. к. 317 стр., ок. 4А, Сиела, 2018. Х. К. Артман. Пиши ми, чудна моя, скоро…  76 стр., ок. 4А,..

публикувано на 28.05.18 в 10:19

Филм дава кураж на страдащите от множествена склероза

Филмът „Living proof“ /“Живо доказателство“/, който кинокритиците определят като едно от най-вълнуващите филмови събития за 2017 г, ще бъде представен за първи път в Европа в  Кино Екоплекс, бившето кино „Фламинго“ в Пловдив. Преди  прожекцията ще се проведе среща с носителя на 5 награди  от тазгодишния филмов фестивал в Отава Мат Ембри, който ще..

публикувано на 28.05.18 в 08:34

Ученици от НХГ "Цанко Лавренов" представят изложба "Плакат"

В Пловдивския културен институт изложба „Плакат“ откриват ученици от 11 клас на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“.  Традиционно в края на учебната година младите таланти от класовете на Костадин Отонов и Борис Богданов представят идеите си.  Експозицията включва 35 творби на 15 автори. Интервюто с Костадин Отонов е в звуковия..

публикувано на 28.05.18 в 07:06

Спектакъл за ценители в клуб "Петното" довечера

Специален аудио-визуален спектакъл на композитора Михаил Големинов, по музика на един от най-интересните френски творци в областта на акустичния, електронен звук Пиер Анри, ще бъде показан тази вечер в клуб Петното.  Спектакълът е под формата на аудиовизуален колаж с творби на Пиер Анри -  комбинация от визия и звук, създавана в реално време от..

публикувано на 26.05.18 в 12:01

Моите балерини са голямата ми гордост

Надежда Стойкова гостува в студиото на Радио Пловдив. Тя е професионална балерина и магистър по балетна педагогика. Убедена е, че децата трябва да се движат, независимо дали танцуват, занимават се със спорт или  имат някакво хоби. Създава балетен център с различни възрастови групи. Трябва да има нещо, с което детето да се занимава, да..

публикувано на 26.05.18 в 11:58

Ана Благова и Яна Пункина гостуват на "Mолескин"

Те ще представят новия си съвместен проект - онлайн подкастът "Градски детектив".  Ана Благова е дългогодишен културен журналист, а Яна Пункина - един от добре познатите гласове на програма "Христо Ботев" на БНР.  Водени от интереса си към нови подходи към документалистиката те стартират подкаста, в който тръгват по следите на софийски градски легенди,..

обновено на 25.05.18 в 15:54

"Процес-Пространство" в Пловдив пътува по "Линия 7"

В програма "Точно днес" пътуваме по линия 7 заедно с  Галя Йотова . Тя е фотограф с дългогодишна практика, добре позната е с работата си за различни събития, фестивали и списания.  За нея фотографията обаче е не просто професия, а предизвикателство, приключение и постоянно преоткриване.  Тръгваме от фреското, камбаните на Стария град и обратно във..

обновено на 25.05.18 в 06:23