РЕКЛАМА

Лятна академия в Асеновград помага на деца с увреждания

28 деца с увреждания от Дневния център в Асеновград започват от днес занимания по плуване и конна езда в рамките на традиционната Лятна академия, съобщи управителят на социалната институция Добромир Кузманов. 

Водната рехабилитация ще се провежда на градския плувен басейн, а за конната тренировка край село Добростан са осигурени инструктори. Лятната академия е безплатна, а целта е да се подобрят двигателните умения и навици на децата, да им се даде шанс за общуват в различна среда, коментира Кузманов. 

Потребители на Центъра в Асеновград са деца с увреждания от 3 до 18 години. В него работят логопед, психолог, педагози и социален работник.

Според Кузманов обаче базата е крайно недостатъчна и има належаща нужда от разширение, но от Министерството на труда и социалната политика отказват да предоставят за ползване сградата на бившия дом за сираци в града. 

Още от категорията

Пазарджик даде акт за раждане на бебето, родено в самолет над океана

Секретарят на Община Пазарджик Росен Кожухаров връчи  днес  на родителите  акта за раждане на бебето, което се роди на борда на компания Луфтханза на 26 юли тази година.  Малкият Николай е първият българин, който е регистриран в ГРАО с местораждане – международно въздушно пространство.    38 годишната българка Десислава роди здраво момче по..

публикувано на 18.08.17 в 16:38

В Асеновград сринаха още 11 незаконни ромски къщи

11 незаконни къщи бяха съборени в местността „Лаково“ в асеновградския квартал „Лозница“. Специално наета за целта фирма с тежка техника премахна паянтовите постройки. На място имаше полиция, пожарна и линейка, както и социални работници. Заповедта на кмета на общината д-р Емил Караиванов бе за общо 16 сгради без статут, но обитателите на 5..

обновено на 18.08.17 в 16:04

В "Южен" пак вдигаха трошки

Поредна акция по репатриране на излезли от употреба автомобили се проведе в район „Южен”.  Тя е седма поред от началото на годината, като вдигнатите коли са общо 6, а за целия период с предупредителни стикери са облепени 57 изоставени и неупотребяеми автомобили, обясни районният кмет Борислав Инчев.   До вдигането на колите се стига след..

публикувано на 18.08.17 в 16:03

Спешни мерки срещу корояда и гъбата, които унищожават боровите гори

Около 600 хиляди хектара гори са засегнати от вредители- върхов корояд и гъба на територията на петте области Смолянска, Кърджалийски, Пловдивска, Пазарджишка и Благоевградска.   Иглолистната гора в Смолянска област продължава да съхне с бързи темпове. Площите, засегнати от корояди и гъби се разрастват в геометрична прогресия.  Налице е..

обновено на 18.08.17 в 14:16

Прокуратурата разследва "административна далавера" в Община Рудозем

Окръжна прокуратура-Смолян е образувала досъдебно производство, което се води срещу неизвестен извършител, за прекратен договор за експлоатация на сметището в местността „Бунарски дол“, село Бърчево, общ. Рудозем.  Разследването визира служебни нарушения, извършени в периода от май 2014 г. до септември 2016 г. в Община Рудозем. Там неустановено..

публикувано на 18.08.17 в 13:46

Мними полицаи измамиха баба в Асеновград

Поредна жертва на телефонна измама. 86-годишна жена от Асеновград е получила телефонно обаждане от мним полицай, който поискал да им окаже съдействие при провеждане на полицейска акция.  Заблудена, пенсионерката дала 1000 лева на фалшивия служител на реда. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Асеновград. Крупна сума е..

публикувано на 18.08.17 в 13:26

Жена е загинала при пожар в Чепеларе, обстоятелствата се изясняват

42-годишна жена е загинала при пожар в Чепеларе, съобщават от Областната дирекция на МВР в Смолян.  Инцидентът е станал вчера по обед, подадният сигнал бил за пожар в гараж. На място пристигнали противопожарни екипи от Чепеларе и Пампорово. Огнеборците обаче открили в гаража починала 42-годишна жена от Чепеларе. Пожарът е загасен, спасени са четири..

публикувано на 18.08.17 в 10:15