РЕКЛАМА

Пловдивска фирма бе избрана за „Софтуерна компания на годината“

За последните 4 години „Programista“ е увеличила  30 пъти броя на специалистите си, осигурила е над 1 млн. лева за благотворителност и развитие на индустрията и е  сред ангажираните компании за развитието на индустрията и образованието в Ай Ти – технологиите. 

Компанията е отличена и на второ място в категорията "Технологичен работодател на годината".

Годишните награди на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) бяха раздадени на официална церемония в рамките на тазгодишната аутсорсинг конференция „Дефиниране на устойчивите бизнес модели на бъдещето". Отличия за успех, бизнес развитие и лидерството на компаниите в бранша в общо 10 категории.

Статистиките сочат, че аутсорсинг индустрията е създала 3,7 % от БВП за 2016 г. Същевременно софтуерният сектор генерира над 2 % от БВП за 2016 г.

Очакванията на браншовите организации е приносът на двете индустрии да достигне 9 %-10 % от БВП през 2020 г. Технологичен град на годината е София.


Още от категорията

Премиерът инспектира пътни ремонти, открива обновени клиники в УМБАЛ "Св Георги"

Премиерът Бойко Борисов ще инспектира ремонтите на Асеновградско шосе и магистрала „Тракия“. Министър-председателят ще посети и УМБАЛ „Свети Георги“.   Той ще присъства на официалното откриване на изцяло обновената Клиника по анестезиология и интензивно лечение, пребазираната  Клиника по нервни болести и обновените асансьорни уредби .

обновено на 28.05.18 в 10:27

Днес е празникът на Светия Дух

Днес - понеделникът след Петдесятница, е празникът на Светия Дух. Празнува се слизането на Светия Дух над апостолите и даруването им с Божествената му благодат. Пловдивският митрополит Николай ще отслужи архиерейска света Литургия в храм „Св. Троица” в пловдивското село Труд. Знеполският епископ Арсений ще възглави богослужение в храм..

обновено на 28.05.18 в 10:27

Паметник на Левски се открива в Стамболийски

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще гостува в Стамболийски за празника на града и за да участва в откриването на паметтик на Васил Левски. Тържествената проява ще е от 20 часа и след нея ще се състои заря - проверка с участието на военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“. След официалната цремония ще има концерт на..

обновено на 28.05.18 в 09:50

Откриха нелегална дървесина в склад в Батак

Редица нарушения са разкрити при поредната проверка на фирми за добив и преработка на дървесина в Пазарджишко.  Данъчни, горски, полицаи и трудови инспектори са установили несъотвествие между количествата дървесина по дневник и откритото в склад към цех за преработка в Батак.  Разликата е от близо 200 куб. метра.  Цехът и складът се..

публикувано на 27.05.18 в 15:57

Асеновград чества своя празник

Тържествата започват в 9 часа с празнична света литургия за благоденствие в храм "Свети Николай Чудотворец".  Час по-късно на Асенова крепост ще се състои тържествената церемония по удостояване със званието "Почетен гражданин", след което празничното шествие ще се отправи към града и ще бъдат поднесени цветя пред паметника на цар Иван Асен II...

обновено на 27.05.18 в 08:43

Роженската обсерватория посреща стотици гости

Днес е „Ден на отворените врати” в Националната астрономическа обсерватория в Рожен.  За поредна година любителите на астрономията в България ще могат да се насладят на научно-популярна лекция на астрономите от Обсерваторията. Да разгледат наблюдателната техника и да научат по какви задачи работят професионалните астрономи в Роженската..

обновено на 27.05.18 в 08:39

В село Беден гласуват повторно за кмет

Кандидатите на ПП БСП и на ПП ГЕРБ ще се явят на балотаж днес за кмет на девинското село Беден.  На провелите се миналата седмица частични мести избори Николай Димов /БСП/ и Стоян Настанлиев /ГЕРБ/ си поделиха подкрепата на 105 / 96 избиратели.  Имащите право на глас в родопското село са 351 гласоподаватели, като до урните на първия тур отидоха..

публикувано на 27.05.18 в 08:38