РЕКЛАМА

Подписка пази Гарнизонна фурна, с парите за бутане ремонтират улици

| обновено на 19.06.17 в 16:32
Автор:

Гарнизонна фурна очевидно няма да бъде съборена поне в близките 4 месеца. Това става косвено ясно от предложение, свързано с корекция на бюджета на район "Западен.

350 хиляди лева, които по бюджета на района бяха предвидени за събаряне на бившата армейска сграда се пренасочват в улични ремонти. Предложението за корекция на бюджета ще се разглежда на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Кметът на района Димитър Колев обясни, че това се прави, за да не останат парите "затворени" до края на бюджетната година. 

Такава опасност възникна след като представители на артсредите възроптаха срещу събарянето на сградата, тъй като си я харесахаи за център за съвременно изкуство. След няколко протеста, те са започнали и подписка срещу намерението на администрацията да събори фурната.Снимка

Процедурата по  събиране на подписи ще отнеме поне два месеца, ще последва разглеждане в Общинския съвет и след това ще се вземе решение за бъдещето на обекта.

Неразумно е да държим тези пари "мъртви", по- добре е да ги вложим в ремонти на улици, тротоари, да се ползват за облагородяване на района, още повече, че те бяха извадени от това перо. Сега пак ги връщаме, за да не губим и активния сезон- мотивира се Димитър Колев.

Предстои да се уточни кои са обектите, които ще се ремонтират с въпросните пари.

Припомням, че по стопанисването на спорната сграда може да бъде дадено и на концесия. За това се обяви кметът на Пловдив Иван Тотев преди време.

 

print Отпечатай
Още от категорията

В петък в Пловдив ще е над 40 градуса, през нощта близо 27

Очакванията са в петък в Пловдив максималната температура да надхвърли 40 градуса , каза по радио Пловдив климатологът Георги Рачев. По думите му четвъртък, петък и събота ще са горещи дни в цялата страна и нищо чудно в България да е най-топлото време в цяла Европа. В понеделник, 3 юли се очаква рязко захлаждане, при което температурите ще спаднат..

публикувано на 26.06.17 в 16:39

Не сме унищожили археология

Твърдението на археоложката Росица Миткова, че след строителни дейности изцяло е заличен целия културен пласт на Плоската могила, която датира от 5000 години преди Христа, предизвика проверка от специална комисия на Министерството на културата. Обектът се намира в район „Северен“ на „Брезовско шосе“ 155 и на негово място инвеститорът..

обновено на 26.06.17 в 15:36

Отрицателните оценки за 44 НС - два пъти повече от положителните

44­-тото Народно събрание започва работа в условията на силна поляризация, което се отразява и на цялостния му рейтинг – 15% положителни срещу 39% отрицателни оценки, това показва последното проучване на Алфа рисърч, представено за Радио Пловдив от социолога от агенцията Геновева Петрова. Въпреки че не се радва на особен ръст в подкрепата си,..

обновено на 26.06.17 в 15:36

В "Извън протокола" - Алекси Кесяков

Какво се случва по пътищата на България, където стотици души загиват всяка година заради безумия в движението?  Война ли е това или бедствие, или пък е епидемия? Или пък е генетично обусловено проклятие, предаващо се по наследство?  Тъжната равносметка е на Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на..

публикувано на 26.06.17 в 15:31

БЛС настоява Сметната палата да провери НЗОК

Дебатите за финансирането на болниците продължават. Те са на дневен ред не само в обществото, но и сред депутатите. В петък се състоя второто заседание на парламентарната здравна комисия. Заместник-председателят на БЛС доктор Галинка Павлова заяви в интервю за Радио Пловдив, че има разминаване от 5 милиона лева между отчетените средства..

публикувано на 26.06.17 в 11:12

Чест и отговорност се измерват и с месечния фиш за заплата

Пред МВР стоят много сериозни задачи и те ще станат още по- сериозни с предстоящото председателство на ЕС догодина. В този контекст за заплатите в системата и за  условията на работа разговаряме с Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР. По думите му 15-20% увеличение е искане, което подлежи на коментар и..

публикувано на 26.06.17 в 10:50

Смесената избирателна система ще гарантира парламентаризма

Предложението за законопроект за смесена избирателна система, който беше приет от НС на БСП през почивните дни, трябва да бъде обсъден със структурите по места. И едва тогава да бъде внесен в деловодството на Народното събрание. Това обяви Георги Търновалийски, секретар на ПГ на БСП. Той обясни, че такъв законопроект е обещан на избирателите, но..

публикувано на 26.06.17 в 10:42