РЕКЛАМА

„Точно днес“ от Европейската столица на културата

В утрото на 20 юни ще си припомним, че много бързо наближава 2019-та – годината, която ще превърне Пловдив в столица на европейската култура. На този фон идва дискусията за нова и нехарактерна за България гледна точка към съвременната градска археология и взаимодействието с културното наследство. За инициативата на Фондация „Пловдив 2019“ и за съдбата на проект „Тютюневият град“ ще говорим с Пенка Калинкова, член на УС на Фондация „Пловдив 2019“.

Три нови закона за движение по пътищата ще са част от мерките срещу пътно-транспортните произшествия. Ефективни ли са те – становище на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Ще го представи Илия Тодоров, юрист към неправителствената организация

И още теми „Точно днес“:

Слово, музика и журналистика – за всичко това ще говорим с известния журналист Ивайло Диманов, който пристига в Пловдив с музикално-поетичния си спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий” в Първо студио на Радио Пловдив.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – гостува професор Хюсеин Мевсим с книгата си „Петър Дачев в Истанбул“. С него ще говорим за дългия път на популяризиране на културата и традициите на България и Турция.

Ще ви пренесем и в женския свят на художничката Лили Кючукова, която открива изложба в галерия „Възраждане“. Озаглавена е „Женска магия“, а за нея ще ни разкаже галеристката Краси Алексиева.


Още от категорията

New Hope в края на снежната седмица "Ден след ден"

Краят на седмицата – ново начало. България наистина ще бъде домакин на срещата ЕС – Ердоган, това ще се случи в понеделник в резиденция Евксиновград във Варна. За очакванията от нея ще говорим с колегата Георги Коритаров. В Пловдив арестуваха мъжа, който намери портфейл с над 1000 лева в строителен хипермаркет и не го предаде на полицията,..

публикувано на 23.03.18 в 14:27

„Точно днес“ – с блага дума и с посоките на утрото

Зима в началото на пролетта. И въпреки това - размразяваме последното делнично утро с темите в програма „Точно днес“. Във времето от 6 до 9.30 ч. ще чуете: Равносметката за отношенията между Турция и ЕС. Достигнаха ли те точката на най-високо напрежение? По темата очаквайте разговор с Димитър Гърдев , бивш дипломат и експерт по..

публикувано на 22.03.18 в 17:01

Пролетно и снежно в „Ден след ден“ на 22 март

Срутище блокира рано тази сутрин жп-линията Пловдив – Карлово в района на Средна гора. Заради инцидентното свличане на скали и земна маса два от сутрешните влакове по линията останаха на гара Баня, а пътниците бяха извозени с автобуси. Какво е състоянието на железния път и кога ще бъде възстановено разписанието на влаковете, ще говорим с Гошо..

публикувано на 22.03.18 в 14:13

Водата за живота и природата "Точно днес" до безкрайност

На 22 март отбелязваме Световният ден на водата. До края на седмицата продължава VІІІ-ят Световен форум за водата, който се провежда в Бразилия с над 40 000 участници. Целта е да се привлече вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференция на Обединените нации „Екология..

публикувано на 21.03.18 в 17:02

„Ден след ден“ на 21 март - пролетно, но с облаци

Чадър, слънчеви очила и добро настроение  са задължителни в следобеда на 21 март.  Поканата е за програма „Ден след ден“, а в двата часа до 17 часа ще научите: Защо държавата създава дружество, което ще управлява част от сега общинските язовири. В страната има 5700 язовира, 4000 от тях - общински. Предстоят и законодателни промени, които да..

публикувано на 21.03.18 в 14:16

Без колебания "Точно днес" - край на зимата, пролет е!

Когато зимата и пролетта танцуват заедно, настройваме  ентусиазма  на делничното време според амплитудата на обществените настроения. А те изглеждат привидно по-спокойни  на ръба на  сезона, от който традиционно струи очакване и за  по-позитивен обществено-политически климат.  Аргументи за тази надежда ни дава дневният ред  на  първата изцяло..

публикувано на 20.03.18 в 17:19

"Ден след ден" на Първа пролет

Обходен на срутището в Родопите път след седмица и европейско домакинство на Пловдив без концертна зала. Тези две новини донесе пролетта в днешния вторник, към тях се прибави и очакването за изцяло завършен път Пловдив – Асеновград след девет месеца. „Каква Европа с тези огромни дупки!“ – изригна гневно премиерът на извънредното оперативно заседание..

публикувано на 20.03.18 в 14:54