РЕКЛАМА

„Точно днес“ от Европейската столица на културата

В утрото на 20 юни ще си припомним, че много бързо наближава 2019-та – годината, която ще превърне Пловдив в столица на европейската култура. На този фон идва дискусията за нова и нехарактерна за България гледна точка към съвременната градска археология и взаимодействието с културното наследство. За инициативата на Фондация „Пловдив 2019“ и за съдбата на проект „Тютюневият град“ ще говорим с Пенка Калинкова, член на УС на Фондация „Пловдив 2019“.

Три нови закона за движение по пътищата ще са част от мерките срещу пътно-транспортните произшествия. Ефективни ли са те – становище на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Ще го представи Илия Тодоров, юрист към неправителствената организация

И още теми „Точно днес“:

Слово, музика и журналистика – за всичко това ще говорим с известния журналист Ивайло Диманов, който пристига в Пловдив с музикално-поетичния си спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий” в Първо студио на Радио Пловдив.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – гостува професор Хюсеин Мевсим с книгата си „Петър Дачев в Истанбул“. С него ще говорим за дългия път на популяризиране на културата и традициите на България и Турция.

Ще ви пренесем и в женския свят на художничката Лили Кючукова, която открива изложба в галерия „Възраждане“. Озаглавена е „Женска магия“, а за нея ще ни разкаже галеристката Краси Алексиева.


Още от категорията

Коледно вдъхновение „Точно днес“

Седмица остава до най-красивия християнски празник, а ансамбъл „Дилянка“ ни кани на големия си юбилеен концерт „В очакване на Коледа“. Той е посветен на 70-та годишнина на художествения ръководител Мария Кьосева . За изкуството и за неизчерпаемата творческа енергия ще говорим с нея в съботното утро. И защото Коледа е любов - благотворителните..

публикувано на 15.12.17 в 16:56

Капките (не)търпение „Ден след ден“

Цената на водата преля в освиркване и протест от БСП и граждани.  Обществените поръчки в Пловдив са под прицела на Някой, прелял чашата на търпение. „Пловдив 2019“ бе обвинена от „Да, България“ в готвен провал на домакинството и предизвика отговор. Властта и опозицията под лупата на общественото (не) доволство. Това са част..

публикувано на 15.12.17 в 14:40

Между мъгливото и красивото „Точно днес“

„Ние мислим, че благотворителността е чувство, но тя е действие.“  Тези думи на майка Тереза са мото на фондация „Движение на българските майки“. От днес до 17  декември те организират  Коледен Благотворителен базар в МОЛ Пловдив  в помощ на децата от детските домове. Всеки има шанса да помогне. Чуйте  доброволката  Доника Тодорова от..

публикувано на 14.12.17 в 16:58

Здраве, инфраструктура и Star Wars в "Ден след ден"

Ще бъде ли осъдена държавата в Страсбург и ще плащаме ли тройно и четворно за иновативни лекарства, след като парламентът отхвърли президентското вето и потвърди едногодишния мораториум НЗОК да плаща за нови лекарства. Нарушени ли са правата на пациентите и правото им на живот, с каквито мотиви БСП даде на Конституционния съд днешното гласуване,..

публикувано на 14.12.17 в 13:59

"Точно днес" -за българския език, достойнството и съхранената памет

Защо българският език трябва да стане матуритетен във всички страни-членки на ЕС и държавите с българско малцинство и какви стъпки е необходимо да извърви страната ни, за да даде шанс на малцинствата ни зад граница да запазят националното си достойнство? Инициативата на ВМРО ще коментираме с доц. Милен Михов – вносител на проекта за защита на..

обновено на 14.12.17 в 08:06

"Ден след ден" между привидно и реално

Моделът КТБ се осъществява чрез конкретна технология на привидно кредитиране, позволяваща средствата на банката да се присвояват по разпореждане на обвиняемия Цветан Василев. Това се казва в изготвеното от прокуратурата обвинение срещу пребиваващия в Белград банкер и срещу още 17 души, представено в Специализирания съд днес. Делото КТБ започна..

публикувано на 13.12.17 в 14:26

Кой свети най-силно „Точно днес“?

Метеорен поток „Геминиди“ ще направи изключително красиво небето тази вечер, което ще бъде озарено от 120 метеора в час. Никола Петров , директор на НАО в Рожен ще ни разкаже как ще можем да го наблюдаваме, но преди това под лупа гледаме най-важните теми за сряда. Здравеопазване, сметки и акции...в порочен кръг от обещания и демонстрации - търсим..

обновено на 12.12.17 в 17:32