РЕКЛАМА

„Точно днес“ от Европейската столица на културата

В утрото на 20 юни ще си припомним, че много бързо наближава 2019-та – годината, която ще превърне Пловдив в столица на европейската култура. На този фон идва дискусията за нова и нехарактерна за България гледна точка към съвременната градска археология и взаимодействието с културното наследство. За инициативата на Фондация „Пловдив 2019“ и за съдбата на проект „Тютюневият град“ ще говорим с Пенка Калинкова, член на УС на Фондация „Пловдив 2019“.

Три нови закона за движение по пътищата ще са част от мерките срещу пътно-транспортните произшествия. Ефективни ли са те – становище на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Ще го представи Илия Тодоров, юрист към неправителствената организация

И още теми „Точно днес“:

Слово, музика и журналистика – за всичко това ще говорим с известния журналист Ивайло Диманов, който пристига в Пловдив с музикално-поетичния си спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий” в Първо студио на Радио Пловдив.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – гостува професор Хюсеин Мевсим с книгата си „Петър Дачев в Истанбул“. С него ще говорим за дългия път на популяризиране на културата и традициите на България и Турция.

Ще ви пренесем и в женския свят на художничката Лили Кючукова, която открива изложба в галерия „Възраждане“. Озаглавена е „Женска магия“, а за нея ще ни разкаже галеристката Краси Алексиева.


Още от категорията

Вяра, бизнес и култура „Точно днес“

За трудният баланс, който правото трябва да постигне между правата и злоупотребата с тях. За провокацията към управляващите – със старите, трупащи огромни финансови тежести обществени поръчки и тези, които се спъват от „щатни обжалвателки“. Оправдание, нападателна политика или обективна  реалност? Ще питаме по темата Десислава Атанасова-..

обновено на 17.08.17 в 16:56

От паметниците до терминалите, училищата и "Агресията" на 17 август

А рхимандрит Кирил Нектариев   е един от най-големите  възрожденски български дарители. Той е родственик на Христо Ботев и братята Евлоги и Христо Георгиеви. Досега в родния му град Сопот нямаше  почетен знак за него.  Паметникът му ще бъде открит на   на 5 септември за празника на община Сопот. Репортаж на Иванка Петкова.   Новият терминал..

обновено на 17.08.17 в 08:31

Млекопреработвателите са на среща в РИОСВ - Пловдив

РИОСВ – Пловдив организира работна среща по проблемите на млекопреработвателните предприятия в областта. Тя е инициирана oт Националната асоциация на млекопреработвателите във връзка с решаването на казуси в сферата на производството, преработката и търговията с мляко и млечни продукти. Целта е да бъдат уточнени изискванията за опазване на..

публикувано на 16.08.17 в 16:53

Зад тишината „Точно днес“ – от „Пловдив 2019“, през „Цанков камък“ до здравето

В следпразничното утро на 16 август – поглед към подводните камъни, които изплуват сред одобрени, реализирани и бъдещи проекти. Иначе...щедро финансирани от държава и община. Как Фондация „Пловдив 2019“ разпредели над 5 милиона лева за 67 проекта? И кои се оказаха най-добре платени? Галя Митева ни среща с някои от главните действащи..

публикувано на 15.08.17 в 16:39

За Богородица, празника и пътя "Точно днес"

На 15 август си пожелаваме " Честит празник !"  от Бачковския манастир, и слушаме пловдивчани, дошли в най-големия ни храм "Успение Богородично", където ще бъде репортер  Антоанета Петричанска .  Гост в студиото на Радио Пловдив ще е  д-р Ваня Велкова . Тя ще говори за п редпремиерата на филма „Нежна сила“ в зала „Източна Румелия“ на Регионалния..

публикувано на 14.08.17 в 16:15

"Точно днес" - за мащабите на делата и на идеите

Мащабният проект „Цанков камък“, превърнал се в един от  най-големите скандали в управлението на тройната коалиция, заради заплатена цена за консултантски услуги и проточено във времето строителство, в което вместо заложените първоначално  440 млн  лева, бяха усвоени  около 1 млрд лева,  акумулира нови актуални въпроси с очакване за трудни..

публикувано на 13.08.17 в 18:25

От пшеницата до Златното сечение „Точно днес“

На 11 август разговорите   в програма „Точно днес“   започват от пшеницата за " насъщния ни хляб " и  още :   археологическите разкопки на " Момчиловата крепост " край смолянското село Градът,  фестивала „Пясъчните замъци “,  книгата „Пиещият човек в света на кръчмата“,   и  "UNIVERSE" на  художничката Цвета Убчева. По данни на земеделското..

обновено на 11.08.17 в 08:15