РЕКЛАМА

„Точно днес“ от Европейската столица на културата

В утрото на 20 юни ще си припомним, че много бързо наближава 2019-та – годината, която ще превърне Пловдив в столица на европейската култура. На този фон идва дискусията за нова и нехарактерна за България гледна точка към съвременната градска археология и взаимодействието с културното наследство. За инициативата на Фондация „Пловдив 2019“ и за съдбата на проект „Тютюневият град“ ще говорим с Пенка Калинкова, член на УС на Фондация „Пловдив 2019“.

Три нови закона за движение по пътищата ще са част от мерките срещу пътно-транспортните произшествия. Ефективни ли са те – становище на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Ще го представи Илия Тодоров, юрист към неправителствената организация

И още теми „Точно днес“:

Слово, музика и журналистика – за всичко това ще говорим с известния журналист Ивайло Диманов, който пристига в Пловдив с музикално-поетичния си спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий” в Първо студио на Радио Пловдив.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – гостува професор Хюсеин Мевсим с книгата си „Петър Дачев в Истанбул“. С него ще говорим за дългия път на популяризиране на културата и традициите на България и Турция.

Ще ви пренесем и в женския свят на художничката Лили Кючукова, която открива изложба в галерия „Възраждане“. Озаглавена е „Женска магия“, а за нея ще ни разкаже галеристката Краси Алексиева.


Още от категорията

Празнични и делнични сюжети "Точно днес"

Честит празник! Това ще си кажем в утрото на 19 октомври, когато църквата почита Свети Иван Рилски - покровител на българите и на лекарите. Повече в празничното утро ще чуем от Адриана Любенова , богослов и преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“. Във времето до 9.30 часа питаме още: За истината за КТБ. Три години по-късно - излиза книгата..

публикувано на 18.10.17 в 16:42

Златна есен „Ден след ден“

За чиста околна среда се борят ресторантьори и хотелиери във Велинград. Днес те ще разговарят отново с екоминистър Нено Димов. От  СПА – столицата на България Златко Златанов ще ни информира за притесненията им, исканията им и поетите от държавата ангажименти, след като успяха да стопират отварянето на волфрамовата мина там. На златно време..

публикувано на 18.10.17 в 14:28

Татяна Дончева "Извън протокола"

Измамите по телефона на възрастни хора не могат да станат без полицейска логистика.  Отвличанията и наркоразпространението не могат да станат без полицията.  Най – напред проблемът е в полицията! Позицията е на  Татяна Дончева , политик със стаж на адвокат и прокурор.  Според нея „прочистването“ на системата на МВР е възможно с правилни хора,..

публикувано на 18.10.17 в 13:46

"Точно днес" по пирамидата от доволство до страх

Психолог във всяко училище, или поне там, където агресивните прояви зачестяват. Нови 500 психолози ще бъдат  назначени от началото на 2018 година. Така пише в стратегиите на Министерстовото на образованието и науката - разговор по темата с проф. Веселин Василев , психолог и преподавател в ПУ, както и с Цонка Жиговечка, директор на ОУ "Панайот Волов",..

обновено на 17.10.17 в 17:44

Осветяване на системата от паяжини "Ден след ден"

Крадецът винаги е и лъжец. Две в едно е и получателят на подкупи. Всичко в едно е организираната държавна престъпност – там, където вместо да се борят с тях, полицаи разпространяват наркотици и получават подкупи, отчитат се на по – големи началници в МВР, митниците, данъчните служби, които пък пълнят партийни каси срещу осигурен политически чадър. В..

публикувано на 17.10.17 в 14:58

Диви и съвременни сюжети „Точно днес“

„...Какво виждаме в огледалата – не себе си, не отражението, не повторението, а един друг свят, не обезателно нашия, който може би е истинския... “ Отново за   „ Диви разкази“ на Николай Хайтов  50 години след написването и преиздаването им 28 пъти.   Доц.Владимир Янев преди представянето  в библиотека „Иван Вазов“. Отново..

публикувано на 16.10.17 в 17:01

Вътрешнопартийната мъгла в БСП се повдига?!? В "Ден след ден".

Опитаха ли да подлеят вода на лидера си членовете на националния съвет на БСП или съботните страсти на „Позитано“ бяха част от „другарските“ дискусии в Столетницата? Оформя ли се фронт на старите партийци срещу Корнелия Нинова и сериозно ли е ръководството за подготви алтернативен бюджет на страната само за две седмици. В БСП обикновено нещата..

публикувано на 16.10.17 в 14:29