РЕКЛАМА

ОК за безкасовите плащания, но без натиск и тавани

Драстично ограничение на плащанията кеш още от 1 август тази година прие на първо четене Народното събрание с промени в Закона за ограничаване на плащанията в брой, прокарани чрез поправки в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 


Различни статистики показват, че българите са скептични към безкасовите плащания, предпочита кеш за разлика от европейските практики, където плащането в брой е все по- голяма рядкост.

Икономическият анализатор Стоян Панчев коментира, че това е нормално като се има пред вид обременената банкова памет на българите.

По думите му недоверие се създава и към модела на натиск, на директива, а не на стимули за плащане с банкова карта, например.

Аргументите "за" и "против" чуйте в интервюто.


Още от категорията

Мораториумът на лекарствата не е големият проблем на системата

Парите за здраве, мораториума за нови лекарства и терапии, както и заявеното от лечебните заведения коментираме с  Андрей Марков , председател на Българската болнична асоциация. Андрей Марков смята, че проблемът със сградния фонд на лебечниците трябва да се преразгледа и трябва да се ползва в максимална степен.   Андрей Марков: Болниците? Като..

публикувано на 11.12.17 в 09:44
Калоян Методиев

Европа отново трябва да оправи това, което Вашингтон забърка

Eрусалим, що за признание получи след като Доналд Тръмп направи поредното си изявлeние, обявявайки града  за столица на Израел.  Окончателното решение за статута на Ерусалим трябва да вземат израелците и палестинците. Реакцията на Европа обобщаваме в програма "Точно днес" на Радио Пловдив с политолога  Калоян Методиев. Говорим   по..

публикувано на 11.12.17 в 09:43

Проф. Христо Пимпирев за Антарктида

 Последната   книга „Антарктида – студеният юг“ на проф. Христо Пимпирев    е посветена на 25-те български експедиции до Антарактида. След няколко дни   той  потегля на 26-та експедиция  до Антарктида.    Проф. Пимпирев е професор по геология в СУ. Той е ръководител на ежегодните национални научни експедиции до Антарктика,..

публикувано на 09.12.17 в 10:34

Йерусалим може да е символ на мира, а сега очаква насилие

Йерусалим можа да е столица на Израел и едновременно с това столица на една бъдеща Палестниска държава. Градът - свещен за трите монотеистични религии,  може да стане символ на мира, а не на разделението - каза в интервю за Радио Пловдив дългогодишният дипломат, посланик на страната ни и в ООН Стефан Тафров. Той коментира последиците, които..

публикувано на 08.12.17 в 16:47

ОбС е сред най-ниските нива на индекса на почтеност

Общинският съвет на Пловдив е сред най-ниските нива в цялата страна на индекса на местната система на почтеност – заяви в интервю за Радио Пловдив политологът от „Прозрачност без граници“ Катя Христова.  Според нея има още какво да се желае в работата на ОбС като публикации в интернет.  Изследванията през последните 3 години сочат подобрена..

публикувано на 08.12.17 в 16:00

„Българската Коледа“ помага на 7-годишната Велислава от Цалапица

Велислава Талева е на 7 години и е от пловдивското село Цалапица. Родена е с увреждания заради проблеми по време на бременността на майка й. Детето има детска церебрална парализа, микроцефалия и епилепсия. Тя е единствена рожба на Ангел и Петя, а за да могат те да ходят на работа, за Велислава постоянно се грижи баба й. Детето се нуждае от..

публикувано на 08.12.17 в 12:12

Трябват повече възможности за студентите

Българските студенти празнуват. Любопитството и интересът към познанието ги отвеждат към университетите, за да получат повече сила за бъдещия си живот.Счита се, че  студентският химн Gaudeamus igitur е звучал  още през 13 век, а авторите му са неизвестни. За трудната мисия „студент“ и очакванията на младите хора  и на обществото към тях след..

публикувано на 08.12.17 в 11:41