РЕКЛАМА

ОК за безкасовите плащания, но без натиск и тавани

Драстично ограничение на плащанията кеш още от 1 август тази година прие на първо четене Народното събрание с промени в Закона за ограничаване на плащанията в брой, прокарани чрез поправки в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 


Различни статистики показват, че българите са скептични към безкасовите плащания, предпочита кеш за разлика от европейските практики, където плащането в брой е все по- голяма рядкост.

Икономическият анализатор Стоян Панчев коментира, че това е нормално като се има пред вид обременената банкова памет на българите.

По думите му недоверие се създава и към модела на натиск, на директива, а не на стимули за плащане с банкова карта, например.

Аргументите "за" и "против" чуйте в интервюто.


Още от категорията

И се радвам и съм притеснен от промените в учебниците

Изразявам скепсис за срещите между МОН и някои учители за обсъждане на промените в учебниците, защото според мен те са пост фактум. Някой някъде вече е решил какво да се прави, а срещите са алиби  на взети вече решения  и са за успокояване на общественото мнение , коментира темата за промените в учебниците по литература Николай Милчев поет и преподавател..

публикувано на 21.08.18 в 11:53

Старт на кампанията "Карай си спокойно! "

Днес започва националната кампания за безопасност на пътя  «Карай си спокойно!», насочена  предимно към младите водачи.  Владимир Тодоров пред. на УС на  Българската асоциация на пострадали при катастрофи  каза, че този път кампанията няма да бъде стряскаща, както досега, със снимки на смачкани коли и хора.  Тази кампания е с позитивни..

публикувано на 21.08.18 в 10:37

Отварят офертите за Бунарджика

В община Пловдив ще бъдат отворени офертите за благоустрояването на Бунарджика. От обществената поръчка, обявена в район „Централен“ става ясно, че за това трябват 2 млн. лева с ДДС. Очаква се ремонтите да започнат  през септември,  ако се одобри оферта, и  ако няма обжалване на търга. С тези пари строителите трябва да укрепят скалните..

обновено на 21.08.18 в 09:39

Коктейл на база ракия - интересна нова мода

От днес до 25 август Пловдив става световна столица на високоалкохолните напитки.  Над 70 експерти от цял свят ще дегустират 1300  мостри високоалкохолни напитки от 50 държави, откривайки българската индустрия, история и култура в рамките на международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. За първи път страната ни е сред..

публикувано на 20.08.18 в 11:44

В образованието трябва да участват всички

Ремонтите вървят по план. Не очакваме някакви проблеми. Имаме малко забавяне в ЕГ „Пловдив“  със санирането. Това обаче няма да затрудни първия учебен ден, заяви заместник-кметът „наука и образование“ в Община Пловдив  Стефан Стоянов. По думите му, в Гимназията по хранителни технологии, независимо от забавянето с изпълнителите,..

публикувано на 20.08.18 в 11:17

Новите находки от Перперикон разказват истории от 13 - 14 век

Днес пред журналисти ще бъдат представени най-новите находки от разкопките на Перперикон от екипа на проф. Николай Овчаров. Изминаха  19 години от проучването на гигантския скален град с неговата 7-8-хилядигодишна история. Три месеца вече текат разкопките на южната част на Перперикон, където преди 3 години излезе най-голямата раннохристиянска..

публикувано на 17.08.18 в 09:57

Политиката на Ердоган, а не Тръмп събори турската лира

Мегаломанските проекти на диктаторите винаги водят до кризи, каза в коментар на финансовата криза в Турция консултантът Светлолзар Гледачев. Стабилност на валутата в южната ни съседка ще настъпи, но няма да е бързо, прогнозира финансистът. Валутната система на една страна отразява състоянието на икономиката. Турската икономика не може да се справи..

публикувано на 16.08.18 в 11:40