Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативен комитет в Пазарджик поиска да запази дърветата на знакова улица

| обновено на 27.06.17 в 13:49

Жители на Пазарджик внесоха в Общинския съвет протестна подписка с искане да бъдат запазени дърветата на една от най­оживените улици в града. 

Проект на Общината предвижда на мястото им да бъдат изградени паркоместа. 

Към момента подписката е подкрепена от 700­-те жители на бул. "Александър Стамболийски". Искането да бъдат запазени 40­годишните дървета се подкрепя и от останалите жители на Пазарджик. 

Един от инициаторите ­ Костадин Деянов, е категоричен, че здравите дървета ще бъдат пазени с живи вериги. От инициативния комитет настояват проектът да бъде отложен и да бъде дадено време за обществено обсъждане, за да може проектът да се коригира и да се запазят дърветата. 

Подписката ще бъде обсъдена на заседание на Общинския съвет в четвъртък.

Призовавам всички граждани, които ни подкрепят, да присъстват, заяви още Деянов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Темата кой да е външен министър не е моя, заяви Бойко Борисов в Пловдив

Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, свързан с предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да  поеме и Министерството на външните работи .  „Аз казах, че партия ГЕРБ не приема услужливите медии на партиите на промяната да зададат нито веднъж..

публикувано на 20.04.24 в 18:45
Калоян Сухоруков

Юристи от ГЕРБ оглавиха 16-та и 17-та РИК Пловдив град и област

След като на проведените миналата седмица консултации не бе постигнато съгласие за ръководството на Районните избирателни комисии за Пловдив град и област, ЦИК назначи председатели на 2-те комисии. Адв. Калоян Сухоруков от ГЕРБ отново е шеф на 16-та РИК Пловдив – град. Той има дълъг опит в организацията и отчитането на изборни резултати, сега..

обновено на 20.04.24 в 16:38

300 абсолвенти на ПУ получиха дипломите си

300 абсолвенти получиха тържествено своите дипломи в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“. Те положиха Галилеевата клетва и обещаха да използват научните си познания единствено за добро и за напредък.  Сред гостите на церемонията бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов.  „Тук съм..

публикувано на 20.04.24 в 15:45

Продължават събитията в обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

обновено на 20.04.24 в 13:23

В ДГС "Кормисош" отглеждат алпийски козирози

В Държавното ловно стопанство "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог. То е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози.  16-те животни са докарани тази година от Бавария, адаптират се добре и вече чакат поколение.  Специфичният вид кози някога е обитавал територията на България и е изчезнал.  Сега в..

публикувано на 20.04.24 в 11:19