Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече полицаи в отдалечените селища обеща новият шеф на ОД на МВР - Пловдив

| обновено на 28.06.17 в 17:30

Новият директор на ОД на МВР - Пловдив Атанас Илков обеща в интервю за Радио Пловдив повече полицаи в отдалечените селища на областта, както и подобряване на работата на Икономическа полиция. 

Илков е съгласен с констатациите на главния прокурор, че Икономическа полиция не работи достатъчно ефективно. 

Икономическа полиция трябва да е на съвсем различно ниво от в момента. Всичко, което се изисква от нас като мерки и действия ще бъде предприето, така че Икономическа полиция да работи по друг начин и резултатите да бъдат от друг вид.

Има текучество в ОДМВР Пловдив, но се стараем да организираме конкурси и да попълваме свободнните места. Проблем е и, че кандидатите не са на добро ниво – физическо и интелектуално. Днес от 24 кандидати за полицаи едва се спряхме на 12, които горе-долу покриват изискванията.

В КАТ Пловдив – опашките бяха известни на всички граждани, припомни Илков. Положихме много усилия, комплексна проверка на дейността. В хода им установихме много пропуски и ги отстранихме. Вече няма тези опашки.

79 ПТП по-малко, 11 убити по-малко в сравнение с 2016 година, отчита МВР Пловдив. Независимо от това засилваме контрола и за първи път въведохме контрол и върху второстепенните пътища.

Според Атанас Илков наличният състав на МВР в Пловдив не е достатъчен, тъй като има 140 незаети щата. Независимо от това се справяме с наличното и то не на предела на възможностите на служителите.

Атанас Илков припомни, че на съвещанието в понеделник ръководството на МВР е обещало да продължи диалога с полицейските  синдикатите. Не бих казал, че има напрежение сред колегите – полицаи, предполагам те имат основания за недеволството, коментира Илков. И в Пловдив контактуваме със синдикатите и диалогът е много добър. Стараем се по възможностите си да решаваме проблемите.

Липсата на лимит за гориво ще позволи да покрием по-голяма територия и да заведем полицаи на отдалечените места, смята Атанас Илков. Според него в Пловдив има много добро взаимодействие с прокуратурата, което е добра предпоставка за ефективно противодействие на престъпността.


Цялото интервю с Атанас Илков чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39