За върховенство на закона призоваха депутати от ДПС и БСП

Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Следим и ставащото Асеновград, където се засилва полицейското присъствие и спират протестите за две седмици. 

В програмата "Точно днес" разговори с народния представител от БСП Манол Генов и колегата му от ДПС д-р Джевдет Чакъров след срещата в общината по проблемите с ромите, незаконното строителство, и спешните мерки, които местна и изпълнителна власт заедно се налага да предприемат и изпълняват.

Д-р Джевдет Чакъров подчерта, че според него срещата е  била доста по-различна от всички проведени до сега, защото се е подходило обективно и коректно. Той отново подчерта, че трябва да се спазва върховенството на закона и за този контретен случай. 

Чакъров смята, че Асеновград е прекрасен град и нападението над деца, които тренират кану-каяк е било доста неочаквано. 

Езикът на омразата не бива да продължава. Важно е да се изяснят всички обстоятелства на конфликта между българи и роми, важно е компетентните органи да си вършат работата, и този който е виновен да си понесе последствията, заключи Чакъров.

Манол Генов смята, че всички са заинтересовани проблемите в Асеновград да бъдат решени. 

Вече започна описване на незаконните сгради, има над 800 лица без регистрация, ще има полицейски пост в циганската махала в Асеновград, това ще успокои обстановката и гражданите, и ще се създадат повече сигурност и ред, изброи Генов. 

Още от категорията

Репутацията на страната зависи от доверието на инвеститорите

Правителството прие решение, с което дава мандат на заместник министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия, сключен проз 2001 година. Според енергийния експерт Славчо Нейков темата съдържа много въпросителни и..

публикувано на 18.10.19 в 16:54

Работата на фондация "Пловдив 2019" заслужава похвала

Докладът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е в резултат на регулярна проверка и не е по сигнал. Тя е както за откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата, така и на другите съпътстващи договори и е направена много акуратно , коментира в ефира на Радио Пловдив председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова...

публикувано на 18.10.19 в 15:51

Брекзит е колосална грешка

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума . Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки .  По думите му, ако всяка една страна играе отделно..

обновено на 18.10.19 в 14:37

В здравеопазването са необходими радикални промени

Един от водещите уролози - проф. д-р Иван Дечев  бе отличен от БЛС на тържествената церемония "Лекар на годината 2019" , която се състоя в София,  с два приза – на регионално ниво за лекар на годината от БЛС – Пловдив и на национално –  отличие за дългогодишна дейност в областта на медицината и за активен принос развитието на специалността...

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Неяснотите за Брекзит са много, всичко е в ръцете на Лондон

Ние имахме позитивни очаквания за  Брекзит и когато ЕС сключи споразумението с Тереза Мей и после се видя, че то няколко пъти беше отхвърлено от Парламента. През следващите дни ще видим дали г-н Джонсън ще има мнозинство за тази сделка, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.   Точните подробности за това как ще се третира Северна..

публикувано на 18.10.19 в 11:07