РЕКЛАМА

С клас прослужено време се отклонява общественото внимание

Снимка: колаж Радио Пловдив

Винаги, когато трябва да се решават важни неща в държавата, се изваждат от нафталина стари въпроси. 

За да не се разбере истинската причина за нещата. Клас прослужено време ще вдигне голяма гюрултия, но накрая нищо няма да стане. А в същото време - някои ще спечелят стотици милиони. Това е отклоняване на общественото мнение, форма на пиар, вид пропаганда, коментира Светозар Гледачев и допълни, че политиците дават отдушници в дадено направление, но не в най-важното.

Финансовият анализатор припомни и кои са най-важните теми пред Българияреформа в правосъдната система, премахване на бюрократичните пречки за правене на бизнес у нас и обществените поръчки.

Всеки ден чрез обществените поръчки се разпределят по 22 милиона лева. Минимум по 10 милиона изчезват по джобовете на партийни фирми и олигарси и т.н. Ако сметнем годишно, това са 3 милиарда и 600 милиона лева на година, които изтичат само от разпределяне на обществените поръчки, твърди Светозар Гледачев.  

Според него клас прослужено време е от годините на созиализма. Точно защото вече не сме социализъм - заплатата се определя от търсенето и предлагането. Работодателите ги интересува качеството на труда, а не колко стаж имаш, допълни Гледачев. Той подчерта, че българската икономика в момента е на колосално високи нива.

Ние можем да се развиваме, ако се премахнат само част от бюрократичните пречки пред бизнеса. Възможно е да достигнем икономически ръст от 6-7%, което ще означава двоен ръст на доходите. Това е разковничето, а не клас прослужено време, обясни още Светозар Гледачев.

Цялото интервю със Светозар Гледачев можете да чуете в звуковия файл. 


Още от категорията

Театърът е моята любов до живот

Пловдивският актьор Тодор Генов поздрави именниците от ефира на Радио Пловдив. Отново, след доста години се почувства уютно в студиото на Радио Пловдив, където е водил предаване с Кико Папазян. В това „Шушу, мушу“ пред микрофона са осмивали кривините на тогавашното управление на града. В зората на демокрацията предаването е било свалено...

публикувано на 24.02.18 в 11:07

Велинград възражда традициите от Чепинския край за Тодоровден

"Тодоровден - бит и традиция от Чепинския край" е мотото на днешния  празник във Велинград. Ще бъде направена възстановка на стародавните традиции, щ е бъде пресъздаден и ритуал по захранване на конете. От кварталите Каменица и Чепино ще потеглят конни шecтвия, които  ще се съберат на поляните над града. Там ще бъде извършен водосвет с молитва..

обновено на 24.02.18 в 10:14

Етеричните масла са полезни за здравето на децата

Лекция на тема "Етерични масла за здрави деца" ще изнесе Даниела Сечкова в „Тракарт“ – Изследователски център. Тя коментира необходимостта от знание за ползване на етеричните масла, и тяхното смесване в определиени съотношения подходящи за деца. Ще бъдат демонстрирани различните начини за ползване на маслата и различни арома-дифузери...

обновено на 24.02.18 в 09:38

Сделката за ЧЕЗ не променя ситуацията в енергетиката

Работя с с големи корпорации, които общо взето правят други неща в България, а не са подставени лица.  Това каза по Радио Пловдив енергийният консултант Стефан Гамизов на въпрос дали познава Гинка Върбакова, собственик на „Инерком България“, което става купувач на активите на ЧЕЗ в България. Държавните компании в Чехия са с малко по-лош..

публикувано на 23.02.18 в 17:15

Службите да проверят сделката ЧЕЗ, а не фирма "Инерком"

Продажбата на ЧЕЗ не е просто сделка при която частен инвеститор продава бизнеса си на друг частен инвеститор. Тук става въпрос за част от енергийната система на България, за най - голямото електроразпределително дружество. Затова има и други фактори, които влияят, и службите трябва да внимават. Това заяви пред Радио Пловдив народният..

публикувано на 23.02.18 в 16:32
Даниела Дариткова

Нарушена е комуникацията между здравните институции

В интервю за Радио Пловдив председателят на Здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ коментира поредния здравен скандал с парите за лечение на пациентите в чужбина, заради които може да бъде блокирано и подписването на Националния рамков договор.  По думите й комуникацията между здравните институции е нарушена и самата тя е объркана от..

публикувано на 23.02.18 в 16:04

Климатологът за земетресението и "арктическия студ"

Земетресението беше за добро, защото така  безопасно се освободи натрупана земна  енергия , така коментира труса в Пловдивско  със сила 4,6 по Рихтер климатологът и преподавател в СУ доц. д-р Георги Рачев и добави, че това обаче, лошо влияе върху самочувствието на хората.  Много от хората изпадат в стрес от земетресенията , каза Рачев   и..

обновено на 23.02.18 в 11:00