РЕКЛАМА

Освободиха от ареста шофьора, убил велосипедист при Пеещите фонтани

Пловдивският окръжен съд освободи от ареста шофьора на джип, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани в Пловдив.

Вместо исканата от прокуратурата най-тежка мярка спрямо обвинения за убийство по непредпазливост 49-годишен собственик на фабрика за алкохол в Първенец, той получи най-леката – "подписка".  Съдия Михаела Добрева отбеляза, че не са налице всички законови предпоставки за „задържане под стража“ и няма опасност Неделчев да се укрие.

В плеодарията си прокурор Марин Пелтеков изтъкна, че Неделчев вече е осъждан, има  и десетки глоби за висока скорост. От видеокамери се  вижда, че преди да бъде ударен смъртоносно от джипа 85-годишния веолипедист Петър Стамболов е пропуснал друг автомобил, а според свидетел джипът е спрял едва след сблъсъка.

Адвокат Цветанка Ботева обаче допълни, че Неделчев е останал на мястото, за да помогне с каквото може и акцентира, че акоклиентът й остане в ареста ще му бъдат нарушени европейските права. В своя защита самият той заяви, че съжалява, извини се на близките на загиналия и потвърди, че иска да бъде освободен с парична гаранция или да остане под домашен арест, за да се грижи за децата си и управлява своите две фирми. 

Съдебното определение не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд на 25 юли. Свързани новини

Съдът решава за ареста на алкохолен бос, блъснал и убил велосипедист

Съдът решава този следобед дали шофьорът на джипа, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани да остане в ареста. Тодор Неделчев беше привлечен като обвиняем за смъртта на 85-годишния мъж, причинена по непредпазливост от удар с автомобил,..

обновено на 17.07.17 в 13:36

Джип блъсна фатално велосипедист в центъра на Пловдив

Джип блъсна и уби велосипедист на улица "Авксентий Велешки" в Пловдив до Цар-Симеоновата градина. По обяд 49- годишен шофьор на джип "Нисан" удря велосипедиста, който е транспортиран от Спешна помощ в болница, където малко по- късно е..

обновено на 13.07.17 в 18:28
Снимка в-к

Тодор Неделчев, който блъсна фатално колоездач, е с обвинение за убийство

Тодор Неделчев, който вчера блъсна и уби велосипедист на ул. „Авксентий Валешки“, е задържан за 72 часа в ареста.  На кръстовището с ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил, марка „Нисан Навара“, той е нарушил правилата за движение и по..

публикувано на 14.07.17 в 16:02
Още от категорията

Снегът налага внимателно шофиране

Сняг вали в по-голямата част от областите в страната, а пътните настилки са мокри. Това налага шофьорите да карат с повишено внимание, предупреждават от агенция „Пътна инфраструктура". Пътищата в Североизточна България са проходими при зимни..

обновено на 25.02.18 в 13:58

В Пловдив се открива 65-ото Световно първенство по ски за журналисти

От днес до 4 март България е домакин на 65-ото Световно първенство по ски за журналисти. В него участват 178 представители на медиите от 30 държави. Официалният старт на първенството е в Пловдив, където журналистите ще се запознаят със..

обновено на 25.02.18 в 13:57

Прокуратурата иска постоянен арест за Георги Табаков

Прокуратурата ще настоява за постоянен арест за Георги Табаков от Велинград, който вчера се опита да убие охранител, а след това въоръжен се барикадира в дома си. Вчера районът около жилището му беше блокиран за час. При задържането му и последвалия..

публикувано на 25.02.18 в 09:20

Язовир "Пловдивци" е 90 на сто готов

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството на язовир „Пловдивци“, в смолянската община Рудозем.  Язовирът ще бъде официално открит през тази година, като това е първият подобен обект, който се..

публикувано на 25.02.18 в 08:10

Уважавана банка ще предостави кредит на "Инерком", обяви Гинка Върбакова от Пазарджик

Инвестираме в добре работещ бизнес и ще го развиваме устойчиво . Това заявява в интервю пред БТА Гинка Върбакова , собственик на фирмата "Инерком България" , която ще купи активите на енергодружеството ЧЕЗ в България. Върбакова посочва, че..

публикувано на 24.02.18 в 17:49

Частичен достъп до община Лъки, разчистването на срутището продължава

Частично е разчистена скалната маса, която малко след 15 часа следобед затрупа пътя за Лъки на около 500 метра от Юговското ханче.  Движението е възстановено частично, но разчистването на срутището продължава, съобщи кметът на Лъки Валентин Симеонов...

публикувано на 24.02.18 в 17:26

Отстранени са авариите в помпени станции "Север" и "Юг" в Пловдив

Едновременна авария в две от общо четирите помпени станции, захранващи града, е причина за намаленото водоподаване в Пловдив тази сутрин .  В ранните часове е  изключило електрозахранването  на помпените станции  „Север“  и  „Юг “ , съобщи..

публикувано на 24.02.18 в 10:11