РЕКЛАМА

Освободиха от ареста шофьора, убил велосипедист при Пеещите фонтани

Пловдивският окръжен съд освободи от ареста шофьора на джип, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани в Пловдив.

Вместо исканата от прокуратурата най-тежка мярка спрямо обвинения за убийство по непредпазливост 49-годишен собственик на фабрика за алкохол в Първенец, той получи най-леката – "подписка".  Съдия Михаела Добрева отбеляза, че не са налице всички законови предпоставки за „задържане под стража“ и няма опасност Неделчев да се укрие.

В плеодарията си прокурор Марин Пелтеков изтъкна, че Неделчев вече е осъждан, има  и десетки глоби за висока скорост. От видеокамери се  вижда, че преди да бъде ударен смъртоносно от джипа 85-годишния веолипедист Петър Стамболов е пропуснал друг автомобил, а според свидетел джипът е спрял едва след сблъсъка.

Адвокат Цветанка Ботева обаче допълни, че Неделчев е останал на мястото, за да помогне с каквото може и акцентира, че акоклиентът й остане в ареста ще му бъдат нарушени европейските права. В своя защита самият той заяви, че съжалява, извини се на близките на загиналия и потвърди, че иска да бъде освободен с парична гаранция или да остане под домашен арест, за да се грижи за децата си и управлява своите две фирми. 

Съдебното определение не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд на 25 юли. Свързани новини

Съдът решава за ареста на алкохолен бос, блъснал и убил велосипедист

Съдът решава този следобед дали шофьорът на джипа, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани да остане в ареста. Тодор Неделчев беше привлечен като обвиняем за смъртта на 85-годишния мъж, причинена по непредпазливост от удар с автомобил,..

обновено на 17.07.17 в 13:36

Джип блъсна фатално велосипедист в центъра на Пловдив

Джип блъсна и уби велосипедист на улица "Авксентий Велешки" в Пловдив до Цар-Симеоновата градина. По обяд 49- годишен шофьор на джип "Нисан" удря велосипедиста, който е транспортиран от Спешна помощ в болница, където малко по- късно е..

обновено на 13.07.17 в 18:28
Снимка в-к

Тодор Неделчев, който блъсна фатално колоездач, е с обвинение за убийство

Тодор Неделчев, който вчера блъсна и уби велосипедист на ул. „Авксентий Валешки“, е задържан за 72 часа в ареста.  На кръстовището с ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил, марка „Нисан Навара“, той е нарушил правилата за движение и по..

публикувано на 14.07.17 в 16:02
Още от категорията

Фердинанд обяви Независима България пред Военния клуб в Пловдив

С тържествен ритуал и възстановка на посрещането на цар Фердинанд в Пловдив бе отбелязана 109-та годишнина от обявяването на Независима България.  На 22 септември 1908 година, използвайки създалата се благоприятна международна обстановка и..

обновено на 22.09.17 в 11:56
Стефан Филчев

Уволниха Стефан Филчев като директор на къщата музей "Иван Вазов" в Сопот

Директорът на къща музей "Иван Вазов" в Сопот Стефан Филчев е уволнен. Заповедта на кмета на общината Деян Дойнов, който е принципал на културната институция, е в сила от вчера, 21 септември.  Формалният мотив за уволнението на Филчев, който е..

публикувано на 22.09.17 в 10:20

В Пазарджик честват Деня на независимостта с празнична програма

Паметна плоча на ротмистър Никола Иванов Чунчев бе открита в Пазарджик по повод на 100-годишнината от героичната му смърт, съобщават от общинската администрация.  Паметният знак е изработен по инициатива на граждани с подкрепата на общината...

публикувано на 22.09.17 в 09:10

В Златоград започват традиционните Делюви празници

В Златоград започват традиционните Делюви празници - част от тържествата, с които града отбелязва 240 г. от рождението на Делю войвода. Делювите празници в Златоград ежегодно събират стотици туристи от страната и чужбина. Честванията започват тази..

публикувано на 22.09.17 в 08:19

Полицаи иззеха старинни оръжия и монети

Старинни оръжия, монети и керамика с неустановен произход са намерени в две жилища  в доспатските села Барутин и Чавдар при съвместна операция на полицаи от Девин и Граничния поличейски участък в Доспат. Находките са иззети, разследването ще установи..

публикувано на 21.09.17 в 18:25

Удължава се бедственото положение в Панагюрище заради безводието

Бедственото положение в община Панагюрище заради липсата на питейна вода ще бъде удължено  до 10 октомври – обяви кметът Никола Белишки, който днес отново свиква Кризисния щаб, след като на 15 септември обяви извънредните мерки.  До 3 дни при..

обновено на 21.09.17 в 17:27

Пловдив получава 16 млн. лв от ОП "Региони в растеж" за ремонт на училища и детски градини

15 млн. лева са определени за община Пловдив за подобряване на образователна инфраструктура по оперативна програма "Региони в растеж". Това стана ясно днес след церемония в Гранитната зала на Министерски съвет, на която присъства кметът на града Иван..

публикувано на 21.09.17 в 17:16