РЕКЛАМА

Освободиха от ареста шофьора, убил велосипедист при Пеещите фонтани

Пловдивският окръжен съд освободи от ареста шофьора на джип, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани в Пловдив.

Вместо исканата от прокуратурата най-тежка мярка спрямо обвинения за убийство по непредпазливост 49-годишен собственик на фабрика за алкохол в Първенец, той получи най-леката – "подписка".  Съдия Михаела Добрева отбеляза, че не са налице всички законови предпоставки за „задържане под стража“ и няма опасност Неделчев да се укрие.

В плеодарията си прокурор Марин Пелтеков изтъкна, че Неделчев вече е осъждан, има  и десетки глоби за висока скорост. От видеокамери се  вижда, че преди да бъде ударен смъртоносно от джипа 85-годишния веолипедист Петър Стамболов е пропуснал друг автомобил, а според свидетел джипът е спрял едва след сблъсъка.

Адвокат Цветанка Ботева обаче допълни, че Неделчев е останал на мястото, за да помогне с каквото може и акцентира, че акоклиентът й остане в ареста ще му бъдат нарушени европейските права. В своя защита самият той заяви, че съжалява, извини се на близките на загиналия и потвърди, че иска да бъде освободен с парична гаранция или да остане под домашен арест, за да се грижи за децата си и управлява своите две фирми. 

Съдебното определение не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд на 25 юли. Свързани новини

Съдът решава за ареста на алкохолен бос, блъснал и убил велосипедист

Съдът решава този следобед дали шофьорът на джипа, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани да остане в ареста. Тодор Неделчев беше привлечен като обвиняем за смъртта на 85-годишния мъж, причинена по непредпазливост от удар с автомобил,..

обновено на 17.07.17 в 13:36

Джип блъсна фатално велосипедист в центъра на Пловдив

Джип блъсна и уби велосипедист на улица "Авксентий Велешки" в Пловдив до Цар-Симеоновата градина. По обяд 49- годишен шофьор на джип "Нисан" удря велосипедиста, който е транспортиран от Спешна помощ в болница, където малко по- късно е..

обновено на 13.07.17 в 18:28
Снимка в-к

Тодор Неделчев, който блъсна фатално колоездач, е с обвинение за убийство

Тодор Неделчев, който вчера блъсна и уби велосипедист на ул. „Авксентий Валешки“, е задържан за 72 часа в ареста.  На кръстовището с ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил, марка „Нисан Навара“, той е нарушил правилата за движение и по..

публикувано на 14.07.17 в 16:02
Още от категорията

Отмениха 13-те години затвор на Райфъла, върнаха делото за ново разглеждане

Пловдивският апелативен съд върна за ново разглеждане на Окръжен съд делото срещу Атанас Червенков, Веселин Загорски и още четирима подсъдими заради допуснати съществени процесуални нарушения. Магистратите отмениха изцяло присъдата на Окръжния..

обновено на 22.11.17 в 16:28

Делото за побоя на децата спортисти в Асеновград тръгва на 29 ноември

Делото за нападението над децата гребци на язовир „40-те извора“ край Асеновград през юни е насрочено за 29 ноември в Асеновградския районен съд.  Подсъдими по делото са общо 11 души на възраст от 19 до 41 години. Срещу тях са повдигнати обвинения в..

обновено на 22.11.17 в 16:19

Полицейското присъствие в ромската махала в Асеновград донесе спокойствие

Има рязка промяна в обстановката в ромския квартал "Лозница"в Асеновград, а наличието на полицейски участък е най-сигурната гаранция за успокояване на сигуацията след инцидента на язовир "40-те извора".  Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по време..

публикувано на 22.11.17 в 16:18

Полицейска приемна в Шекер махала ще е готова до края на ноември

Това констатираха при извършената проверка вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на район Северен Ральо Ралев и директорът на ОДМВР - Пловдив Атанас Илков.   Районният кмет увери, че ремонта, който стартира през октомври, върви по график. По думите..

обновено на 22.11.17 в 15:46

Повече инвестиции в страната от заложените за 2017 година

С 10 милиона лева са се увеличили инвестициите в страната за септември в сравнение със същия месец на миналата година. Това съобщи в Пловдив председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Той участва в кръгла маса за възможностите..

обновено на 22.11.17 в 15:45

Улесняват достъпа на родители и ученици до Арменското училище

Две места за кратковременно паркиране се изграждат на бул. „Цар Борис III Обединител“ до стълбите към ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджиян” в Стария град, съобщи зам.- кметът по транспорт Златин Велев.  Целта е да бъдат улеснени родителите и учениците..

публикувано на 22.11.17 в 15:26

Валери Симеонов проверява докъде стигна полицейската приемна в Шекер Махала

Вицепремиерът Валери Симеонов ще инспектира изграждането на полицейска приемна в „Шекер махала“, което стартира през октомври.  Огледът е насрочен за 13.30 ч. След това  вицепремиерът ще посети  функциониращата полицейска приемна в квартал..

обновено на 22.11.17 в 12:45