РЕКЛАМА

Освободиха от ареста шофьора, убил велосипедист при Пеещите фонтани

Пловдивският окръжен съд освободи от ареста шофьора на джип, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани в Пловдив.

Вместо исканата от прокуратурата най-тежка мярка спрямо обвинения за убийство по непредпазливост 49-годишен собственик на фабрика за алкохол в Първенец, той получи най-леката – "подписка".  Съдия Михаела Добрева отбеляза, че не са налице всички законови предпоставки за „задържане под стража“ и няма опасност Неделчев да се укрие.

В плеодарията си прокурор Марин Пелтеков изтъкна, че Неделчев вече е осъждан, има  и десетки глоби за висока скорост. От видеокамери се  вижда, че преди да бъде ударен смъртоносно от джипа 85-годишния веолипедист Петър Стамболов е пропуснал друг автомобил, а според свидетел джипът е спрял едва след сблъсъка.

Адвокат Цветанка Ботева обаче допълни, че Неделчев е останал на мястото, за да помогне с каквото може и акцентира, че акоклиентът й остане в ареста ще му бъдат нарушени европейските права. В своя защита самият той заяви, че съжалява, извини се на близките на загиналия и потвърди, че иска да бъде освободен с парична гаранция или да остане под домашен арест, за да се грижи за децата си и управлява своите две фирми. 

Съдебното определение не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд на 25 юли. print Отпечатай
Свързани новини

Съдът решава за ареста на алкохолен бос, блъснал и убил велосипедист

Съдът решава този следобед дали шофьорът на джипа, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани да остане в ареста. Тодор Неделчев беше привлечен като обвиняем за смъртта на 85-годишния мъж, причинена по непредпазливост от удар с автомобил,..

обновено на 17.07.17 в 13:36

Джип блъсна фатално велосипедист в центъра на Пловдив

Джип блъсна и уби велосипедист на улица "Авксентий Велешки" в Пловдив до Цар-Симеоновата градина. По обяд 49- годишен шофьор на джип "Нисан" удря велосипедиста, който е транспортиран от Спешна помощ в болница, където малко по- късно е..

обновено на 13.07.17 в 18:28
Снимка в-к

Тодор Неделчев, който блъсна фатално колоездач, е с обвинение за убийство

Тодор Неделчев, който вчера блъсна и уби велосипедист на ул. „Авксентий Валешки“, е задържан за 72 часа в ареста.  На кръстовището с ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил, марка „Нисан Навара“, той е нарушил правилата за движение и по..

публикувано на 14.07.17 в 16:02
Още от категорията

Синята зона в Пловдив нараства с още 300 места

130 от новите места в "синя зона" са по бул. "България", от двете страни в участъка от бул. "Цар Борис Трети Обединител" до ул. "Победа". Това съобщи  зам.-кметът по транспорт Златин Велев. Той уточни, че предложението ще се гласува на..

обновено на 24.07.17 в 18:28

Петър Низамов-Перата остава зад решетките

Районният съд в Асеновград остави Петър Низамов-Перата за постоянно в ареста.  В рамките на 15 дни той няма право да иска ново обжалване на мярката, освен при случай на влошаване на здравословното му състояние. По време на заседанието Низамов..

публикувано на 24.07.17 в 18:28

Гергана от Стамболийски, която уби детето си, остава в ареста

18-годишната Гергана Благоева, която удуши  бебето си в Стамболийски, остава в ареста,  реши състав на Пловдивския Окръжнен съд.  Въпреки опитите на защитата и да представи станалото като случаен и неумишлен инцидент, съдът прие, че се касае за..

публикувано на 24.07.17 в 15:30

От август в Пловдив ще плащаме повече за такси

Такситата в Пловдив поскъпват с 15 стотинки на километър от 1 август, ако на предстоящата сесия в четвъртък Общинският съвет гласува новата тарифа.  Промяната е поискана от две асоциации - Националанта асоциация за защита на превозвачите и..

обновено на 24.07.17 в 13:01

Капанът на "ало" измамите щракна за още двама пенсионери

Възрастни мъж и жена от Пловдив са двете нови жертви на телефонните измамници в Пловдив. Капанът и за двамата е по сценария “искане на пари за съдействие на полицията”.  Двамата потърпевши са на 81 години и са хвърлили през терасите на апартаментите..

публикувано на 24.07.17 в 13:01

Перата иска освобождаване от ареста

Районен съд-Асеновград ще заседава по искането на Петър Низамов – Перата за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека такава.  Перата е привлечен като обвиняем за хулиганство, извършено на 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград и за..

публикувано на 24.07.17 в 11:22

Пуснаха "Руски" - рейсовете вече се движат

От тази сутрин е възстановен маршрутът на автобусите по линии № 6, 12, 16, 18 и 116 по източното платно на пловдивския бул. „Руски“ съгласно общинската транспортна схема. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж...

обновено на 24.07.17 в 10:30