РЕКЛАМА

Освободиха от ареста шофьора, убил велосипедист при Пеещите фонтани

Пловдивският окръжен съд освободи от ареста шофьора на джип, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани в Пловдив.

Вместо исканата от прокуратурата най-тежка мярка спрямо обвинения за убийство по непредпазливост 49-годишен собственик на фабрика за алкохол в Първенец, той получи най-леката – "подписка".  Съдия Михаела Добрева отбеляза, че не са налице всички законови предпоставки за „задържане под стража“ и няма опасност Неделчев да се укрие.

В плеодарията си прокурор Марин Пелтеков изтъкна, че Неделчев вече е осъждан, има  и десетки глоби за висока скорост. От видеокамери се  вижда, че преди да бъде ударен смъртоносно от джипа 85-годишния веолипедист Петър Стамболов е пропуснал друг автомобил, а според свидетел джипът е спрял едва след сблъсъка.

Адвокат Цветанка Ботева обаче допълни, че Неделчев е останал на мястото, за да помогне с каквото може и акцентира, че акоклиентът й остане в ареста ще му бъдат нарушени европейските права. В своя защита самият той заяви, че съжалява, извини се на близките на загиналия и потвърди, че иска да бъде освободен с парична гаранция или да остане под домашен арест, за да се грижи за децата си и управлява своите две фирми. 

Съдебното определение не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд на 25 юли. Свързани новини

Съдът решава за ареста на алкохолен бос, блъснал и убил велосипедист

Съдът решава този следобед дали шофьорът на джипа, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани да остане в ареста. Тодор Неделчев беше привлечен като обвиняем за смъртта на 85-годишния мъж, причинена по непредпазливост от удар с автомобил,..

обновено на 17.07.17 в 13:36

Джип блъсна фатално велосипедист в центъра на Пловдив

Джип блъсна и уби велосипедист на улица "Авксентий Велешки" в Пловдив до Цар-Симеоновата градина. По обяд 49- годишен шофьор на джип "Нисан" удря велосипедиста, който е транспортиран от Спешна помощ в болница, където малко по- късно е..

обновено на 13.07.17 в 18:28
Снимка в-к

Тодор Неделчев, който блъсна фатално колоездач, е с обвинение за убийство

Тодор Неделчев, който вчера блъсна и уби велосипедист на ул. „Авксентий Валешки“, е задържан за 72 часа в ареста.  На кръстовището с ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил, марка „Нисан Навара“, той е нарушил правилата за движение и по..

публикувано на 14.07.17 в 16:02
Още от категорията

Автобус помете жена на пешеходна пътека в Пазарджик

Автобус, изпълняващ редовен курс по междуселищна линия, е блъснал възрастна жена на пешеходна пътека в Пазарджик, съобщават от Областната дирекция на МВР в града. Инцидентът е станал около 12 часа на обед. На подадения сигнал са се отзовали..

публикувано на 22.04.18 в 16:27

"Книги за смет" пред общината

„Книги за смет” се завръща на 22 април 2018г., като за първи път екологичната кампания поощряваща четенето ще се проведе едновременно в  5 града в страната.  Тази година инициативата ще посети София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Стара Загора,..

обновено на 22.04.18 в 10:56

Спасиха три мечета край Барутин

Обявяване: Спасиха три малки мечета при съвместна акция на Министерство на околната среда и води, Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян и фондация „Четири лапи“. Спасените мечета на възраст не повече от четири месеца са открити без..

публикувано на 22.04.18 в 10:55

Чистят туристическата пътека Бачково - "Марциганица"

Експертиот РИОСВ – Пловдив ще чистят част от туристическата пътека Бачковски манастир – хижа „Марциганица“ в резерват „Червената стена“. Инициативата е по повод Световния ден на Земята – 22 април. Резерватът е един от четирите български биосферни..

публикувано на 22.04.18 в 08:29
Красимир Трифонов

Градската организация на БСП - Пловдив отчете дейността си

В Международен панаир - Пловдив се провежда Годишната отчетна конференция на Градската организация на БСП. В доклада си лидерът Красимир Трифонов очерта сложната международна обстановка. Определи управлението на кабинета Борисов - 3, като хаос..

публикувано на 21.04.18 в 14:56

Пловдив получи престижна награда за културен туризъм

Пловдив получи престижна награда на 15-то Международно туристическо изложение "Културен туризъм" във Велико Търново, съобщиха от общината. Форумът е част от официалния календар на Българското председателство на съвета на ЕС.  Общо 50 общини и..

публикувано на 21.04.18 в 14:26

Пловдивските социалисти се събират на редовна отчетна конференция

Висшият ръководен орган на пловдивските социалисти – конференцията, ще проведе редовно заседание в  Международен панаир – Пловдив. Редовната отчетна конференция се провежда съгласно устава на БСП и в изпълнение на решение за отчетно заседание..

обновено на 21.04.18 в 10:17