РЕКЛАМА

"Точно днес" на 18 юли - за Апостола и България днес

На 18 юли с лика на Апостола - памет, достойнство, дух и тревога!

За разговора, който води Синът на България със своя НАРОД и тежката сила на  безмълвното питане в упор към нас  - за времето, паметта,  духа и достойнството, предателствата, нашите слабости, отрицанието, омразата.

За Свободата като състояние на духа  и силата да си сам  срещу всички в жестоко историческо време, за да пребъдеш  в  частица  любов от всички сърца на България – 180-та годишнина от рождението на Васил Левски  - тема на разговора с Дора Чаушева -  директор на Националния музей „Васил Левски“ – Карлово  и с историка и автор на книгата „Васил Левски – факти и фикции“  Веселин Игнатов.

Карлово днес е подиум на НАДЕЖДА и мяра за родолюбиво равнение към личността на Васил Левски  - часовника си ще сверим в тишината на утрото  с хората от будния град Карлово в репортаж на Живка Танчева.

Областна администрация – Пловдив  въвежда пилотен проект, който ще обхване всички деца в предучилищна и училищна възраст от 5 до 16  години. Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева – за  необходимостта от създаване на механизъм за съвместна работа на институциите, който да задържи децата в задължителните форми на обучение в българското училище.

Немската художничка Кристине Рийк-Зонтаг – формулира въпрос „Къде е госпожа Орфей?“  чрез графични рисунки върху дървени плоскости в Градската художествена галерия, провокирани от мита за тракийския певец и неговото вдъхновение с име Евридика, означаващо живот, любов, желание.


print Отпечатай
Още от категорията

"Точно днес" - за въздуха, гнева и изкуството

Когато капката на търпението прелее, напрежението ескалира в  гняв, недоволство, протести и  ултиматуми на всякакви нива към държавата за повече справедливост и ред. Ултимативно писмо до институциите с девет искания и закана да бъдат поискани оставките на кмета на Асеновград, съветниците от местния парламент и ръководители на държавни..

публикувано на 24.07.17 в 17:58
Пловдив, Цар-Симеоновата градина

Юлските посоки "Точно днес" в понеделник

Многопосочно от Пловдив и региона е изданието на утринната програма на 24 юли. Ще тръгнем от Труд  и стигаме до Родопите . Две от темите с протести : В понеделник вечер протестиращите срещу Централата за преработка на биомаса в пловдивското село Труд свикват общоселско събрание. Причина за поредното притеснение на хората е заявеното..

обновено на 23.07.17 в 18:36

Фалити и защити "Ден след ден"

Закон, който да защитава от по-нататъшно затъване задлъжнелите, бе внесен в парламента. От вносителя Искрен Веселинов от Обединени патриоти, ще разберем кой и при какви условия може да се възползва от предлаганите в проекта правила за така наречения „частен фалит“. Подобен проект бе обсъждан и миналата година-един от авторите е адвокат Десислава..

публикувано на 21.07.17 в 14:21

За полетите и приземяването "Точно днес"

Без бряг е времето!  Започваме с Шекспир и ще заключим програмата в петък със звука на Страдивариус. Веселина Пеева разговаря с режисьора Тодор Димитров . Той представя продукцията "Хамлет", която ще се играе днес и утре от Шекспировата театрална школа "Петровден" в Паталеница.   Слагаме точка на темата - добавка за стаж, прокламирана от..

публикувано на 20.07.17 в 16:09

Алтернативата България? Теми в "Ден след ден"

Има ли алтернатива Терминал 2 на столичното летище? Или държавата България ще отговори на стандартите на нормалните държави – и материални, и най-вече морални? Въпрос от последните 28 години, на който все още не може да намерим отговор. Като общество, държава, елит. Иначе над 2 милиона българи всеки месец разчитат на преводи от своите деца, за..

публикувано на 20.07.17 в 13:57

Заедно или отделно „Точно днес“

Трусове във Фондация „Пловдив 2019“. Валят оставки, управляващите със светъл поглед в бъдещето. Ще се окаже ли колективната оставка на четирима от Управителния съвет на фондацията повратна точка в подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата след две години? Търсим отговорите от Кирил Велчев , изпълнителен директор на „Пловдив..

публикувано на 19.07.17 в 17:47

Оставки, скандали и много въпросителни в „Ден след ден“

В двата часа на програма „Ден след ден“  - всичко за  извънредната сесия на ОбС в Пловдив ,която завърши с колективната оставка на членовете на  Управителния съвет на общинската фондация "Пловдив 2019"  Пенка Калинкова, д-р Мариана Чолакова, Любозар Фратев и Милена Чакандракова.  Те не са съгласни с политиката за подготовката на Европейска столица..

публикувано на 19.07.17 в 13:44