РЕКЛАМА

"Точно днес" на 18 юли - за Апостола и България днес

На 18 юли с лика на Апостола - памет, достойнство, дух и тревога!

За разговора, който води Синът на България със своя НАРОД и тежката сила на  безмълвното питане в упор към нас  - за времето, паметта,  духа и достойнството, предателствата, нашите слабости, отрицанието, омразата.

За Свободата като състояние на духа  и силата да си сам  срещу всички в жестоко историческо време, за да пребъдеш  в  частица  любов от всички сърца на България – 180-та годишнина от рождението на Васил Левски  - тема на разговора с Дора Чаушева -  директор на Националния музей „Васил Левски“ – Карлово  и с историка и автор на книгата „Васил Левски – факти и фикции“  Веселин Игнатов.

Карлово днес е подиум на НАДЕЖДА и мяра за родолюбиво равнение към личността на Васил Левски  - часовника си ще сверим в тишината на утрото  с хората от будния град Карлово в репортаж на Живка Танчева.

Областна администрация – Пловдив  въвежда пилотен проект, който ще обхване всички деца в предучилищна и училищна възраст от 5 до 16  години. Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева – за  необходимостта от създаване на механизъм за съвместна работа на институциите, който да задържи децата в задължителните форми на обучение в българското училище.

Немската художничка Кристине Рийк-Зонтаг – формулира въпрос „Къде е госпожа Орфей?“  чрез графични рисунки върху дървени плоскости в Градската художествена галерия, провокирани от мита за тракийския певец и неговото вдъхновение с име Евридика, означаващо живот, любов, желание.


Още от категорията

Свободни, заедно и независими "Точно днес"

На 22 септември отбелязваме 109 години от обявяването на България за независима държава. „След възторга и речите във Велико Търново цар Фердинанд и министрите тръгват за Южна България. Най-внушително било посрещането в Плов­див на 27 септември. Улицата от гарата до Военния клуб била засипана с цветя, голяма триум­фална арка украсявала..

обновено на 21.09.17 в 17:28

"Ден след ден" в последния летен ден

Ученик удари с кол по главата учителя си в садовската професионална гимназия. Точната причина за агресията не е ясна, но негови съученици твърдят, че е заради строгостта на учителя, който направил забележка на шумните ученици. Деца танцуват под звуците на чалга в час, а учителката е безпомощна да ги накара да я слушат. Дете загина, след като..

публикувано на 21.09.17 в 13:58

"Точно днес" в четвъртък

Вода и безводие, път и безопастност, училище и побой над учители, модерен танц и традиционни изкуства - по тези теми ще разговаряме в утрото на 21 септември.  Ето с кого: - с областния управител на Пловдив Здравко Димитров  - с кмета на Панагюрище Никола Белишки  - с лидера на учителския синдикат към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров  - с организатора на..

публикувано на 20.09.17 в 17:37

"Ден след ден" за фактите и отпечатъците им

„На учителя с любов“ е един много стар филм за трудния път на педагога към сърцата на тийнейджърите. „На учителя с омраза“ пък е едно българско риалити, сцена на което бе и професионалното училище по селско стопанство в Садово. Там ученици удряха учителя си по английски език с кол и така обезсмислиха за секунди говоренето за интеграция и приобщаващо..

публикувано на 20.09.17 в 14:27

"Точно днес" - за диалозите - политическите, здравните, поетичните

Децата и  хронично болните  не трябва да бъдат освободени от потребителска такса. Общопрактикуващите лекари заявиха това  с аргумент, че и сега държавата  не осигурява децата с пълния размер на вноската за здраве и настояват  редът за децата да бъде както е при пенсионерите – такса от 1 лев, а остатъкът до 2.90, колкото е реалната потребителска..

обновено на 20.09.17 в 09:35

Шансовете на София да е домакин на ЕМА са големи

Заместник-министърът на здравеопазването, отговарящ за европейските въпроси Мирослав Ненков представя официално в Брюксел кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата. На 20-ти ноември Европейският съвет трябва да вземе решението къде ще се премести седалището на Агенцията след Брекзит.   В интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 19.09.17 в 15:30

Казуси и решения в „Ден след ден“

Опасни ли са опасните яйца с фипронил, открити  и в пловдивски склад, и в търговската мрежа, но вече иззети - ще коментираме със специалисти от БАБХ и ветеринарен лекар –д-р Вяра Гришина, ръководител на неправителствената организация Ветеринарна Е-практика. В двата часа на програма "Ден след ден" продължаваме темата за ремонта на Асеновградско..

публикувано на 19.09.17 в 14:15