Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха "Руски" - рейсовете вече се движат

| обновено на 24.07.17 в 10:30

От тази сутрин е възстановен маршрутът на автобусите по линии № 6, 12, 16, 18 и 116 по източното платно на пловдивския бул. „Руски“ съгласно общинската транспортна схема. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

От снощи, след като фирмата-изпълнител на реконструкцията изпълни предписанията за сигнализиране на временната организация на движение, участъкът от  ул. „Гладстон“ до ул. „Преслав“ е отворен за моторни превозни средства. 

До окончателното изграждането на тротоарите  движението ще се извършва в западната лента на източното платно, като  източната лента е за пешеходците. Осигурени са подходи на автобусите към спирките.

Отворено за движение е и кръстовището на „Пещерско шосе“ и „Копривщица“. Този възел се ремонтира от петък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар изпепели къща в ромската махала на Смолян, няма пострадали

Пожар изпепели къща в ромската махала на смолянския квартал "Устово". Няма информация за жертви и пострадали. Пристигналите на място пожарникари са успели да потушат огъня. Изгорялата къща с площ около 50 квадратни метра е била обитавана от 7 души, включително 3 деца. Те са настанени при свои роднини в махалата.  Предполага се, че..

публикувано на 19.03.24 в 07:07
Пловдивският митрополит Николай

Митрополит Николай не желае да бъде избран за патриарх

Пловдивският митрополит Николай обяви, че няма да приеме да бъде включен като кандидат за патриаршеския престол. Като основен аргумент за решението си Николай Пловдивски изтъква, че не може да допусне неприязънта към него, която по думите му е "нагнетявана системно и методично през всичките години на моето служение, днес да става причина за..

обновено на 19.03.24 в 06:48

Край Смолян ще се проведе военно учение "Родопи 24"

Над 350 военнослужещи от три формирования ще участват в съвместна подготовка „Родопи - 24“ , която започва от днес 19 до 28 март в района на гарнизон Смолян.  Темата на съвместната подготовка е „Действия на алпийски формирования в планинско-гориста местност в зимни условия“. Целта е да се подобри оперативната съвместимост с формированията на..

публикувано на 19.03.24 в 06:36

Проблемите на градския транспорт са заради трафика, а не заради спестени курсове

Фирма „Хеброс бус“ ще прехвърли една от линиите си на друг участник в консорциум „Пловдив-2017“, за да не се стига до неизпълнение на курсове от масовия градски транспорт. Това беше договорено на работна среща с членовете на консорциума и общината.  Тя беше насрочена още миналата седмица, когато се установи, че има неизпълнение на част от..

публикувано на 18.03.24 в 17:01

За 90 дни джунглата в Марица трябва да се почисти

Договорът за почистването на река Марица ще бъде подписан от Община Пловдив до края на седмицата. Документът вече е парафиран от фирмата-изпълнител „БКС Озеленяване“, която бе определена от Комисията за изпълнител след проведена обществена поръчка и съдебни процедури. „Прекрасната река Марица се е превърнала в обрасло и опасно място. Това..

публикувано на 18.03.24 в 14:44