Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перата иска освобождаване от ареста

Районен съд-Асеновград ще заседава по искането на Петър Низамов – Перата за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека такава. 

Перата е привлечен като обвиняем за хулиганство, извършено на 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Районна прокуратура-Асеновград смята, че искането на обвиняемия е неоснователно и ще настоява мярката за неотклонение „задържане под стража“ да не бъде изменена.

Облекчаване на мерките си за неотклонение искат и още двама от участниците в инцидента на 2 юли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дания екстрадира Рангел Бизюрев утре

Рангел Бизюрев ще бъде предаден на съдебните власти в България утре. Той ще пристигне на летище София, охраняван от екип на Гладна дирекция „Охрана“ към министерство на правосъдието.  На 30-годишния Бизюрев  е повдигнато задочно обвинение за това, че на 20 юли миналата година умишлено е убил в село Цалапица 24-годишния Димитър Малинов, като..

публикувано на 19.03.24 в 11:51

Шофьор, превозвал контрабандни агнета, опита да подкупи полицаи

Шофьор на бус е арестуван след опит за подкуп от 150 лева на пътни полицаи. Товарният автомобил, натъпкан с агнета без необходимите документи, е спрян на АМ „Тракия“ край Раковски.  20- годишният шофьор от софийско като разбрал, че подлежи на санкции не само заради незаконния превоз, но и защото бусът му не отговаря на техническите данни за..

публикувано на 19.03.24 в 11:24
Пловдивският митрополит Николай

Митрополит Николай не желае да бъде избран за патриарх

Пловдивският митрополит Николай обяви, че няма да приеме да бъде включен като кандидат за патриаршеския престол. Като основен аргумент за решението си Николай Пловдивски изтъква, че не може да допусне неприязънта към него, която по думите му е "нагнетявана системно и методично през всичките години на моето служение, днес да става причина за..

обновено на 19.03.24 в 09:46

2,9% е безработицата в Пловдивска област за миналата година

Безработицата в Пловдивска област за 2023 г. се е увеличила с 0,3 процента спрямо предходната година – съобщават от Териториалното статистическо бюро. Безработните в областта наброяват 8600 души, от които 5400 са мъже и 3200 – жени. Общият дял на безработицата за областта през миналата година достига 2,9 процента.

публикувано на 19.03.24 в 09:42

Мъж загина при пожар на каравана край хижа "Здравец"

69-годишен мъж е загинал при пожар на пътя за местността Копривките , съобщиха от Пожарната служба в Пловдив. В оперативния център на пожарната в Пловдив е получен сигнал за каравана, която гори в близост до хижа „Здравец“, на пътя за Копривките. Огънят е обхванал освен караваната, също дървета и храсти в близост до нея. На място са..

публикувано на 19.03.24 в 07:52