Ново предприятие с "извънземни" мощности в Пловдив

| обновено на 08.08.17 в 08:24

В Пловдив се пуска в действие нова производствена мощност за машини и оборудване за самолетната, автомобилната и военната индустрия. Инвестицията е на пловдивската  компания „Българска индустриална група“ и е в размер на 1,7 милиона лева, отпуснати по европроект. 

Снимка

Базата е разположена на „Кукленско шосе“ №17. При официалното откриване ще се осъществи видеомост с партньори на фирмата от Франция.

Най - скъпата част от вложението са два металообработващи центъра, които произвеждат детайли с прецизност на обработка от хилядни от милиметъра.

Специалисти ще демонстрират работата на ново суперсканиращо устройство с обхват 9 метра и 3D индустриален принтер за пластмасови детайли, които във фирмата неофициално наричат „извънземните“. С тях за броени минути ще бъде създадено копие от оригинал на красива пловдивска пластика.

Прецизните машини ще работят на двусменен и трисменен режим и с тях пловдивското дружество има амбицията за пазарна експанзия в страни от Европейския съюз.

Средствата за производствената мощност са по европроект, финансиран по оперативната програма  “Иновации и конкурентоспособност” в раздела за малки и средни предприятия.

Повече за  проекта, българските кадри и амбициозните намерения за пазарна експанзия в страни от ЕС в разговор с проф. Димо Зафиров, председател на съвета на директорите на Българската индустриална група.

Снимка


Още от категорията

Седмокласниците чакат от "Богатствата на момъка" отлични оценки

Седмокласниците преразказват приказката на Георги Русафов " Богатствата на момъка ". Преразказът е втората част от т.нар. малки матури, които са вход за гимназиите. Текстът трябва да е бъде разказан от името на момчето, гласи изикването. Изпитите в седми клас са от две части, които ще се оценяват с обща оценка. По първата част от външното оценяване по..

публикувано на 17.06.19 в 11:49

Среднощен въздушен десант "окупира" летище Чешнегирово

Масов въздушен десант на летище Чешнегирово ще се извърши в тъмната част на денонощието днес. Военната операция е част от учението „SWIFT RESPONSE 2019”. Учените ще се проведе от 24. 00 до 3 часа през нощта като призива към гражданите е да не се притесняват.  Според сценария, в ролята на противостоящи сили, които ще осигуряват отбраната на летището,..

обновено на 17.06.19 в 11:41

Пияни и дрогирани шофьори залови полицията в Пазарджик

Пияни, дрогирани и неизрядни шофьори са санкционирани от полицията в Пазарджик. Срещу  9-ма водачи са образувани полицейски производства. Най-фрапиращият случай е на 25-годишен младеж от септемврийското село Ковачево, който управлявал мотопед „Ямаха“ в Пазарджик под въздействието на марихуана, без шофьорска книжка и с чужди регистрационни..

публикувано на 17.06.19 в 11:34

Съдът гледа делото за подкуп срещу втория професор от УХТ

Пловдивският Окръжен съд ще заседава по делото срещу професора от Университета по хранителни технологи Николай Банков и негов съучастник, обвинени за вземането на подкуп от студенти срещу фиктивни оценки.  Според обвинението, в изпитния период между май и юни 2017 г. проф. Банков взел 600 лв. от двама курсисти, за да им пише положителни оценки. За..

обновено на 17.06.19 в 10:44

Започва приемът за младежката кампания "Мисия Смолян"

От днес в община Смолян започва прием на документи за младежката кампания „Мисия Смолян-2019“. Инициативата е свързана със създаване и поддържане на чиста и приветлива околна среда в град Смолян и в населените места на общината. Документи за участие в кампанията ще се подават до 28 юни, включително в общинската администрация.  Кандидатите трябва да са..

публикувано на 17.06.19 в 10:43