РЕКЛАМА

Ново предприятие с "извънземни" мощности в Пловдив

| обновено на 08.08.17 в 08:24

В Пловдив се пуска в действие нова производствена мощност за машини и оборудване за самолетната, автомобилната и военната индустрия. Инвестицията е на пловдивската  компания „Българска индустриална група“ и е в размер на 1,7 милиона лева, отпуснати по европроект. 

Снимка

Базата е разположена на „Кукленско шосе“ №17. При официалното откриване ще се осъществи видеомост с партньори на фирмата от Франция.

Най - скъпата част от вложението са два металообработващи центъра, които произвеждат детайли с прецизност на обработка от хилядни от милиметъра.

Специалисти ще демонстрират работата на ново суперсканиращо устройство с обхват 9 метра и 3D индустриален принтер за пластмасови детайли, които във фирмата неофициално наричат „извънземните“. С тях за броени минути ще бъде създадено копие от оригинал на красива пловдивска пластика.

Прецизните машини ще работят на двусменен и трисменен режим и с тях пловдивското дружество има амбицията за пазарна експанзия в страни от Европейския съюз.

Средствата за производствената мощност са по европроект, финансиран по оперативната програма  “Иновации и конкурентоспособност” в раздела за малки и средни предприятия.

Повече за  проекта, българските кадри и амбициозните намерения за пазарна експанзия в страни от ЕС в разговор с проф. Димо Зафиров, председател на съвета на директорите на Българската индустриална група.

Снимка


Още от категорията

На Ивановден по стар стил "Къпанки" в Перущица

Петима млади мъже, сключили брак през миналата година, както и техните кумове и приятели са се записали за участие в ритуала „Къпанки“, който се провежда днес в Перущица. Обредът се прави само в тази част на България, всяка година на Ивановден по стар стил.  Мъжете се хвърлят в студената вода на реката до Чолаковия мост за здраве, берекет и много..

обновено на 20.01.19 в 10:14

Игри, награди и изненади на Пампорово в Световния ден на снега

С отлични условия за ски Пампорово – Мечи чал посрещат Световния ден на снега.  На 20 януари в 45 държави на 5 континента и общо над 25 различни места се отбелязва денят на снега.  Празничната програма в курорта Пампорово започва в 10,30 часа на плац "Студенец". Една от основните мисии на Световния ден на снега е да въведе децата в белите..

обновено на 20.01.19 в 10:14

"Младежта говори за Европейския съюз" в Пловдив

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е домакин на дискусионна среща с младежи на тема „Младежта говори за Европейския съюз“. За участие са поканени работещи и учащи младежи от Пловдив. Ще бъдат представени платформите „Този път ще гласувам“ и „Какво прави Европа за мен“ и ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с участието на младите хора в..

публикувано на 20.01.19 в 08:20

Днес ни напусна Лука Станчев

Председателят на Гражданския клуб - Пловдив Лука Станчев почина тази сутрин. Това съобщиха за Радио Пловдив близките на семейството на известния пловдивчанин. Погребението ще бъде в понеделник на 21 януари на Централните гробища в Пловдив от 14 часа.  Поклонението е организарано от 13 часа в църквата "Света Петка Нова" на булевард „Княгиня Мария-Лиза“...

публикувано на 19.01.19 в 18:05

Пловдив бе домакин на първата у нас Градска молитвена закуска

Пловдив стана домакин на първата в страната градска молитвена закуска, която събра днес представители на много етноси и религии, общественици, политици от различни партии.  „Днес имаме шанса да поставим начало, което да се превърне в традиция“, заяви кметът Иван Тотев, който бе символичен домакин на срещата.  „Понякога забравяме, че нещата,..

публикувано на 19.01.19 в 14:44

Мъж от Звъничево е заловен при получаване на пачки от телефонна измама

Посредник в извършването на телефонни измами арестуваха полицаи в Пазарджик след получен сигнал от възрастна жена в града. Измамникът се  представил за лекар, информирал я, че дъщеря й е претърпяла инцидент и се нуждае от 17 хиляди лева за операция.  Притеснената жената отговорила, че може да събере 3000 лева. Измамниците веднага се съгласили, че и..

публикувано на 19.01.19 в 14:27

Матера открива годината си като Европейска столица на културата

Южният италиански град Матера днес става официално европейска столица на културата за 2019 г. заедно с Пловдив, където церемонията по откриването се състоя 12 януари.  Почетни гости на тържественото откриване на европейската столица на културата в Матера ще бъдат президентът на Италия Серджо Матарела и премиерът Джузепе Конте. Откриването ще..

обновено на 19.01.19 в 10:46