Ново предприятие с "извънземни" мощности в Пловдив

| обновено на 08.08.17 в 08:24

В Пловдив се пуска в действие нова производствена мощност за машини и оборудване за самолетната, автомобилната и военната индустрия. Инвестицията е на пловдивската  компания „Българска индустриална група“ и е в размер на 1,7 милиона лева, отпуснати по европроект. 

Снимка

Базата е разположена на „Кукленско шосе“ №17. При официалното откриване ще се осъществи видеомост с партньори на фирмата от Франция.

Най - скъпата част от вложението са два металообработващи центъра, които произвеждат детайли с прецизност на обработка от хилядни от милиметъра.

Специалисти ще демонстрират работата на ново суперсканиращо устройство с обхват 9 метра и 3D индустриален принтер за пластмасови детайли, които във фирмата неофициално наричат „извънземните“. С тях за броени минути ще бъде създадено копие от оригинал на красива пловдивска пластика.

Прецизните машини ще работят на двусменен и трисменен режим и с тях пловдивското дружество има амбицията за пазарна експанзия в страни от Европейския съюз.

Средствата за производствената мощност са по европроект, финансиран по оперативната програма  “Иновации и конкурентоспособност” в раздела за малки и средни предприятия.

Повече за  проекта, българските кадри и амбициозните намерения за пазарна експанзия в страни от ЕС в разговор с проф. Димо Зафиров, председател на съвета на директорите на Българската индустриална група.

Снимка


Още от категорията

Нов опит за рестарт на "Модър - Царевец"

Днес ще бъдат отворени офертите за изграждането на проекта „Модър – Царевец“.  Срокът на обществената поръчка беше удължен с месец, след като в края на февруари нито една фирма не подаде документи за участие в търга.  Максималната и цена е 12 милиона лева с ДДС.  Тя включва изработването на инвестиционен проект,  строителство на подлез между..

обновено на 26.03.19 в 07:21

Почит за героите на Одринската епопея

Българското знаме с дължина 141 метра ще бъде изнесено с тържествено шествие в Пазарджик днес, в Деня на Тракия 26 март, съобщи на кметът Тодор Попов. Съвместната инициатива на общината и местната структура на ВМРО ще отдаде почит към едно от великите събития в историята на България - Одринската епопея.  Дължината на знамето е избрана по..

обновено на 26.03.19 в 07:21

С грижа и съпричастност към редките птици

500 яребици за възпроизводство ще бъдат разселени на територията на Ловна резиденция Кричим.  Инициативата е по повод седмицата на гората и е на “Югозападно държавно предприятие” Благоевград, което управлява стопанство “Кричим”. Съорганизатор на проявата е Националното ловно–рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“...

публикувано на 26.03.19 в 07:14

Протест на "Капитан Райчо" с искане за градинка и паркинг

Десетки жители на ул. „Капитан Райчо“ проведоха протест пред №75 с искане да се спре изграждането на нова сграда между блоковете, а теренът да се превърне в градинка и паркинг. На място се събраха около 40 души от съседните блокове, които заявиха, че не искат да се строи сграда, а мястото да се превърне в градинка и паркинг...

публикувано на 25.03.19 в 20:13

ОИК решава дали да отстрани от поста кмета на Калофер

Кметът на Калофер Румен Стоянов е бил в конфликт на интереси в продължение на две години и половина, реши ВАС. Предстои Общинската избирателна комисия да вземе решение дали да отстрани Стоянов от поста.  В периода 2016-та – 2018-та година той е назначил за финансист в кметството шурея си Лальо Бичев по заместване. Пред Радио Пловдив Стоянов..

обновено на 25.03.19 в 17:39