РЕКЛАМА

Сухи треви горят край сметището на Пазарджик

Сухи треви и храсти горят до сметището на Пазарджик.

Пет пожарни автомобила са на мястото и работят по потушаването на огъня. Няма опасност за населението, увери началникът на „Националния оперативен център“ към ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) комисар Тошко Бързилов.

Той уточни, че всичко е наред и е създадена необходимата организация.

Още от категорията

Оранжев код заради бурни ветрове и валежи

За цялата страна действа оранжев код заради бурни ветрове и валежи. Очаква се рязко понижение на температурите, възможни са градушки, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 104 спасителни операции са провели през изминалото денонощие пожарникари и спасители. Няма пострадали хора. Голяма част от сигналите са били за..

обновено на 18.03.18 в 15:13

Започва Национален конкурс за млад фермер

За трета поредна година евродепутатът Владимир Уручев от ГЕРБ/ЕНП провежда Национален конкурс за млад фермер в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите, Националната служба за съвети в земеделието и Асоциацията на земеделските производители в България.  Целта на инициативата е да насърчи младите земеделски производители в селските..

обновено на 18.03.18 в 15:11

Трима задържани за незаконна сеч

Двама мъже и една жена от Куртово Конаре са задържани за незаконна сеч, съобщават от полицията в Пазарджик. Двама братя, на 25 и 26 години, както и съпругата на единия брат,  са открити да режат дърва в коритото на река Марица близо до село Мирянци. Трима са задържани, иззета е каруцата им с натоварени в нея близо 4 кубика дървесина. 

публикувано на 18.03.18 в 15:11

Второкласници се състезават по български език

Състезание „Буквоплет“ ще провери знанията на второкрасниците в хотел „Империал“. Ще участват победителите от училищните кръгове, а резултатите им ще оценява доц. Теофана Гайдарова от Катедрата по български език на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Целта е  да се поущри изучаването на правилата на българския език под формата на..

публикувано на 18.03.18 в 10:11

Сектор "Сигурност" се жалва на еврокомисаря по правосъдие

Служители в затворите, арестите и съдилищата от цялата страна ще сезират еврокомисаря  по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете   Вера Йоурова за  социалната несправедливост в сектор „Сигурност" в България.  Те събират подписка  с искане държавните институции да не остават безучастни свидетели на социалното..

публикувано на 17.03.18 в 18:08

От Барутин ДПС се обяви срещу омразата и агресията

С възпоменателен митинг в доспатското село Барутин бе отбелязана 46-та годишнина от Възродителния процес.  В присъствието на 15 депутати и двама евродепутати председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че омразата и агресията не могат да бъдат поощрявани и не могат да са на власт нито в България, нито на Балканите, нито в Европа. Карадайъ..

публикувано на 17.03.18 в 14:47

Автобуси №1, 16 и 36 отново с променени маршрути заради ремонт по бул. "Александър Стамболийски"

От 9 до 18 часа днес е забранено движението и по двете платна на  бул. „Александър Стамболийски” в участъка от ул. „Околчица” до ул. „Никола Димков”. Причината е  авариен ремонт  на магистрален водопровод, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Заради ремонта се  променят  маршрутите на  три автобусни линии..

публикувано на 17.03.18 в 10:33