РЕКЛАМА

Персеидите ще озарят небето тази нощ

| обновено на 12.08.17 в 10:06

Тази нощ може да се наблюдава метеорният поток "Персеиди". 

Явлението ще бъде видимо след 22 часа и 30 минути, като за това не е необходим телескоп, а място което е далеч от светлините на града.

Според астрономи от БАН метеоритният дъжд ще бъде особено интензивен, като ще достигне до 150 метеорита на час. 

Me,ierorje са най-популярният метеорен поток, който се наблюдава през юли и август. Метеоритният дъжд е активен от 17 юли до 24 август и в зависимост от годината достига своя максимум на 12 или 13 август. 

Персеидите са бели метеори със следи, движещи се със скорост около 60 км/сек. Повечето от тях изгарят в мезосферата и/или термосферата на земната атмосфера на височина над 80 километра.


Още от категорията

Работник загина при демонтажа на Мебелната къща в ж.р "Тракия"

Мъж загина при трудова злополука в Пловдив днес предиобед. Инцидентът е станал при  демонтирането на металната конструкция на бившата Мебелна къща в ж.р Тракия.  Директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев обясни, че е рухнала плочата, която е държала пода на втория етаж на бившия магазин.  60- годишният работник, върху който..

публикувано на 21.07.18 в 15:26

Птицевъди от Раковски заплашват с протест и искат оставката на шефа на БАБХ

В пика на кризата с чума по дребния добитък  собственици на ферми за патици обявиха, че готвят протести срещу мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта птичи грип.  На общо събрание в Раковски, където са по- голяма част от фермите в страната, стопаните поискаха оставката на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев,..

обновено на 21.07.18 в 14:16

Монтирането на кран блокира движението около църквата "Св. Петка"

От 8 до 18 ч. днес ще бъде затруднено движението около църквата „Св. Петка“ в Пловдив. Причината е планиран монтаж на кулокран в района на храма.  По бул. „Княгиня Мария Луиза“ по посока ул. „Гладстон“ автомобилите ще се пропускат само в лявата лента. Очаква се поетапно и закратко движението да бъде спирано изцяло. Полицейски служители ще регулират..

обновено на 21.07.18 в 09:57

Затварят улици в Кършияка за нови топлопроводи

От днес  EVN Топлофикация стартира изграждането на нови топлопроводи в район „Северен“ за присъединяване на жилищни сгради към централно отопление. Планира се да бъде изградена повече от 200 метра нова мрежа, която ще захранва с топлинна енергия сгради по улици „Полк. Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и „Порто Лагос“.  Строително-ремонтните дейности..

публикувано на 21.07.18 в 07:54

Габриела остава в ареста, скандал в съдебната зала

Танцьорката Габриела Медарова остава в ареста, но без изрично съдебно решение за това. Ситуацията предизвика скандал в съдебната зала, след като стана ясно, че прокуратурата е  внесла в съда обвинителен акт без знанието на защитата.   При това положение районният съдия заяви, че днешното разглеждане на мярката за неотклонение на Габриела Медарова..

обновено на 20.07.18 в 20:20

Обвиниха в опит за убийство ревнивия Тунджай Филипов

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Тунджай Филипов, който, воден от ревност, опита да убие свой съперник. На Нова година той отишъл в дома на майка си, за да й поиска пари. Тя обаче отсъствала и Тунджай останал да я изчака, като с него в къщата били сестра му и жената, с която живеел.  Малко след това..

публикувано на 20.07.18 в 15:46

Започва дезинфекция заради чумата по животните

От днес започва дезинфекция на пътни отсечки и паркинги в областта като мярка срещу разпространението на чума по животните. Мерките бяха съгласувани на среща при областния управител Здравко Димитров, в която участваха шефън на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Камен Янков, заместник-областният управител Димитър Керин, който е и..

обновено на 20.07.18 в 13:05