РЕКЛАМА

В Белозем започва фестивала "Пясъчни замъци"

Третото издание на фестивала „Пясъчните замъци“ в Белозем - Les Châteaux de sable Belozem , се открива с изложбена програма  с участието на Тоньо Цанев, Марин Маринов, Вихра Григорова, Владимир Кондарев, Ива Караджова, Лили Кючукова, Димитър Добрев, Иван генов, Николай Гавазов и Райна Костадинова.  От 12 август, нестандартната къща на галериста Ганю Ганев – Ганди който е организатор на фестивала,  става център на френското изкуство.

 В недовършената къща, която носи името "Галерия Волар" и двора с ниши в каменната ограда Ганьо Ганев-Ганди се опитва да направи "българския Монмартр“. В съпътстващата програма са включени и няколко музикално-поетични вечери с участието на Янко Пахнев, Марко Томов и Хари Нигохосян (китара) и Елена Ганова и Мичо Димитров (цигулка), както и мъжката певческа група Иван Михов от Белозем.

Литературно-поетичната програма е със  стиховете на Мима Иванова-Гилбо с цигулката на Мичо Димитров, поезията на Ангел Кроснев и прозата на Даниел Грьоние, Франци, а Фото изложбата "В сърцето на моята плът" е с автор Емилия Кулинска.

Организаторите на фестивала са помислили и за най-малките. Програмата е за деца от 3 до 12 години и включва куп забавления. Актьорите от театрална къща "Летящите цветя"  са подготвили куклен спектакъл, шоу фокуси, забавни игри и скулптури от балони за малчуганите.


Още от категорията

Спектакълът "Вграждане" е в културната европрограма

Спектакълът „Вграждане“ на Пловдивския куклен театър е включен в културната програма на българското европредседателство.  Но н е чрез конкурса, който проведе  Национален фонд Култура.  Представлението  „Вграждане“, което се играе  пета година, е  избрано в  арт програмата за европредседателството, не на състезателен принцип, а  като..

публикувано на 18.01.18 в 10:57

"Моята Индия" през погледа на студенти в НБ "Иван Вазов"

„Моята Индия“ е мотото на изложбата, която се открива в Изкуствотеката на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.  Представени са 21 образа на Индия, създадени чрез възможностите на фотографията, колажа, текста и монтажа. Автори са дипломирани и настоящи студенти от специалност „Индология“ на Софийския университет „Климент Охридски“. В..

публикувано на 18.01.18 в 07:04

На имения си ден ще съм на сцената в Пловдив

Тръгвам за Пловдив, „Етажна гроздова“ играем в КД „Борис Христов“. На имения ми ден, да са живи и здрави всички, защото скоро излезе премиерата на Камен Донев „Работно време“ в Драматичен театър Пловдив, и няма никакви билети. Там съм в гравната роля, тази вечер също съм в главната роля. Работя на имения си ден, много хора ми се обаждат и..

публикувано на 17.01.18 в 15:18

Станислава Станоева представя стихосбирката "Форми на живот"

Код "Червено: литература" ще представи Станислава Станоева и най-новата ѝ поетична книга "Форми на живот " тази вечер от 18 часа в галерия   U PARK.  Това е петата стихосбирка на талантливата поетеса, родена в Пловдив. Стихосбирката излиза с марката на софийското издателство "Пергамент". Редактор е Силвия Чолева. Визитка на авторката:..

публикувано на 17.01.18 в 14:24

Великите европейци - Плутарх

Днес ще говорим за колегата Плутарх. Неслучайно го наричам колега и неслучайно започвам този разказ с химна на Европа.  Плутарх е човекът, който още преди около 19 века със знаменита си поредица „Успоредни животописи” представи на тогавашната публика част от тогавашните велики европейци. През 2 в. н.е. той нарисува словесни портрети на..

публикувано на 17.01.18 в 09:58

Младежки "Осенения и размисли" в галерия "Резонанс"

Пловдивската галерия „Резонанс“ открива Новата 2018 година с младежка изложба под мотото „Осенения и размисли“. Представени са 13 млади скулптори от Националната художествена академия, главно от ателието на проф. Ангел Станев.  В творбите им се преплитат младежки ентусиазъм, гъвкавост и въображение, заедно с висок професионализъм...

публикувано на 17.01.18 в 07:13

Показваме на Европа цивилизация на 7 000 години по нашите земи

Днес в Peгиoнaлния иcтopичecĸи мyзeй „Cтoю Шишĸoв“ – Cмoлян щe бъдe пpoвeдeнa пъpвaтa инициaтивa в paмĸитe нa Бългapcĸoтo пpeдceдaтeлcтвo нa Cъвeтa нa Eвpoпeйcĸия cъюз в Cмoлян.  Mapгapитa Люнчeвa – ypeдниĸ в oтдeл „Apxeoлoгия“ щe изнece пyбличнa лeĸция нa тeмa „ Kъдe ce ĸpият ĸopeнитe нa eвpoпeйcĸaтa цивилизaция? Πoглeд ĸъм нaй-paннaтa..

обновено на 16.01.18 в 12:42