РЕКЛАМА

В Белозем започва фестивала "Пясъчни замъци"

Третото издание на фестивала „Пясъчните замъци“ в Белозем - Les Châteaux de sable Belozem , се открива с изложбена програма  с участието на Тоньо Цанев, Марин Маринов, Вихра Григорова, Владимир Кондарев, Ива Караджова, Лили Кючукова, Димитър Добрев, Иван генов, Николай Гавазов и Райна Костадинова.  От 12 август, нестандартната къща на галериста Ганю Ганев – Ганди който е организатор на фестивала,  става център на френското изкуство.

 В недовършената къща, която носи името "Галерия Волар" и двора с ниши в каменната ограда Ганьо Ганев-Ганди се опитва да направи "българския Монмартр“. В съпътстващата програма са включени и няколко музикално-поетични вечери с участието на Янко Пахнев, Марко Томов и Хари Нигохосян (китара) и Елена Ганова и Мичо Димитров (цигулка), както и мъжката певческа група Иван Михов от Белозем.

Литературно-поетичната програма е със  стиховете на Мима Иванова-Гилбо с цигулката на Мичо Димитров, поезията на Ангел Кроснев и прозата на Даниел Грьоние, Франци, а Фото изложбата "В сърцето на моята плът" е с автор Емилия Кулинска.

Организаторите на фестивала са помислили и за най-малките. Програмата е за деца от 3 до 12 години и включва куп забавления. Актьорите от театрална къща "Летящите цветя"  са подготвили куклен спектакъл, шоу фокуси, забавни игри и скулптури от балони за малчуганите.


Още от категорията

Изложба на Ерна Ангелова в галерия "Лабиринт"

Изложба „Виа Понтика“ на Ерна Ангелова ще се открие в галерия „Лабиринт“.  В тази пътуваща изложба младата художничка  създава свят, в който се разказват истории като „Имало едно време“, „Джин Понтика“, „Косите ми дълги, мрежите ми пълни“ и Рибарка, четяща Селинджър по време на безветрие край градове, в които улиците са кръстени на ветрове и птици,..

публикувано на 24.10.17 в 07:25

Петър Анастасов отличен с почетно гражданство

Председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова ще връчи най-високото пловдивско отличие - "Почетен гражданин на град Пловдив", с което е удостоен поета и драматурга Петър Анастасов.   Решението бе гласувано с пълно мнозинство в Общински съвет Пловдив на 14.09.2017 г.  Официалната церемония по връчването на почетното гражданство е на 24..

обновено на 24.10.17 в 07:21

ГХГ-Пловдив гостува във Виена

Градска художествена галерия – Пловдив представя българско изкуство в пет последователни изложби във Виена. По покана на Българския културен  институт „Дом Витгенщайн“във Виена Градска художествена галерия – Пловдив представя  картини на Цанко Лавренов и Васил Стоев. Експозицята ще бъде открита от директора на галерията Красимир Линков и..

публикувано на 24.10.17 в 07:18

Преге - предаване за света на книгите, 21 - 27 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 21. 10. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Георги Мишев. Матриархат. Сборник повести и разкази. 272 стр., ок. 3А, Хермес, 2017. Божана Апостолова. Все по-далече, все по-близо.  54 ст., 2А, Жанет 45, 2017. Урс Видмер. Кралят на книгите. 86 стр...

публикувано на 23.10.17 в 09:55

Държавна опера-Пловдив дава път на млади таланти

Държавна опера-Пловдив стартира от новия сезон Академия за деца по пеене, актьорско майсторство, балет и приложни изкуства. Така на практика любимата госпожа Опера вече има нова мисия и съвсем скоро подрастващите ще станат част от спектаклите на Държавна опера-Пловдив, а по-късно ще се насладим и на мюзикъли, създаден от деца...

публикувано на 23.10.17 в 09:52

"Времето гледа с десет очи" към мистичните кътчета на България

Книгата на Николай Нинов „Времето гледа с десет очи“ ще бъде представена в книжарница „Сиела“. Автор ни повежда на дълга разходка до познати и непознати мистични кътчета на България, които впечатляват с причудливи форми.  Книгата е в резултат на над 50 000 пропътувани километра с автомобил, 700 часа отвъд пътеките и обход на 300 обекта...

публикувано на 23.10.17 в 07:31

"Изкуството е оръжие" с Анжел Вагенщайн в Дома на киното

Специална прожекция на  документалния филм  „Анжел Вагенщайн: Изкуството е оръжие“ ще се състои в Lucky Дом на киното в рамките на фестивала Синелибри.  След прожекцията ще се  проведе дискусия с участието на  95-годишният писател  и американската режисьорка на филма  Андреа Саймън . Входът е свободен. Анжел Вагенщайн е филмов сценарист,..

публикувано на 23.10.17 в 07:26