РЕКЛАМА

И днес жежко време с оранжев код, утре идат дъжд, бури и градушки

Оранжев код за опасно високи температури е в сила за цялата страна и за първия почивен ден - събота, предупреждава на сайта си Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

Максималните температури в страната ще са между 34° и 39°. За Пловдив 39 градуса.

Високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца=

През нощта на места в западната половина от страната ще се развият гръмотевични бури с валежи и градушки, в отделни райони явленията временно ще са интензивни. 

Утре в западната половина от страната ще се задържи със значителна облачност и валежи, а на изток ще има повече слънце. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 21-23 градуса в западните райони, до около 32-34 градуса - в източните. 

В Пловдив маuсималната температура ще е 28 градуса.


Още от категорията

Паднали тролейбусни жици между "Тракия" и "Източен"

Тролейбусни жици паднаха този следобед на  бул. „Освобождение“  близо до Цариградско шосе. Инцидентът е станал около 15 часа, няма пострадали. Ограничено изцяло е движението в участък от около 100 метра в една от трите ленти. Първоначално трафикът се регулираше от екипи на „Пътна полиция“, а по-късно бяха поставени пътни знаци в най-дясната..

обновено на 21.08.17 в 16:16

Кметът обяви, че по Коматевско шосе се работи усилено и призова да няма протести

Призовавам да не се блокира ремонта на „Коматевско шосе“, защото там активно работят всички ангажирани институции, фирмите и общината. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по повод назряващо недоволство на гражданите от кв. Коматево, които са обявили готвен протест на 3 септември. На място продължава разкриването на единствения в България..

обновено на 21.08.17 в 15:38

Сградите в Тютюневия град ще бъдат с уеднаквени фасади

Подготвят се общи правила и норми за Тютюневия град в Пловдив, чиято цел е постигането на общ изглед и уеднаквяване на фасадите в квартала, посочи кметът Иван Тотев.  Той потвърди, че точно една година след пожара в 4-те тютюневи склада продължава работата по укрепването на сградите. За нас е важно да се отпуши инвестиционния процес до..

обновено на 21.08.17 в 14:27

Пет нови зони за видеонаблюдение изграждат в ромската махала в Асеновград

Камерите ще бъдат монтирани основно в цетралната част на квартал "Лозница", съобщи зам.-кметът на общината Димчо Темелков.  Той уточни, че разходът до 33 хиляди лева се поема от общинския бюджет, а предложението влиза в дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент в края на август.  Мярката е след постъпило искане от Районното..

публикувано на 21.08.17 в 14:26

В "Тракия" издадоха първите разрешения за общински паркоместа

В пловдивския район „Тракия“ бяха издадени първите пет разрешения за запазване на места за паркиране на автомобили пред блок 8, съобщи кметът Костадин Димитров.  Там са монтирани антипаркинг скоби, което позволява стартиране на процеса по издаване на разрешения за ползване на място общинска собственост за паркиране.. Документите се издават за..

публикувано на 21.08.17 в 14:20

Изложбената зала на ул. "Гладстон" не е паметник на културата

Сградата на галерията на Дружеството на пловдивските художници на ул. Гладстон № 32 не е паметник на културата. Това заяви днес кметът Иван Тотев по повод на внесено искане от група архитекти и граждани за придобиване на  подобен статут на сградата, строена през XX век. Това отвори процедурата за построяване на нов дом за пловдивските художници...

обновено на 21.08.17 в 13:35

Сливат ОИ "Старинен Пловдив" с ОП "Туризъм" на 14 септември

Директорът на “Старинен Пловдив“ Минко Кафтански няма нужните ценз и образование, за да оглави новата структура в община Пловдив, която ще бъде създадена със сливането на ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“.  Промяната ще бъде гласувана на сесията на 14 септември, съобщи кметът Иван Тотев по повод желанието на общинската администрация да..

публикувано на 21.08.17 в 13:19