РЕКЛАМА

И днес жежко време с оранжев код, утре идат дъжд, бури и градушки

Оранжев код за опасно високи температури е в сила за цялата страна и за първия почивен ден - събота, предупреждава на сайта си Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

Максималните температури в страната ще са между 34° и 39°. За Пловдив 39 градуса.

Високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца=

През нощта на места в западната половина от страната ще се развият гръмотевични бури с валежи и градушки, в отделни райони явленията временно ще са интензивни. 

Утре в западната половина от страната ще се задържи със значителна облачност и валежи, а на изток ще има повече слънце. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 21-23 градуса в западните райони, до около 32-34 градуса - в източните. 

В Пловдив маuсималната температура ще е 28 градуса.


Още от категорията

Ураганен вятър отнася всичко по пътя си в Смолян

Община Смолян обяви в 9 часа тази сутрин бедствено положение заради ураганния вятър, който нанася щети по сградите и пътищата в региона.  Има стотици обаждания за паднали стълбове, дървета, керемиди, отнесени ламарини в цялата община, съобщи заместник - областният управител Андриян Петров. Целият покрив на къща в Райково е отнесен от бурния..

обновено на 18.01.18 в 11:41

Дърво падна на релсите между Септември и Варвара

Заради паднали дървета се затваря пътят Белово-Юндола.  Временното ограничението важи за всички превозни средства.  От Областното пътно управление в Пазарджик  са организирали почистване на трасето и след това то отново ще бъде отворено за движение. Пожарните екипи са  реагирали от сутринта на три сигнала за паднали дървета - на ж.п линията Септември..

публикувано на 18.01.18 в 11:40

Вятърът остави без ток Клисура, Калофер и Розино

Заради бурния вятър ситуацията в община Карлово е тежка, съобщи за Радио Пловдив зам.-кметът Стойо Карагенски.  Жителите на Клисура, Калофер и село Розино нямат ток.  Заради липсата на електричество са много ниски температурите в основното училище в Клисура, затова там не се учи днес. Поради същата причина в основното училище в Розино часовете..

публикувано на 18.01.18 в 10:52

Силният вятър събори дървета в Пловдив

С илният вятър събори дървета, клони и предмети на различни места в Пловдив . На този етап  няма данни за сериозно пострадали.  От пожарната и "Градини и паркове" отстраняват последствията. Паднало дърво в ЖР „Тракия“ е затиснало три автомобила, а още четири коли са пострадали съответно на паркинга на бул. „Васил Априлов“, на ул. „Радко..

обновено на 18.01.18 в 10:41

Тотев и заместниците му обсъдиха с бизнеса проблемите на Пловдив

Транспорта, инфраструктурата за „Пловдив 2019”, градския дизайн, зелената система, подобряването на качеството на атмосферния въздух обсъдиха на първата за годината среща членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив” с кмета Иван Тотев и заместниците му Стефан Стоянов и Розалин Петков.  Кметът Иван Тотев информира бизнесмените с хода на..

публикувано на 18.01.18 в 10:36

Доказаха грипен щам "Ямагата" в Пазарджик, решават за епидемия

Има доказан грип в Пазарджик, информират от регионалната здравна инспекция.   Седем от 10 проби са с грип "Ямагата".  Щамът е от тип Б и за първи път се открива в региона. Той не е включен в противогрипните ваксини, уточняват от РЗИ. "Ямагата" не е нито по опасен, нито по лек от разновиднитите в група А.  Според специалистите, въпросният щам е..

обновено на 18.01.18 в 09:19

Две дела в един ден тръгват срещу кмета на Белово

В Пазарджишкия окръжен съд, в рамките на един ден, тръгват две наказателни дела срещу кмета на Белово Костадин Варев. Според магистратите това е прецедент.  Срещу Костадин Варев са повдигнати три обвинения за умишлено причинени щети на общината.  Първото съдебно заседание е разпоредително и ще започне в 9.30 часа. Според обвинението, кметът на..

публикувано на 18.01.18 в 09:18