РЕКЛАМА

20 заглавия се представят на "Сцена на кръстопът"

20 представления са включени в афиша на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“, който се открива на 10-ти септември в Пловдив. Мотото на 21-вото му  издание е „Театъра Пътят“. 

 Началото на фестивала е с премиерата на Пловдивската драма „Руски мармалад. PostChekhov” от Людмила Улицка. Режисьор е Владимир Гурфинкель, а ролите изпълняват Стефан Попов, Маргита Гошева, Анелия Ташева, Добрин Досев. 

Вторият фестивален ден също ще изкуши феновете с премиера на трупата под тепетата - на Камерна сцена  е спектакълът "Момчето от последния чин" от Хуан Майорга.  Режисьор е Крис Шарков, познат на публиката с "Куклен дом" - представление, донесло три номинации за Икар на Пловдивската драма.

На „Сцената“ ще гостуват "Цимбелин" на Лилия Абаджиева и Плевенския театър, "Саломе" на Диана Добрева и театър "Българска армия", „Еквус“ на Стайко Мурджев и Младежкия театър, „Разговори с мама“ на Театър 199 с участието на Меглена Караламбова. 

Ще гледаме и "Последното изкушение“ на режисьора Веселка Кунчева и „Мнимия болен“ - две представления на Народния театър.  Спектакли на Театър „София“, Столичният куклен театър, на Хасковския и на Сатиричния театъри са включени също в програмата на фестивала. 

Пловдив ще  посрещне и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

Продажбата на билетите започва на 1-ви септември. 


Още от категорията

„Пловдив“ 2019 представи новото си "лице"

Фондация „Пловдив“ 2019 от днес е с изцяло нова визия – графичен знак и обновен сайт. С напредването на проектите се появи и много сериозна необходимост от графичен знак, който да бъде подпис на „Пловдив 2019“, това заяви при представянето Светлана Куюмджиева, артистичен директор на организацията.  Новото лого е от два основни цвята – черен и..

обновено на 11.12.17 в 17:05

Луксозен календар ни среща с известни пловдивски фамилии

Календар за 2018-та година представя родовите фамилии, оставили незаличим отпечатък в историята на Пловдив и България. В традиция се превърна и всяка година Регионалният исторически музей в Пловдив да издава луксозен календар. За 2018 година той е посветен на темата "Род, семейство, отечество", така представи стилното издание директорът на РИМ-Пловдив..

обновено на 11.12.17 в 16:46

Емилия Арабаджиева показва "Пеперудени целувки"

Коледна изложба живопис на Емилия Арабаджиева се открива в галерия „Сигна“ в Гранд хотел Пловдив. Експозицията е с надслова „Пеперудени целувки“ със сюжети, в които доминира светлина, топлина, танц и любов - споделя художничката.

публикувано на 11.12.17 в 06:38

Коледен благотворителен базар се открива в Асеновград

Коледен базар и изложба на местни занаяти се откриват днес в Историческия музей в Асеновград.  Благотворителният базар се организира в помощ на Дневния център за деца с увреждания, а откриването му е от 12 часа. Посетителите ще могат да си купят играчки за елхата, сурвачки, сувенири и картички. Тази година базарът предлага и коледни сладкиши, а..

публикувано на 11.12.17 в 06:34

Изкуствотеката на НБ "Иван Вазов" отбелязва 40 години

С артистична програма изкуствотеката на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив отбелязва своята 40-а годишнина.  От 17 часа ще се открие изложба на пловдивски художници, сред които Вълчан Петров, Димитър Кирчев, Елица Гигова, Ангел Китипов, Матей Матеев и др.  На 18 декември ще бъдат открити изложби от архива на библиотеката, а на 22..

публикувано на 11.12.17 в 06:29

Планетата - живо същество, изкуството - начин на живот!!!

За движението на японския дух, преди срещата в Пловдивския културен институт говорим с Жоро Христов. Пътешественик, обиколил над 40 държави,  водач на групи до екстремни и духовни места по света,  изследовател на древни практики и традиции. "Обобщаващото във всичко това е как тези древни познания и мъдрости могат да бъдат полезни на нас -..

публикувано на 09.12.17 в 13:50

Пътуваща картичка на надеждата може да изпратите от Пловдив

Коледна работилничка „Пътуваща картичка на надеждата“ ще се проведе в културен център „Бялата къща“ в Пловдив.  Във времето между 11 и 13ч. всеки може да изработи сам коледна картичка, и както беше доскоро, да изпрати по пощата на приятел.  Инициативата е част от празничната програма на „Старинен Пловдив“ – „Светлина и надежда“ и с подкрепата на..

публикувано на 09.12.17 в 07:44