РЕКЛАМА

ФИЛИКОН РЕШАВА ПРОБЛЕМА С БЕЗРАБОТИЦАТА

През последните години застаряващото население и тенденцията към разминаването между квалификацията на работниците и нуждите на бизнеса създава безработица, към която най-чувствителни са хората в пенсионна и предпенсионна възраст.

А все повече от близо 2 милиона и 200 хиляди пенсионери в България искат да работят.

“Това е така, защото искат да добавят средства към пенсиите си, да не бъдат в тежест на децата и внуците си и за да не се чувстват социално изолирани”, казва Иван Калибацев, Изпълнителен директор на ФИЛИКОН-97, гр. Пловдив.

Консервната компания е един от малкото работодатели в страната, които се опитват сами да решат въпроса с иновативен подход. Те избират да превърнат проблема в кауза и да се ангажират социално, наемайки на работа хора извън пазара на труда – истински български баби.

“Възрастните хора се нуждаят от допълнителна финансова помощ, а ние – от техните опит и знания.”

Във ФИЛИКОН изглежда знаят, че най-важното при комерсиалното производство на лютеница е тя да носи автентичния вкус от детството ни. В тази ситуация, логично, най-ценно е да разполагаш със служители, които имат дългогодишен опит в приготвянето ѝ, и то именно в домашни условия.

“Какво по-хубаво от лютеница, приготвена от ръцете на най-добрите експерти в това – истинските български баби”, уверен е Калибацев.

Тази есен компанията дава шанс на хора е предпенсионна и пенсионна възраст да започнат работа на трудов договор, с коректно изплащане на възнагражденията и при стриктно спазване на всички изисквания на трудовото законодателство в България.

Всеки желаещ, може да кандидатства за позиция в производството на лютеници Нашенска и Балкански вкус в завода на ФИЛИКОН в гр. Пловдив на телефон 032/951 990, на www.philicon.bg или office@philicon.bg.


Още от категорията

"На нея с обич! Емил Димитров" - музикален спектакъл

"На нея с обич! Емил Димитров" -  музикален спектакъл за Артиста, чиито живот е музика, сцената – дом, а голямата любов - Публиката Няма българин, който да не може да запее неофициалния ни химн "Моя страна, моя България". С тази песен композиторът и изпълнител Емил Димитров затвърждава статута си на мега звезда у нас. Вероятно малко от вас..

публикувано на 30.08.17 в 11:13

Можеш да рекламираш тук!

  Рекламен формат*    Позиция Продължителност Цена**   Banner 728 x 90 горе център   Всички страници 1месец   250,00 лв.    Banner 300 x 250 горе дясно   Всички страници 1месец..

обновено на 09.06.17 в 10:34