Полицията разби голям нелегален цех за преработка на тютюн

Снимка: АМ

В хода на специализирана операция, полицаите от  Трето РУ са проверили  две складови помещения на ул. “Рогошко шосе” в Пловдив. На място са заловени 15 работници, ангажирани с обработката на тютюнева листна маса. 
При последвалото претърсване са намерени 11,5 килограма  нарязан тютюн без платен акциз. Допълнително били конфискувани 1645 килограма тютюневи листа, половината от които обезжилени, две машини за рязане и два кантара.
Арестувани като организатори са двама души - 35-годишен пловдивчанин и 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от София. 
Срещу двамата е образувано бързо производство по чл. 234, ал.1 от НК. 
Пълното документиране на случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.

Още от категорията

Пловдив върна детските спомени на израелски бизнесмен

Кметът Иван Тотев се срещна с вицепрезидента на Интел и генерален мениджър на Интел Израел Янив Гарти, с неговия баща Азраел Гарти, чиито корени са от Пловдив. Комбинацията между индустрия, култура, добра инфраструктура и градска среда правят Пловдив предпочитано място за живот. Голям тласък през последните години бележи и IT индустрията, а..

обновено на 19.06.19 в 17:09

УМБАЛ "Св. Георги" топи дългове, МБАЛ "Пловдив" продължава да трупа

За периода от март 2018 до същия месец на тази година просрочените задължения на болниците  с над 50 на сто държавно участие в капитала са намалели с 30 224 000 лв., съобщиха от здравното ведомство.  Отличници са  държавните лечебни заведения,  които за една година са стопили с 29% просрочените дългове.  В Пловдив бившата окръжна болница сега..

публикувано на 19.06.19 в 17:08

След скандал ОбС в Асеновград избра и.д. кмет на Конуш

Две сесии само за ден проведе Общинският съвет в Асеновград. До прецедента се стигна заради казус със избора на временно изпълняващ длъжността кмет на асеновградското село Конуш, след предсрочно прекратяване правомощията на Кирил Балджиев, който се оттегли от поста.   Предложението до предстоящите местни избори кметското място да заеме..

публикувано на 19.06.19 в 16:50

Държавният резерв изпраща в "сухата" Стрелча вода и консерви

В най-оптимистичния вариант жителите на Стрелча ще имат питейна вода в началото на юли, ако времето позволи. Прогнозата е на управителя на местното ВиК Филип Фингаров, който обясни, че все още работят по възстановяването на довеждащия колектор. За санитарни нужди стрелчани имат вода още от 13 юни – 3 дни след обявяването на бедственото положение,..

публикувано на 19.06.19 в 13:15

Кандидат - гимназистите се спънаха в математиката

Задачите от втори модул от националното външно оценяване по математика затрудниха седмокласниците в Пловдив. Много труден беше втори модул, някои задачи бяха трудни за разбиране, споделят седмокласници. Някои от тях са се затруднили и с първи модул. Имаше и седмокласници, които заявиха, че са се справили отлично и задачите не са ги..

публикувано на 19.06.19 в 12:28