Полицията разби голям нелегален цех за преработка на тютюн

Снимка: АМ

В хода на специализирана операция, полицаите от  Трето РУ са проверили  две складови помещения на ул. “Рогошко шосе” в Пловдив. На място са заловени 15 работници, ангажирани с обработката на тютюнева листна маса. 
При последвалото претърсване са намерени 11,5 килограма  нарязан тютюн без платен акциз. Допълнително били конфискувани 1645 килограма тютюневи листа, половината от които обезжилени, две машини за рязане и два кантара.
Арестувани като организатори са двама души - 35-годишен пловдивчанин и 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от София. 
Срещу двамата е образувано бързо производство по чл. 234, ал.1 от НК. 
Пълното документиране на случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.

Още от категорията

Тримата дилъри, хванати с дрога за 1 500 000 лева, остават в ареста

Трима обвиняеми за  откритите 60 килограма екстази в „Столипиново“ остават в ареста. Това определи Пловдивския окръжния съд при разглеждането на  исканата от прокуратурата най-тежка мярка за неотклонение спрямо неосъжданите досега Росица Маркова, Ниази Мехмедов и Владимир Кабакчиев.  Те бяха арестувани в началото на седмицата  за държане с цел..

обновено на 19.04.19 в 17:42

Почина изоставеното в болница дете

Следобед е починало 7-годишното детенце, което бе изоставено от родителите си в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Момиченцето е издъхнало вследствие на сърдечна недостатъчност. Случаят възпламени общественото мнение преди дни. Майката довела детето в болницата преди три седмици, след като състоянието му се влошило и трябвало да постъпи по..

публикувано на 19.04.19 в 17:42

Община Пловдив иска да менажира новите галерии

Общината да управлява новите арт пространства в Пловдив - галерията на ул. “Гладстон”, която все още е в строеж, галерията в бившия Детмаг „Снежанка“ – това предлага заместник кметът по култура и туризъм Александър Държиков. „Общината да бъде управляващ, както е Художествената галерия, както е галерията на ул. Съборна, тоест институцията,..

публикувано на 19.04.19 в 13:51

Студенти от чужбина с родни корени ще остават по-лесно в България

Облекчаване на процедурите за получаване на разрешение за постоянно пребиваване поискаха студенти от българската общност в чужбина на среща с вицепрезидента Илияна Йотова в ПУ „Паисий Хилендарски“.  Постановление 103, което регламентира престоя и обучението ви в български университети, ще бъде променено , обясни Йотова. Тя предлага при промяната..

публикувано на 19.04.19 в 12:55

Заловиха насилника, пребил жена си в Панагюрище

Полицаите от РУ-Панагюрище задържаха мъжа,  издирван за домашно насилие.  Той се е укривал, след като полицията го обявила за издирване след сигнал от пострадалата му жена.  47-годишният панагюрец е нарушил  забраната да я доближава. Въпреки съдебното ограничение, той отишъл в жилището на 46-годишната жена, с която живеел на семейни начала. Там..

обновено на 19.04.19 в 12:00