РЕКЛАМА

"Цимбелин" и оптически илюзии на "Сцената"

| обновено на 13.09.17 в 09:20

Две представления предлага афишът на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. На Голямата сцена ще се играе „Цимбелин“ от Шекспир на Плевенския драматичен театър с режисьор Лилия Абаджиева.

На Камерната сцена ще се качат актьорите от „Сфумато“, които ще представят постановката „Оптически илюзии (цирк)“ с режисьор Катя Петрова.

Още от категорията

Списание показва най-доброто на проект за литература в Пловдив

Представяне на списанието „Невидимият хълм“ организират читалище „Възраждане“ и Дружеството на пловдивските писатели. Премиерата е от 17,30 ч. в читалището при свободен вход. Събитието бележи една година от създаването на многоезичния сайт за литература PlovdivLit. Списанието съдържа най-доброто от авторите на сайта. Сайтът е уникална трибуна за изява..

публикувано на 20.11.17 в 05:47

Чешките „български“ музиканти в следосвобожденска България „идват“ в Пловдив

Изложба под мотото „Чешките „български“ музиканти в следосвобожденска България – 1878-1902“ се открива в Народна Библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Тя показва част от хората и събитията в музикалното сътрудничество между чехи и българи. Много чехи пристигат в България след Освобождението по междудържавни споразумения и по частна линия. Голяма част от..

публикувано на 20.11.17 в 05:42

Киномания в Пловдив - аржентински трилър и руски екшън

„Среща на върха“ и „Ерата на първите“ са двете заглавия, които предлага днес „Киномания“ в „Лъки – Дом на киното“ в Пловдив. В трилъра „Среща на върха“ Рикардо Дарин изпъква в ролята на аржентинския президент, осъзнал, че не съществува личен живот на безмилостната политическа арена. Руският приключенски филм „Ерата на първите“ пресъздава..

публикувано на 19.11.17 в 08:31

"Кутия за книги" дарява равен старт за всички

Благотворителна  дарителска кампания, даваща възможност на всеки да дари своите прочетени книги на хора и институции в нужда, ще се проведе в рамките на два дни в Пловдивски Културен Институт. Инициативата  „Кутия за книги“ е на международната младежка организация JCI PLOVDIV, която постави 10 кутии на ключови места в града. Със събраните..

публикувано на 18.11.17 в 09:58

В "Срещите" за несъгласните думи на Димитър Бочев

Тази събота в "Срещите" - разговор за съотношението  между хорското и людското във всеки един от нас. И още - за любовта, изневярата и ревността, иначе казано - за страданието и щастието, за съотношението между националното  и космополитното.  В студиото публицистът Димитър Бочев и неговите  "Несъгласни думи"- том втори.

обновено на 18.11.17 в 09:04

Здравко Григоров гостува в "Молескин"

Той е обиколил над 80 страни по света и е гледал (буквално) хиляди филми.  Това е Здравко Григоров - 50% от Pozor Angel Zdravko и 100% пътешественик и киноман по душа.  Днес от 18:00 той не само ще представи някои от своите любими песни, но и ще ни разкаже за някои от многобройните си приключения в различни краища на света.  От Мианмар до Куба и..

публикувано на 17.11.17 в 10:09

"Киномания" стартира с безброй хитови заглавия

Киномания в Пловдив се открива тази вечер в Лъки Дом на киното с филма - шедьовър  и носител на три Оскара - „Среднощен каубой“ с Джон Войт и Дъстин Хофман.   В Пловдив ще видим селекция от  30 заглавия от целия свят – хитови и  премиерни ленти,  български, детски, документално кино и класика.  Между тях са награденият със „Златен лъв“ „Формата..

обновено на 17.11.17 в 09:28