РЕКЛАМА

"Цимбелин" и оптически илюзии на "Сцената"

| обновено на 13.09.17 в 09:20

Две представления предлага афишът на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. На Голямата сцена ще се играе „Цимбелин“ от Шекспир на Плевенския драматичен театър с режисьор Лилия Абаджиева.

На Камерната сцена ще се качат актьорите от „Сфумато“, които ще представят постановката „Оптически илюзии (цирк)“ с режисьор Катя Петрова.

Още от категорията

Общинският съвет прие културния календар на Пловдив за 2018-а

На първата сесия за годината ОбС на Пловдив прие културния календар на града.  29 общински съветници гласувата „за“, 3-ма бяха против и 9 се  въздържаха.  По предложение на ресорния заместник кмет Александър Държиков допълнително се гласуваха 30 хиляди лева за Държавен театър - Пловдив. Сумата Общината ще плати за ползване на базата на театъра..

публикувано на 23.01.18 в 14:07

Премиера на "Ти и котките следобед" в Петното

Пловдивска премиера на новата стихосбирка на Николай Милчев "Ти и котките следобед" ще бъде представена в литературен клуб Spirt & Spirit в "Петното". Подзаглавието на книгата е "26 стихотворения от любов", защото стихотворенията от любов ги няма никъде в живота, казва авторът. Те са затворени в корица и са много повече от всички изживени..

обновено на 23.01.18 в 14:04

Изложба "Отнесени от вихъра" във "Възраждане"

Елисавета Ангелова гостува на галерия „Възраждане“ с изложбата си „Отнесени от вихъра“. Бургаската художничка е възпитаник на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Тя представя най-новите си творби, рисувани в духа на наива. Според галеристката Краси Алексиева Елисавета израства като един ясно изразен наивист...

обновено на 23.01.18 в 09:48

Представят книга за пътуване до Монголия

В книжарница „Сиела“ на МОЛ Пловдив, днес е представянето на книгата на Петя Димитрова „Да обичаш дивото.Монголия“. Тя разказва за пътешествието на четирима българи, които изминават 8000 километра до пустинята Гоби. Петя казва, че всички големи пътешествия започват с някоя шега, между две бири: „Знаете ли каква статия четох за Монголия“, и..

публикувано на 23.01.18 в 07:29

Лесичовското съкровище пази бижутерски тайни

Красиво сребърно съкровище е открито случайно преди повече от 40 години   край село Лесичово. То се състои от накити, изработени от висока проба сребро и позлатени елементи.  Вероятно е принадлежало на бижутер, тъй като включва почти всички украшения по българските земи през османския период. Отличава се с разнообразни..

публикувано на 22.01.18 в 09:48

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 януари

В предаването за книги на Радио Пловдив на 20. 01. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Жозе Сарамагу. Каин. 164 стр., ок. 3А, Колибри, 2018. Йордан Радичков. Прашка. 192 стр., 3А, Нике, 2018. Арнон Грюнберг. Амстердамски блус. 304 стр., ок. 4А, Колибри, 2018. Дженифер Лам. Жената на..

публикувано на 22.01.18 в 09:00

Почитаме Бабинден

Денят на родилната помощ - Бабинден по стар стил, отбелязват днес лекари, акушерки и специалисти, които помагат на жените по време на раждане и в първите дни на новороденото. Древният обичай е в чест на бабите акушерки, които някога са били единствената родилна помощ.  Рано сутринта на Бабинден младите родилки наливат вода от чешмата, слагат китка..

публикувано на 21.01.18 в 09:48