РЕКЛАМА

Нова авария затапи отново "Цар Борис III Обединител", колони от коли при Тунела

| обновено на 13.09.17 в 14:12

Тапи  по бул. "Цар Борис Трети Обединител" има за втори пореден ден. Причината за колоните от автомобили е затварянето на част възловата за града пътна артерия заради авария на водопровод до хотел "Тримонциум".

Oт ВиК са получили сигнал за теч и напукана асфалтова настилка от водопровод, който минава по "Цар Борис Трети Обединител", каза на място ръководителят на аварийния екип Асен Петлов. 

Повредата  налага спиране на движението в посока Сточна гара от 11 до 19.30 часа. 

Автомобилите, които се движат в тази посока  се отклоняват наляво към църквата "Света Петка". 

Линиите на градския транспорт -  1, 4, 7, 11, 20, 26, 27, 44, 99, също  променят маршрутите си.

Едва в края на работния ден обаче стана ясно, че теча е е пробил огромна дупка под асфалта, която можеше да стане причина за тежък инцидент на пътя.  Десетки домакинства останаха без вода

Друга авария на водопровод на същия булевард, но при кръстовището с ул. "Цанко Дюстабанов", затвори в понеделник булеварда и предизвика с часове затруднения в трафика. 

Изключително неприятен случай, нарече кметът на Пловдив Иван Тотев аварията на водопровода  на ул. „Цар Борис ІІІ Обединител“, която е шестата поредна  в участъка  от Чифте баня до Сточна гара. 

Той припомни, че заради инцидентите между Община Пловдив и ВиК-Пловдив е водена кореспонденция, завършила с официално писмо от институцията, че водопроводът и канализацията  в участъка не подлежат не подмяна.  Участъкът от кръстовището на бившата Патологична бременност до Сточна гара обаче продължава да дава дефекти, защото инсталацията е сериозно компрометирана.  

Следващото лято  ще бъде осъществен основен ремонт, като  тръбите ще бъдат цялостно подменени, а пътят ще бъде затворен за движение, обеща Тотев.  Той подчерта, че Общината и ВиК си партнират добре, но вероятно в случая има заложена грешка още през 2012 г., когато пътят бе ремонтиран основно. 

За голямо съжаление тогава можехме да сменим тръбите, но инженерите на ВиК решиха, че това не е необходимо и ще се наложи да платят ремонта догодина, подчерта още кметът Иван Тотев.


Още от категорията

Празнично шествие и отличия за 24 май в Пловдив

В Пловдив  празничното отбелязване на  деня на българската просвета и култура и на славянската писменост започна в  актовата зала на Хуманитарната гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“, наследница на епархийското училище,  в което през 1851г. за първи път в България  по инициатива на Найден Геров  се отбелязва празника на Кирил и Методий.  На..

обновено на 24.05.18 в 13:35

Бус се обърна край с. Труд

Автомобилна катастрофа затрудни движението от Труд към Пловдив. На изхода на селото до бензиностанцията към 6,45 ч. се е обърнал странично бус „Форд“.  Водачката на превозното средство е била изкарана от притекли се на помощ граждани. Тя е била превозена с линейка до болницата без опасност за живота. Няма данни за причината за катастрофата, която..

обновено на 24.05.18 в 13:35

Кметът Попов оглави шествието в Пазарджик

Хиляди жители на Пазарджик аплодираха празничното шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Под звуците на "Върви, народе възродени" от читалище "Виделина" до паметника на Светите братя Кирил и Методий преминаха учители и възпитаници от детските градини, от средните училища и от професионалните гимназии в..

публикувано на 24.05.18 в 13:34

Абитуриенти от Мадан с благотворителна акция

На бала си днес 38-те зрелостници на СУ „Отец Паисий“ в град Мадан вместо скъпи тоалети ще облекат бели и черни тениски. В края на завършването си на средното образование младежите подеха благородна инициатива и събраха 2000 лв., за да подпомогнат болен младеж. "Ние сме вече зрели хора и искаме да покажем, както на себе си, така и на своите родители,..

публикувано на 24.05.18 в 10:57

Шествие и празнична програма за 24 май в Пловдив

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методи и с още прояви отбелязваме в Пловдив Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  В актовата зала на Хуманитарната гимназия, носеща името на светите братя, ще бъдат връчени почетна значка и грамоти на учители за техни заслуги. Празничната..

обновено на 24.05.18 в 08:36

Порой и градушка удариха Доспат

Порой с гръмотевици и силна градушка се изсипаха днес следобед в смолянската община Доспат. От обилния дъжд се е наводнила сградата на читалището, която се наложи да бъде отводнена с помощта на екип от пожарната. Има нанесени поражения и по насажденията с картофи и овощни дръвчета.

публикувано на 23.05.18 в 22:04

Дядо Николай критикува решението на Светия синод да не изпраща делегация в Охрид

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува решението на Светия синод да не изпраща свои представители в Охрид за 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия. В словото си по повод 24 май, публикувано на сайта на пловдивската митрополия, владиката пише: " През последните месеци много мои епархиоти ме питат какво стана с..

публикувано на 23.05.18 в 21:56