РЕКЛАМА

Проф. Костянев и Христо Гюлев влизат в "Пловдив 2019"

Ректорът на Медицинския университет чл. кор.проф. д-р Стефан Костянев - дмн и  собственикът на един от най-известните хостели в Стария град, развиващ младежки туризъм,  Христо Гюлев  са двете кандидатури на ГЕРБ  за членове на УС на Фондация „Пловдив 2019“. Номинациите им ще бъдат гласувани на утрешната сесия на Пловдивския общински съвет.

По думите на кмета на Пловдив Иван Тотев  ректорът на МУ ще придаде необходимата увереност и тежест за хората, които  са се ангажирали с успешното домакинство на ЕСК.  

Инициативен човек, който живее със Стария град и идеята за съживяването му, нарече  Тотев  и другото предложение за попълване на УС  - Христо Гюлев. 

Като аргумент за избора  на ГЕРБ той подчерта, че след като квартал "Капана" се превърна  в привлекателен център за гражданите,  примера му трябва да последва и Стария град, за което Гюлев ще даде всичко от себе си. 

За  новите кандидатури е необходим политически диалог и консенсус, но предложенията на ГЕРБ са за двама невероятни пловдивчани, подчерта още кметът Иван Тотев и добави, че очакват още кандидатури от общинските съветници. 

Припомням, че четирима членове на УС на "Пловдив 2019" от т. нар. гражданска квота подадоха оставки в началото на лятото.

                Христо Гюлев - хотелиер                    Проф. Стефан Костянев

 

Още от категорията

Кметът и ВиК влязоха в задочен спор трусът ли спука водопровода в "Кючука"

Единствената щета от земетресението е спукан магистрален водопровод на ул.„Даме Груев“ в Пловдив. Това каза кметът Иван Тотев и допълни, че работят с екипите на ВиК. Той обясни, че водопроводът е бил стар и "малко му е трябвало", за да бъде скъсан.  Към 14 часа водоподаването в района на улица "Даме Груев" бе възстановено.   Пред..

обновено на 22.02.18 в 13:48

Майката на близначетата даде съгласие за настаняването им в приемно семейство

Майката на тригодишните близначета е дала съгласие децата да бъдат настанени в приемно семейство или в център с медицински грижи - съобщиха от Агенцията за социално подпомагене в Пловдив. В писмо до медиите от социално подмогане уточняват, че е проведен  разговор  и с бабата на близнаците г-жа Брандийска, която е подала заявление за..

публикувано на 22.02.18 в 13:47

Ремонтират изцяло ПГХТТ в Пловдив с 1,4 млн.лева по ОПРР

Символичната първа копка на строителните дейности  в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии даде кметът на Пловдив Иван Тотев. Модернизацията на учебната инфраструктура ще се прави по оперативна програма „Региони в растеж”.  Общата стойност на проекта е близо 1 400 000 лв.  Ремонт на училището не е правен от..

публикувано на 22.02.18 в 13:20

Силно земетресение събуди Пловдивско, пострадали и щети няма

Земетресение с магнитуд 4,6 по Рихтер събуди тази нощ пловдивчани.   Няма данни за пострадали и нанесени щети. Епицентърът на труса е в района на Асеновград, Садово и Крумово. Трусът се усети вертикално за секунди. Според първоначалните данни, публикувани в сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, земният трус е регистриран в 1,41..

обновено на 22.02.18 в 11:47

Спукан водопровод остави без вода района около ул. "Даме Груев"

Спукан водопровод остави без вода част от район "Южен". По данни на ВиК е спряно водоподаването на ул."Даме Груев "от №27 до №33, ул."Кукуш" от №12 до №20, от №7 до №25, част от ул."Тарас Шевченко" и ул."Гоце Делчев" Аварийният ремонт на магистрален водопровод  наложи да се затвори за движение ул. „Даме Груев” в отсечката  от  бул. „Кукленско..

обновено на 22.02.18 в 11:47

Крадци задигнаха 650 кг мед от Бойково

Неизвестни крадци задигнаха над 650 килограма пчелен мед от пчелар от с. Бойково.  От пловдивската полиция уточняват, че кражбата е станала във времето между 18 и 21 февруари от навес в имота на 43-годишния пчелар.  Работата по случая продължава от служители на Първо районно управление. 

публикувано на 22.02.18 в 11:46

Мъж от Батак къта незаконни алкохол, дизелово гориво и патрони в дома си

Акцизни стоки без бандерол са открити при проведената вчера масирана полицейска операция по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки в Пазарджишка област.  В жилището на 45-годишен мъж от Батак полицаи открили 200 литра алкохол и 360 литра дизелово гориво с неустановен произход. Намерени са още 75 ловни и бойни патрони, притежавани..

публикувано на 22.02.18 в 11:19