РЕКЛАМА

Проф. Костянев и Христо Гюлев влизат в "Пловдив 2019"

Ректорът на Медицинския университет чл. кор.проф. д-р Стефан Костянев - дмн и  собственикът на един от най-известните хостели в Стария град, развиващ младежки туризъм,  Христо Гюлев  са двете кандидатури на ГЕРБ  за членове на УС на Фондация „Пловдив 2019“. Номинациите им ще бъдат гласувани на утрешната сесия на Пловдивския общински съвет.

По думите на кмета на Пловдив Иван Тотев  ректорът на МУ ще придаде необходимата увереност и тежест за хората, които  са се ангажирали с успешното домакинство на ЕСК.  

Инициативен човек, който живее със Стария град и идеята за съживяването му, нарече  Тотев  и другото предложение за попълване на УС  - Христо Гюлев. 

Като аргумент за избора  на ГЕРБ той подчерта, че след като квартал "Капана" се превърна  в привлекателен център за гражданите,  примера му трябва да последва и Стария град, за което Гюлев ще даде всичко от себе си. 

За  новите кандидатури е необходим политически диалог и консенсус, но предложенията на ГЕРБ са за двама невероятни пловдивчани, подчерта още кметът Иван Тотев и добави, че очакват още кандидатури от общинските съветници. 

Припомням, че четирима членове на УС на "Пловдив 2019" от т. нар. гражданска квота подадоха оставки в началото на лятото.

                Христо Гюлев - хотелиер                    Проф. Стефан Костянев

 

Още от категорията

Гала вечер на производителите на младо вино в Стария Пловдив

Гала вечер на производителите на младо вино ще се проведе в рамките на 9-то издание на феста в Стария град.  На нея ще бъдат наградени победителите в двете категории - „Млади вина в завършен търговски вид“ и „Млади вина за отлежаване“.  Те се оценяват по 100-бална система, като категориите са разделени на две групи – в първата са белите и..

обновено на 25.11.17 в 09:14

Над 10 млн. лв. получават 8 смолянски общини за инфраструктурни проекти

10 116 000 лв. допълнителни средства получават 8 от 10-те общини в Смолянска област. Средствата са отпуснати с постановление на МС. От държавния бюджет се отпуска финансиране на важни инфраструктурни проекти. Най-много средства – 3 млн.лв., получава община Борино за строеж на пречиствателна станция. С 2 млн. лв. община Доспат ще изпълни..

публикувано на 25.11.17 в 08:27

Доброволци чистят Ботаническата градина

Доброволци ще почистват днес Ботаническата градина в Пловдив.  Инициативата е на частна компания с подкрепата на администрацията на район „Тракия“ след заявеното намерение на община Пловдив и Аграрния университет да облагородят пространството.  Идеята е Ботаническата градина да се почисти с доброволен труд за по два часа в  почивните дни..

публикувано на 25.11.17 в 07:10

Дете на годинка почина след побой в Пазарджик

Момче на  годинка е починало след побой в Пазарджик. Тежките удари по главата на детето нанесъл мъжът, с когото майката живеела на семейни начала.   И двамата за задържани за 72 часа, съобщиха от полицията в града.  За случая е уведомена прокуратурата, повдигнати са им обвинения за убийство и се очаква да бъде поискано постоянното им задържане под..

обновено на 24.11.17 в 22:07

Слабо земетресение в района на Смолян

Земетресение е усетено тази вечер в района на Смолян и Чепеларе. Трусът е бил с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер.  Въпреки близкото разстояние до село Стойките, той няма разрушителен потенциал, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.  Няма данни за щети, каза заместник-областният управител Андриан Петров.  „Усети..

публикувано на 24.11.17 в 22:07

Събарят павилионите до Пощата

Общината стартира принудително премахване на павилионите  до Централна поща срещу  бившата руска книжарница.  Заместник-кметът  по общинска собственост Димитър Кацарски  заяви, че  с разчистването на терена ще бъде освободен подходът  към Одеона. Той подчерта, че пълното излагане на археологическите находки и превръщането  на площад Централен  в..

обновено на 24.11.17 в 17:10

Заразата от хепатит А в Раковски е от лоша лична хигиена

Заразата от хепатит А в област Пловдив не е от замърсени храна или вода, а само заради неспазване на лична хигиена. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос, свързан с повишаването на броят на заболелите.  Пикът на заразата е отминал, посочи още министър Ананиев и добави, че от 21..

обновено на 24.11.17 в 17:09