РЕКЛАМА

Проф. Костянев и Христо Гюлев влизат в "Пловдив 2019"

Ректорът на Медицинския университет чл. кор.проф. д-р Стефан Костянев - дмн и  собственикът на един от най-известните хостели в Стария град, развиващ младежки туризъм,  Христо Гюлев  са двете кандидатури на ГЕРБ  за членове на УС на Фондация „Пловдив 2019“. Номинациите им ще бъдат гласувани на утрешната сесия на Пловдивския общински съвет.

По думите на кмета на Пловдив Иван Тотев  ректорът на МУ ще придаде необходимата увереност и тежест за хората, които  са се ангажирали с успешното домакинство на ЕСК.  

Инициативен човек, който живее със Стария град и идеята за съживяването му, нарече  Тотев  и другото предложение за попълване на УС  - Христо Гюлев. 

Като аргумент за избора  на ГЕРБ той подчерта, че след като квартал "Капана" се превърна  в привлекателен център за гражданите,  примера му трябва да последва и Стария град, за което Гюлев ще даде всичко от себе си. 

За  новите кандидатури е необходим политически диалог и консенсус, но предложенията на ГЕРБ са за двама невероятни пловдивчани, подчерта още кметът Иван Тотев и добави, че очакват още кандидатури от общинските съветници. 

Припомням, че четирима членове на УС на "Пловдив 2019" от т. нар. гражданска квота подадоха оставки в началото на лятото.

                Христо Гюлев - хотелиер                    Проф. Стефан Костянев

 

Още от категорията

Полагат последния пласт асфалт по бул. "Шести септември"

Последен износващ пласт асфалт  ще се полага  днес и утре на булевард "Шести септември" в Пловдив в участъка между улица "Владая" и Цариградско шосе. Това съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".  Двете платна на булеварда няма да се затварят едновременно, за да може ако в едното се работи, движението да се..

публикувано на 23.06.18 в 08:16

Ограничават движението в района на Пампорово и Превала заради мотообиколка

В района на курорта Пампорово и прохода „Превала“ от 10 ч. до 12 ч.  ще се ограничава движението за провеждане на мото обиколка.  По време на мото обиколката движението на моторните превозни средства ще бъде пускано поетапно по маршрута: Автогара „Пампорово“ - село Стойките (път III-864) - проход „Превала“ в посока град Смолян, до кръстовището..

публикувано на 23.06.18 в 08:11

Жълт код за вятър и валежи в почти цяла България

Жълт код за силен вятър и валежи е обявен за 23 области от страната, включително Пловдив, Пазарджик и Смолян, съобщи НИМХ на БАН.  Главно в източните и южни райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност.  През деня ще е ветровито, но привечер северозападният вятър ще започне да отслабва.  Ще е чувствително по-хладно, с преобладаващи..

публикувано на 23.06.18 в 07:23

Заводи за авточасти и за цифрово-програмни машини изграждат в ТИЗ

Меморандум между Българската агенция за инвестиции и Тракия икономическа зона бе подписан днес в рамките на Пловдивския икономически форум. Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ каза, че работят в посока привличане на повече чужди инвеститори в България.  Този документ цели информационни и консултативни центрове, както и разкриване на..

обновено на 22.06.18 в 16:56

Партийният дом да се събори, предлагат от "Дом за Пловдивската опера"

Фондация „Дом за Пловдивската опера“ предлага на община Пловдив да събори Партийния дом и да предостави  освободения терен за построяване на Център за музикално - сценично изкуство. Става дума високото тяло -  собственост на общината, а не за Концертна зала, която е  държавна. Предложението е адресирано до кмета Иван Тотев и до Общинския..

публикувано на 22.06.18 в 16:37

Бутнаха незаконни павилиони до КАТ

Три незаконни магазина и пристройка към жилищна сграда бяха бутнати тази сутрин при поредната акция за премахване на незаконни постройки в пловдивския район „Северен“.  Два от търговските обекти се намираха до КАТ, а третият – на бул. „България“. До часове ще бъде сринати и производствените помещения на фирма за перилни препарати, където вече..

публикувано на 22.06.18 в 14:12

Задържани са двама тийнейджъри, обрали от пловдивчанин 12 800 лева

Криминалисти на Шесто РУ в Пловдив задържаха двама младежи, извършили грабеж на 12 800 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Работата по случая стартирала на 15 юни, когато 72-годишен мъж се оплакал, че около 6.20 часа, край автобусна спирка на бул. "Марица" бил нападнат от две момчета. Те го повалили на земята и му отнели над 12800 лева, а после..

публикувано на 22.06.18 в 13:14