РЕКЛАМА

Задръствания и тапи се очакват по пътя за Кръстова гора

Днес на Кръстова гора  пристигат поклоници с  вяра и надежда за изцеление. Йеромонах Серафим от църквата "Покров Богородичен" информира за Радио Пловдив, че  продължават да пристигат автобуси и леки автомобили.  

Очаква се хиляди богомолци да пренощуват на това свято място. Според легендата, тази вечер небето се отваря и хората получават изцеление от болести, намират утеха в скръбта, надежда и упование в беди, радост и мъдрост да изжевеят спокойно земните си дни.

 Допълнителни указателни табели поставя община Асеновград на възлови места в града, които  посочват пътя към Кръстова гора. Мярката се налага заради очаквания засилен трафик към манастирския комплекс за празника Кръстовден, както и заради големите ремонти по Водния цикъл, които затвориха основни градски улици. 


  Интензивен трафик и задръствания ще има по булевард "България". Там се очаква да се образуват "тапи"на кръговото кръстовище, което временно е затворено, обясни зам.-кметът по транспорт в общината Димчо Темелков. 
  Две нови указателни табели ще насочват пътуващите от Пловдив и Поповица. 

Едната е точно на кръговото кръстовище на "България", а другата на светофара на квартал "Запад". Така ще се улесни трафика на пътуващите по пътя Поповица- Асеновград- Смолян. На най-конфликтните места по маршрута за Кръстова гора ще има и пътни полицаи, които допълнително ще регулират движението. Още от категорията

Кметът и ВиК влязоха в задочен спор трусът ли спука водопровода в "Кючука"

Единствената щета от земетресението е спукан магистрален водопровод на ул.„Даме Груев“ в Пловдив. Това каза кметът Иван Тотев и допълни, че работят с екипите на ВиК. Той обясни, че водопроводът е бил стар и "малко му е трябвало", за да бъде скъсан.  Към 14 часа водоподаването в района на улица "Даме Груев" бе възстановено.   Пред..

обновено на 22.02.18 в 13:48

Майката на близначетата даде съгласие за настаняването им в приемно семейство

Майката на тригодишните близначета е дала съгласие децата да бъдат настанени в приемно семейство или в център с медицински грижи - съобщиха от Агенцията за социално подпомагене в Пловдив. В писмо до медиите от социално подмогане уточняват, че е проведен  разговор  и с бабата на близнаците г-жа Брандийска, която е подала заявление за настаняване на..

публикувано на 22.02.18 в 13:47

Ремонтират изцяло ПГХТТ в Пловдив с 1,4 млн.лева по ОПРР

Символичната първа копка на строителните дейности  в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии даде кметът на Пловдив Иван Тотев. Модернизацията на учебната инфраструктура ще се прави по оперативна програма „Региони в растеж”.  Общата стойност на проекта е близо 1 400 000 лв.  Ремонт на училището не е правен от..

публикувано на 22.02.18 в 13:20

Силно земетресение събуди Пловдивско, пострадали и щети няма

Земетресение с магнитуд 4,6 по Рихтер събуди тази нощ пловдивчани.   Няма данни за пострадали и нанесени щети. Епицентърът на труса е в района на Асеновград, Садово и Крумово. Трусът се усети вертикално за секунди. Според първоначалните данни, публикувани в сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, земният трус е регистриран в 1,41..

обновено на 22.02.18 в 11:47

Спукан водопровод остави без вода района около ул. "Даме Груев"

Спукан водопровод остави без вода част от район "Южен". По данни на ВиК е спряно водоподаването на ул."Даме Груев "от №27 до №33, ул."Кукуш" от №12 до №20, от №7 до №25, част от ул."Тарас Шевченко" и ул."Гоце Делчев" Аварийният ремонт на магистрален водопровод  наложи да се затвори за движение ул. „Даме Груев” в отсечката  от  бул. „Кукленско..

обновено на 22.02.18 в 11:47

Крадци задигнаха 650 кг мед от Бойково

Неизвестни крадци задигнаха над 650 килограма пчелен мед от пчелар от с. Бойково.  От пловдивската полиция уточняват, че кражбата е станала във времето между 18 и 21 февруари от навес в имота на 43-годишния пчелар.  Работата по случая продължава от служители на Първо районно управление. 

публикувано на 22.02.18 в 11:46

Мъж от Батак къта незаконни алкохол, дизелово гориво и патрони в дома си

Акцизни стоки без бандерол са открити при проведената вчера масирана полицейска операция по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки в Пазарджишка област.  В жилището на 45-годишен мъж от Батак полицаи открили 200 литра алкохол и 360 литра дизелово гориво с неустановен произход. Намерени са още 75 ловни и бойни патрони, притежавани..

публикувано на 22.02.18 в 11:19