РЕКЛАМА

Задръствания и тапи се очакват по пътя за Кръстова гора

Днес на Кръстова гора  пристигат поклоници с  вяра и надежда за изцеление. Йеромонах Серафим от църквата "Покров Богородичен" информира за Радио Пловдив, че  продължават да пристигат автобуси и леки автомобили.  

Очаква се хиляди богомолци да пренощуват на това свято място. Според легендата, тази вечер небето се отваря и хората получават изцеление от болести, намират утеха в скръбта, надежда и упование в беди, радост и мъдрост да изжевеят спокойно земните си дни.

 Допълнителни указателни табели поставя община Асеновград на възлови места в града, които  посочват пътя към Кръстова гора. Мярката се налага заради очаквания засилен трафик към манастирския комплекс за празника Кръстовден, както и заради големите ремонти по Водния цикъл, които затвориха основни градски улици. 


  Интензивен трафик и задръствания ще има по булевард "България". Там се очаква да се образуват "тапи"на кръговото кръстовище, което временно е затворено, обясни зам.-кметът по транспорт в общината Димчо Темелков. 
  Две нови указателни табели ще насочват пътуващите от Пловдив и Поповица. 

Едната е точно на кръговото кръстовище на "България", а другата на светофара на квартал "Запад". Така ще се улесни трафика на пътуващите по пътя Поповица- Асеновград- Смолян. На най-конфликтните места по маршрута за Кръстова гора ще има и пътни полицаи, които допълнително ще регулират движението. Още от категорията

Гала вечер на производителите на младо вино в Стария Пловдив

Гала вечер на производителите на младо вино ще се проведе в рамките на 9-то издание на феста в Стария град.  На нея ще бъдат наградени победителите в двете категории - „Млади вина в завършен търговски вид“ и „Млади вина за отлежаване“.  Те се оценяват по 100-бална система, като категориите са разделени на две групи – в първата са белите и..

обновено на 25.11.17 в 09:14

Над 10 млн. лв. получават 8 смолянски общини за инфраструктурни проекти

10 116 000 лв. допълнителни средства получават 8 от 10-те общини в Смолянска област. Средствата са отпуснати с постановление на МС. От държавния бюджет се отпуска финансиране на важни инфраструктурни проекти. Най-много средства – 3 млн.лв., получава община Борино за строеж на пречиствателна станция. С 2 млн. лв. община Доспат ще изпълни..

публикувано на 25.11.17 в 08:27

Доброволци чистят Ботаническата градина

Доброволци ще почистват днес Ботаническата градина в Пловдив.  Инициативата е на частна компания с подкрепата на администрацията на район „Тракия“ след заявеното намерение на община Пловдив и Аграрния университет да облагородят пространството.  Идеята е Ботаническата градина да се почисти с доброволен труд за по два часа в  почивните дни..

публикувано на 25.11.17 в 07:10

Дете на годинка почина след побой в Пазарджик

Момче на  годинка е починало след побой в Пазарджик. Тежките удари по главата на детето нанесъл мъжът, с когото майката живеела на семейни начала.   И двамата за задържани за 72 часа, съобщиха от полицията в града.  За случая е уведомена прокуратурата, повдигнати са им обвинения за убийство и се очаква да бъде поискано постоянното им задържане под..

обновено на 24.11.17 в 22:07

Слабо земетресение в района на Смолян

Земетресение е усетено тази вечер в района на Смолян и Чепеларе. Трусът е бил с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер.  Въпреки близкото разстояние до село Стойките, той няма разрушителен потенциал, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.  Няма данни за щети, каза заместник-областният управител Андриан Петров.  „Усети..

публикувано на 24.11.17 в 22:07

Събарят павилионите до Пощата

Общината стартира принудително премахване на павилионите  до Централна поща срещу  бившата руска книжарница.  Заместник-кметът  по общинска собственост Димитър Кацарски  заяви, че  с разчистването на терена ще бъде освободен подходът  към Одеона. Той подчерта, че пълното излагане на археологическите находки и превръщането  на площад Централен  в..

обновено на 24.11.17 в 17:10

Заразата от хепатит А в Раковски е от лоша лична хигиена

Заразата от хепатит А в област Пловдив не е от замърсени храна или вода, а само заради неспазване на лична хигиена. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос, свързан с повишаването на броят на заболелите.  Пикът на заразата е отминал, посочи още министър Ананиев и добави, че от 21..

обновено на 24.11.17 в 17:09