РЕКЛАМА

Задръствания и тапи се очакват по пътя за Кръстова гора

Днес на Кръстова гора  пристигат поклоници с  вяра и надежда за изцеление. Йеромонах Серафим от църквата "Покров Богородичен" информира за Радио Пловдив, че  продължават да пристигат автобуси и леки автомобили.  

Очаква се хиляди богомолци да пренощуват на това свято място. Според легендата, тази вечер небето се отваря и хората получават изцеление от болести, намират утеха в скръбта, надежда и упование в беди, радост и мъдрост да изжевеят спокойно земните си дни.

 Допълнителни указателни табели поставя община Асеновград на възлови места в града, които  посочват пътя към Кръстова гора. Мярката се налага заради очаквания засилен трафик към манастирския комплекс за празника Кръстовден, както и заради големите ремонти по Водния цикъл, които затвориха основни градски улици. 


  Интензивен трафик и задръствания ще има по булевард "България". Там се очаква да се образуват "тапи"на кръговото кръстовище, което временно е затворено, обясни зам.-кметът по транспорт в общината Димчо Темелков. 
  Две нови указателни табели ще насочват пътуващите от Пловдив и Поповица. 

Едната е точно на кръговото кръстовище на "България", а другата на светофара на квартал "Запад". Така ще се улесни трафика на пътуващите по пътя Поповица- Асеновград- Смолян. На най-конфликтните места по маршрута за Кръстова гора ще има и пътни полицаи, които допълнително ще регулират движението. Още от категорията

MARILLION закриват Sounds Of The Ages

Легендарната британска формация MARILLION ще излезе на Античния театър тази вечер. Концертът им е част от музикалния форум Sounds Of The Ages, който се организира за седма поредна година в Пловдив.  2017  година обещава да бъде най-успешната в историята на групата, след като всички билети за концерта в Royal Albert Hall на 13 октомври свършиха за..

обновено на 24.09.17 в 17:07

Протестиращи от село Варвара блокираха пътя за Велинград

За пореден път жителите на септемврийското село Варвара излязоха на протест срещу управлението на общинския кмет Марин Рачев. Започна частичната блокада на главния път към Велинград, което затруднява движението.  Протестиращи дойдоха и от съседните села и Септември, за да кажат, че не са съгласни с управлението на общинския кмет Марин Рачев...

обновено на 24.09.17 в 12:05

Баща застреля наркозависимия си син

Баща уби 35 годишния си син със законно притежаван пистолет във вилна зона край пловдивското село Марково. Младият мъж е бил наркозависим.  Той и баща му били в конфликт от дълго време. След поредния скандал 69- годишният военен пенсионер застрелял наследника си, след което сам се обадил на тел. 112, за да съобщи за убийството.  Пред полицията е..

публикувано на 24.09.17 в 12:04

В Катуница почитат паметта на Павел Толев

Второ мирно шествие под мотото „Няма да забравим, няма да простим“ ще проведат тази вечер жителите на Катуница.  Те  почитат паметта на 17-годишния Павел Толев, чието сърце не издържа по време на протестите  срещу Кирил Рашков - Цар Киро.  рез 2011 година бус прегази 19-годишния Ангел Петров, а смъртта на момчето предизвика недоволството на..

публикувано на 24.09.17 в 08:35
Илияна Йотова

Eвропредседателството е огромен шанс за България

Eвропредседателството е огромен шанс за България, каза пред журналисти в Чепеларе вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя присъства на възстановка по посрещането на Капитан Петко войвода, по повод първите национални "Хайдушки празници", които се провеждат в града.  Огромен шанс за България е европредседателството, стига да се възползваме от този шанс...

публикувано на 23.09.17 в 20:54

Рокери се събраха на Манастирските поляни край Сопот

С полагане на цветя пред паметниците на Иван Вазов в Сопот и на Васил Левски в Карлово приключи рокерския национален събор, който се провежда в края на септември на Манастирските поляни край града на Вазов.  Той се организира от мотоклуб "Старите траки" от Сопот. Преди това "Братята на вятъра" направиха почетна обиколка из Розовата долина и огласиха..

обновено на 23.09.17 в 16:00

Катуница почита с мълчаливи шествия Ангел и Павел

С мълчаливо шествие под мотото „Няма да забравим, няма да простим“ от 19 часа тази вечер жителите на Катуница ще отбележат шест години от убийството на 19-годишния Ангел Петров. Близки и приятели ще запалят свещи на лобното място на момчето, което бе прегазено от шофьор на Кирил Рашков, известен като „Цар Киро“. Смъртта на младежа предизвика..

публикувано на 23.09.17 в 16:00