РЕКЛАМА

За силата на вярата и образованието "Точно днес"

Православната църква се прекланя пред Светия кръст, а народния календар сочи, че Кръстовден бележи края на лятото и началото на есента. Хиляди богомолци се стичат на Кръстова гора от сряда вечерта. Йеромонах Серафим разказва за празника и за силата на вярата в интервю на Нели Бистрашка.

Ще се финализира ли днес сливането на двете общински болници в Пловдив – „Свети Мина“ със „Свети Пантелеймон“? Репортаж на Елена Крушкова с различните гледни точки. 

„Точно днес“ говорим още и за образованието. Приоритет ли е то за Пловдивска област? Готовността на училищата за новата учебна година проследяваме с Иванка Киркова, началник на РУО - Пловдив.

И още от утрото на 14 септември:

Водим ви на изложбата „Българските чехи“ в Регионалния държавен архив в Пловдив. Ще го направим с Максим Минчев, генерален директор на БТА и автор на идеята за нея.

Гостуваме и на галерия „Аспект“, която открива есенно-зимния сезон със самостоятелна изложба на известния художник Ганчо Карабаджаков. Ще го чуете в зона "Култура" на Радио Пловдив.


Още от категорията

"Ден след ден" на ръба между делника и празника

Първо да се спре вълната, а после да се разчиства, ремонтира и помага на бедстващите. Така образно премиерът Борисов описа необходимите спешни действия за застрашената от бежанска вълна Европа. Близо 70 милиона са вече бежанците по света, а въпросите на миграцията са тема на извънредна среща в Брюксел в неделя. Лидерите на 8 страни, включително..

публикувано на 22.06.18 в 15:00

Последно работно утро „Точно днес“

В утрото на 22 юни ще си припомним, че до края на работната седмица остават броени часове, а това ни подсказват и събитията в Пловдив – с различни покани за атрактивно начало на уикенд дестинации. Но преди това – актуалните теми в последния работен ден на седмицата: Икономически предизвикателства и посоки – анализ на Петър Ганев от..

обновено на 21.06.18 в 18:14

Нека да е лято "Ден след ден"

Горещо време и горещи страсти. Така навлизаме в лятото. С  продължаващи протести и недоволство на майки на деца с увреждания, а от днес и на  метеоролозите.  И с готвен вот на БСП към кабинета.  Това са част от темите в програма „Ден след ден“. До 17часа  ще чуем Адриана Стоименова, зам. председател на Националния съвет за интеграция на..

публикувано на 21.06.18 в 14:03

Цветно, лятно и делово "Точно днес" на 21 юни

Ще отброяваме заедно минутите от утрото на най-дългия ден в годината.  Астрономическото лято  обявяват тази година с протест синоптиците от БАН. Те предупреждават, че спират прогнозите, ако не бъдат осигурени средства от ръководството им. Мартин Славчев, дежурен синоптик на НИМХ ще ни каже още от мотивите. Димитър Владимиров попита пловдивчани как вече..

публикувано на 20.06.18 в 15:23

Теми в "Ден след ден"

  Продължителният протест на майките на деца с увреждания засега не се увенчава със закон, който да гарантира исканата от тях държавна подкрепа. Странична жертва на дебатите по темата стана заместник-социалният министър Росица Димитрова. Тя подаде оставка заради неприемливо високи разходи за командировка до САЩ. С бившият социален министър Иван..

обновено на 20.06.18 в 15:06

"Точно днес" през прага на 20 юни

От 6.00 до 9.30 в програмата на Радио Пловдив   -  за история и за днешна политика, за изкуство и стимули за талантливите млади хора, за програмата на  фестивала  OPERA OPEN 2018,  за поредния вот на недоверие към правителството, който внася БСП и за подписка на асеновградчани с искане за повече сигурност за пешеходците Чуйте гостите ни   -..

публикувано на 19.06.18 в 17:40

В „Ден след ден“ - Стинг преди концерта на Античния театър

Пловдивски сюжети за стотици хиляди и милиони са акцент в програмата на Радио Пловдив. Днес Общинският съвет щедро раздаде пари за проекти и програми, за част от които ще говорим между 15 и 17 часа. С 12,5 милиона лева ще разполага фондация „Пловдив 2019“ за тази година ,  3,5 милиона бяха дадени на район „Западен“ за строителство на първия..

публикувано на 19.06.18 в 14:42