РЕКЛАМА

За силата на вярата и образованието "Точно днес"

Православната църква се прекланя пред Светия кръст, а народния календар сочи, че Кръстовден бележи края на лятото и началото на есента. Хиляди богомолци се стичат на Кръстова гора от сряда вечерта. Йеромонах Серафим разказва за празника и за силата на вярата в интервю на Нели Бистрашка.

Ще се финализира ли днес сливането на двете общински болници в Пловдив – „Свети Мина“ със „Свети Пантелеймон“? Репортаж на Елена Крушкова с различните гледни точки. 

„Точно днес“ говорим още и за образованието. Приоритет ли е то за Пловдивска област? Готовността на училищата за новата учебна година проследяваме с Иванка Киркова, началник на РУО - Пловдив.

И още от утрото на 14 септември:

Водим ви на изложбата „Българските чехи“ в Регионалния държавен архив в Пловдив. Ще го направим с Максим Минчев, генерален директор на БТА и автор на идеята за нея.

Гостуваме и на галерия „Аспект“, която открива есенно-зимния сезон със самостоятелна изложба на известния художник Ганчо Карабаджаков. Ще го чуете в зона "Култура" на Радио Пловдив.


Още от категорията

Пловдивски метаморфози и амбиции „Точно днес“

Започваме с метаморфозите на Пловдив в периода 7-14 век. По темата очаквайте интервю на Веселина Пеева с доцент Камен Станев , историк и участник в редица археологически разкопки. Продължаваме и с амбициите за нова концепция за развитие на Стария град. Първите стъпки за осъществяване на идеята за по-видим архитектурен резерват..

публикувано на 21.02.18 в 16:38

Дъждовен "Ден след ден" на 21 февруари

Каква ще е съдбата на близнаците, приети преди ден в тежко състояние в пловдивска болница? Как реагират институциите в подобни ситуации - какво може и какво е редно да се направи в подобни случаи? Как да се хранят децата ни здравословно и може ли средиземноморската диета да е  алтернатива на храненето при учениците? Няколко български..

публикувано на 21.02.18 в 13:14

Часът на срещата "Точно днес"

В утрото на 21 февруари ще чуете писателката Мирела Иванова, председателят на Туристическата асоциация "Родопи" и заместник - кмет на Чепеларе Пантелей Мемцов, Мариана Кукушева - председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, областният управител Здравко Димитров и Шенар Бахар от Турското консулство в Пловдив и Ема Черногорска един..

публикувано на 20.02.18 в 16:56

Кадрови драми и "атрофирал парламент" в "Ден след ден"!

През кадровите драми в управлението покрай исканата оставка на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев в „Ден след ден“ ще си зададем въпроса за качеството на здравеопазването и нуждата да се провежда в чужбина. Очаквайте разговори със зам.-председателя на Здравната комисия в парламента доц. Георги Йорданов и бившия зам.-министър д-р Валери Цеков...

публикувано на 20.02.18 в 13:59

20 февруари - започваме утрото с радио и информация

Събираме в сутрешната ни среща въпросите,   гледните точки и анализите по скандалите на деня: - В програма "Точно днес" интервю с  д-р Нигяр Джафер , заместник - председател на НС и член на комисията по здравеопазване - коментираме актуализацията на бюджета на НЗОК и поисканата оставка на проф. Камен Плочев. - Смяната на касовите апарати няма да..

обновено на 19.02.18 в 17:00

"Ден след ден" за еталона на националния ни дух

„За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.“ Нека си казваме кривините всеки ден. Нека няма ден, в който да не спорим за едно или друго послание или дело на Левски, нека го възвеличаваме и демиторогизираме  всеки ден . А в днешния  19 февруари  да коленичим и  да се преклоним пред..

публикувано на 19.02.18 в 14:57

"Точно днес" - знаците на светлината - от Левски - до Покаянието

Каква истина съдържат думите, че една от най-големите пречки пред истинското покаяние е идеята, която имаме за себе си  и как да почерпим сила и знание от духовната мъдрост, без вярата, че не са съвършени делата ни и не е слабост да  признаем вина?  В първия от поредицата дни на  Великия пост, наричани „спасителни“,  за нуждата от покаяние –..

обновено на 18.02.18 в 16:14