РЕКЛАМА

За силата на вярата и образованието "Точно днес"

Православната църква се прекланя пред Светия кръст, а народния календар сочи, че Кръстовден бележи края на лятото и началото на есента. Хиляди богомолци се стичат на Кръстова гора от сряда вечерта. Йеромонах Серафим разказва за празника и за силата на вярата в интервю на Нели Бистрашка.

Ще се финализира ли днес сливането на двете общински болници в Пловдив – „Свети Мина“ със „Свети Пантелеймон“? Репортаж на Елена Крушкова с различните гледни точки. 

„Точно днес“ говорим още и за образованието. Приоритет ли е то за Пловдивска област? Готовността на училищата за новата учебна година проследяваме с Иванка Киркова, началник на РУО - Пловдив.

И още от утрото на 14 септември:

Водим ви на изложбата „Българските чехи“ в Регионалния държавен архив в Пловдив. Ще го направим с Максим Минчев, генерален директор на БТА и автор на идеята за нея.

Гостуваме и на галерия „Аспект“, която открива есенно-зимния сезон със самостоятелна изложба на известния художник Ганчо Карабаджаков. Ще го чуете в зона "Култура" на Радио Пловдив.


Още от категорията

Магията „Точно днес“ на младото вино

Във втория ден от традиционния празник посветен на младото вино в Стария Пловдив, гост в студиото е доц. Христо Спасов, ръководител катедра „ Технология на виното и пивото“ в УХТ . Ще говорим за качествата на младите вина, както и за изкуството на дегостацията и оценяването на вината. Преди премиерата на операта „Трубадур“ от Верди на..

обновено на 24.11.17 в 17:10

С танцова стъпка "Ден след ден"

Да избягаме от тълпите на Черния петък и да се спасим с танц. Истерията на намаленията да заличим с хармонията на танцуващия свят. Това е предложението ни в днешния петък – Големият ден за пазаруване и Световен ден на танца. Бурни и лежерни са и ритмите на деня, които претворяваме в слово и музика в двата часа на програма „Ден след ден“:..

публикувано на 24.11.17 в 15:01

Черен петък „Точно днес“ – за търговските лупинги и политическата разпродажба

Работната седмица завършва с обещания за „сензационни“ намаления на стоки и услуги, а и с голямата надежда на българите, че дойде и тяхното време да купуват на нормални цени. Със сигурност обаче в днешния ден има нещо черно...какво е то? Търсим отговорите с нашите събеседници: Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“ за..

публикувано на 23.11.17 в 17:01

"Ден след ден" на 23 ноември

Различни теми с анализ и коментар събираме в двата часа на програма „Ден след ден“. За епидемичния вризв от хепатит А в община Раковски и набелязаните мерки за справяне с  разпространението на заразното заболяване ще чуем  здравните инспектори от РЗИ, Регионалното управление по образование, ръководството на общината и родители.  89 са от..

публикувано на 23.11.17 в 14:09

"Точно днес" по кръга на седмицата...

Броим протестите с дата 23 ноември - първо от Пазарджик искат прозрачност в работата на общинската администрация и три десни партии излизат да настояват за промяна в управлението на града. В Пловдив служителите на затвора искат 20% повече да стане работната им заплата - Севдалин Палаузов с пряко включване от протеста преди 9.00 часа. - Още от..

публикувано на 22.11.17 в 16:22

22/11 „Ден след ден“ – на една ръка разстояние

Осем месеца след изборите, след скандалите между опозиция и управляващи и последвалите оставки дистанцията между ГЕРБ и БСП остава около пет процента – Димитър Ганев представя изводите от социологическото проучване на агенция „Тренд“ и причините за непромененото електорално статукво. Близо 40 общественици, интелектуалци и потомци на видни..

публикувано на 22.11.17 в 13:51

"Точно днес" - бизнес,недоволство и полети на духа

Градът през кривото огледало на делника - бизнес,недоволство и полети на духа Бизнесът и властта на  кръгла маса  в Пловдив с позициите си и с въпросите, свързани с възможностите на европредседателството да привлече инвестиции. Каква нова територия могат да трасират за икономическата среда публично-частните партньорства за изграждане на..

обновено на 22.11.17 в 07:47