РЕКЛАМА

За силата на вярата и образованието "Точно днес"

Православната църква се прекланя пред Светия кръст, а народния календар сочи, че Кръстовден бележи края на лятото и началото на есента. Хиляди богомолци се стичат на Кръстова гора от сряда вечерта. Йеромонах Серафим разказва за празника и за силата на вярата в интервю на Нели Бистрашка.

Ще се финализира ли днес сливането на двете общински болници в Пловдив – „Свети Мина“ със „Свети Пантелеймон“? Репортаж на Елена Крушкова с различните гледни точки. 

„Точно днес“ говорим още и за образованието. Приоритет ли е то за Пловдивска област? Готовността на училищата за новата учебна година проследяваме с Иванка Киркова, началник на РУО - Пловдив.

И още от утрото на 14 септември:

Водим ви на изложбата „Българските чехи“ в Регионалния държавен архив в Пловдив. Ще го направим с Максим Минчев, генерален директор на БТА и автор на идеята за нея.

Гостуваме и на галерия „Аспект“, която открива есенно-зимния сезон със самостоятелна изложба на известния художник Ганчо Карабаджаков. Ще го чуете в зона "Култура" на Радио Пловдив.


Още от категорията

Новата седмица стартираме есенно - вече в 6.00

И все пак... Меркел!  С висока избирателна активност, без дилема и  с малко въпросителни около формулата на новия управленски мандат, Германия  фокусира  върху себе си  погледите на Европа. Изборите, които сякаш бяха приключили за мнозина, преди да започнат, ще очертаят многозначително реперите на  ЕС - като  проект с бъдеще или повече..

публикувано на 24.09.17 в 18:23

Свободни, заедно и независими "Точно днес"

На 22 септември отбелязваме 109 години от обявяването на България за независима държава. „След възторга и речите във Велико Търново цар Фердинанд и министрите тръгват за Южна България. Най-внушително било посрещането в Плов­див на 27 септември. Улицата от гарата до Военния клуб била засипана с цветя, голяма триум­фална арка украсявала..

обновено на 21.09.17 в 17:28

"Ден след ден" в последния летен ден

Ученик удари с кол по главата учителя си в садовската професионална гимназия. Точната причина за агресията не е ясна, но негови съученици твърдят, че е заради строгостта на учителя, който направил забележка на шумните ученици. Деца танцуват под звуците на чалга в час, а учителката е безпомощна да ги накара да я слушат. Дете загина, след като..

публикувано на 21.09.17 в 13:58

"Точно днес" в четвъртък

Вода и безводие, път и безопастност, училище и побой над учители, модерен танц и традиционни изкуства - по тези теми ще разговаряме в утрото на 21 септември.  Ето с кого: - с областния управител на Пловдив Здравко Димитров  - с кмета на Панагюрище Никола Белишки  - с лидера на учителския синдикат към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров  - с организатора на..

публикувано на 20.09.17 в 17:37

"Ден след ден" за фактите и отпечатъците им

„На учителя с любов“ е един много стар филм за трудния път на педагога към сърцата на тийнейджърите. „На учителя с омраза“ пък е едно българско риалити, сцена на което бе и професионалното училище по селско стопанство в Садово. Там ученици удряха учителя си по английски език с кол и така обезсмислиха за секунди говоренето за интеграция и приобщаващо..

публикувано на 20.09.17 в 14:27

"Точно днес" - за диалозите - политическите, здравните, поетичните

Децата и  хронично болните  не трябва да бъдат освободени от потребителска такса. Общопрактикуващите лекари заявиха това  с аргумент, че и сега държавата  не осигурява децата с пълния размер на вноската за здраве и настояват  редът за децата да бъде както е при пенсионерите – такса от 1 лев, а остатъкът до 2.90, колкото е реалната потребителска..

обновено на 20.09.17 в 09:35

Шансовете на София да е домакин на ЕМА са големи

Заместник-министърът на здравеопазването, отговарящ за европейските въпроси Мирослав Ненков представя официално в Брюксел кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата. На 20-ти ноември Европейският съвет трябва да вземе решението къде ще се премести седалището на Агенцията след Брекзит.   В интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 19.09.17 в 15:30