РЕКЛАМА

Авариите са заради старите тръби, за подмяната трябват много пари

Все още не е намерено мястото на теча на авариралия магистрален водопровод по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ до хотел „Тримонциум“, съобщи инж. Динко Господинов, експерт от дружество „ВиК“-Пловдив

СнимкаПред Радио Пловдив той обясни, че се разкопава на две места около паркинга на хотела, но откриването на теча е трудно. Затова е невъзможно точното ангажиране с прогноза кога аварията ще бъде отстранена. Надеждата ми е, че до към 19 – 20 часа ще се справим, каза Динко Господинов. Това е втора авария в този участък на централния булевард само за последните часове, призна експертът. По думите му, пробивите се дължат на износването на материала - етернитовите тръби са на 60 – 70 години, затова гумените уплътнителни пръстени (муфи) по магистралния водопровод започват да пропускат.През 2012-та година при последното преасфалтиране на отсечката на бул. "Цар Борис Трети Обединител" от Тунела до Сточна гара не са сменяни водопроводни тръби, тъй като тогава не е имало течове, обясни Динко Господинов. Припомням, преди пет години големите булеварди в Пловдив бяха преасфалтирани с близо 6 милиона лева от бюджета на общината, осигурени от 13-те млн.лв. от приемането на софийските бали боклук.

През 2007-ма година Европейската банка за възстановяване и развитие отпусна заем от 11 милиона евро на „ВИК“-Пловдив за  подмяна на амортизираната водопроводна мрежа в града. Парите са усвоени изцяло и е сменена около 12 километра мрежа, а цялата водопроводна мрежа на Пловдив е близо 600 километра, посочи Господинов. Според него е необходима цялостна подмяна на водопроводната мрежа на Пловдив, но това е твърде скъпо и почти невъзмонжно на този етап.

Има проект за цялостна подмяна на магистралния водопровод по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ в този проблемен участък от Тримонциум до Сточна гара, съобщи Динко Господинов. По думите му, не е планирано обаче кога ще стане това, не се знае и колко ще струва.

Снимка
Още от категорията

Здравеопазването - социална демагогия

Децата и  хронично болните  не трябва да бъдат освободени от потребителска такса. Общопрактикуващите лекари заявиха това  с аргумент, че и сега държавата  не осигурява децата с пълния размер на вноската за здраве и настояват  редът за децата да бъде както е при пенсионерите – такса от 1 лев, а остатъкът до 2.90, колкото е реалната потребителска..

публикувано на 20.09.17 в 11:50

Агресията е специфична култура и има логика

Какви политически сюжети очертава  новият сезон и ще успеят ли локалните протестни акции да акумулират реална алтернатива на властта?  За мащаба на дадената заявка за скоростно  издирване на личности-спасители на България, „дребните“ наглед трусове в управлението на страната, амбициите и потенциала на политическите партии  - събеседник ще..

публикувано на 20.09.17 в 11:04

Абсолютна грешка е премахването на задочното обучение в „Право“

Успехите на Юридически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, са в рамките на добрата реализация на завършилите юристи. Това заяви професор Венцислав Стоянов, декан на Юридическия факултет при откриването на научната конференция „Правото – традиции и перспективи“, която е кулминацията на тържествата посветени на 25..

обновено на 19.09.17 в 15:52

Екшън - план за отчуждаването на имоти покрай Асеновградско шосе

До следващата седмица кметовете на общините Родопи, Куклен и Асеновград трябва да уточнят имотите, които трябва да се отчуждят за изграждането на локални платна по Асеновградско шосе.  Това се разбра след работна среща в Областната управа на Пловдив, на която за кратко присъства и вицепремиерът Томислав Дончев. Проектирането на локалните е ангажимент..

обновено на 19.09.17 в 15:52

Протести в Труд, Нова Загора и Русе заради мръсен въздух

Жителите на пловдивското село Труд, Нова Загора и Русе ще протестират заедно тази вечер. В Нова Загора и Труд недоволството е от работата на централи за биогаз, които според хората замърсяват въздуха. От Русе се присъединяват към протеста заради продължаващото замърсяване на въздуха от работата на френски завод за автомобилни части. Участниците..

обновено на 19.09.17 в 13:24

Борисов потвърди доктрината си за най-малкото съпротивление

В програма "Точно днес" на 19 септември е интервюто с  Георги Киряков , политолог.  С него говорим за руските самолети, за прокурор Чайка и за темите на дебата, инспириран от политическите лидери през последните дни.  Георги Киряков подчерта, че в сезонното си обръщение премиерът Бойко Борисов потвърди своята доктрина, и тя е да вървим по линията на..

обновено на 19.09.17 в 10:48

За България 10-годишният период в ЕС е много успешен

Още един форум се провежда в Пловдив на 19 септември. Темата  е " България в ЕС: 10 години по-късно".  Наш гид е политологът   Ружа Смилова , програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Тя представя най-интересното от проучването "Какво България спечели от членството си в ЕС?" в най-различни аспекти от живота на българите.  Изводите..

публикувано на 19.09.17 в 09:59