РЕКЛАМА

Авариите са заради старите тръби, за подмяната трябват много пари

Все още не е намерено мястото на теча на авариралия магистрален водопровод по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ до хотел „Тримонциум“, съобщи инж. Динко Господинов, експерт от дружество „ВиК“-Пловдив

СнимкаПред Радио Пловдив той обясни, че се разкопава на две места около паркинга на хотела, но откриването на теча е трудно. Затова е невъзможно точното ангажиране с прогноза кога аварията ще бъде отстранена. Надеждата ми е, че до към 19 – 20 часа ще се справим, каза Динко Господинов. Това е втора авария в този участък на централния булевард само за последните часове, призна експертът. По думите му, пробивите се дължат на износването на материала - етернитовите тръби са на 60 – 70 години, затова гумените уплътнителни пръстени (муфи) по магистралния водопровод започват да пропускат.През 2012-та година при последното преасфалтиране на отсечката на бул. "Цар Борис Трети Обединител" от Тунела до Сточна гара не са сменяни водопроводни тръби, тъй като тогава не е имало течове, обясни Динко Господинов. Припомням, преди пет години големите булеварди в Пловдив бяха преасфалтирани с близо 6 милиона лева от бюджета на общината, осигурени от 13-те млн.лв. от приемането на софийските бали боклук.

През 2007-ма година Европейската банка за възстановяване и развитие отпусна заем от 11 милиона евро на „ВИК“-Пловдив за  подмяна на амортизираната водопроводна мрежа в града. Парите са усвоени изцяло и е сменена около 12 километра мрежа, а цялата водопроводна мрежа на Пловдив е близо 600 километра, посочи Господинов. Според него е необходима цялостна подмяна на водопроводната мрежа на Пловдив, но това е твърде скъпо и почти невъзмонжно на този етап.

Има проект за цялостна подмяна на магистралния водопровод по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ в този проблемен участък от Тримонциум до Сточна гара, съобщи Динко Господинов. По думите му, не е планирано обаче кога ще стане това, не се знае и колко ще струва.

Снимка
Още от категорията

В Парламента няма реформаторски сили

Парламентарното  реалити поднесе екстремен сюжет за държавността.  Гледахме го през седмицата, гравитираща около темите за вота на недоверие, за корупцията, приватизацията, рестарта на енергийните проекти, парламентарното  „сритване“ на Нинова и Кутев, бойкота на червените, оставката на най-първия в държавата. И веднага на следващия ден -..

публикувано на 18.11.17 в 10:53

Безконтролното прилагане на антибиотици увеличава рисковете

На 18-ти ноември световната общественост отбелязва юбилейния 10-ти Европейския ден за разумна употреба на антибиотиците - инициатива на Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) от 2008 г. Тази кампания се  провежда и под егидата на СЗО с участието и на САЩ и редица неевропейски страни по целия свят.  Откритието и..

публикувано на 18.11.17 в 09:41

Съвестта ми е абсолютно чиста

Нагоре по цени, но със стари собственици ще се реализира и пловдивският проект за разкриване на Римския форум от източната страна на Централна поща. Срещу 5 милиона 163 хиляди лева община Пловдив ще изкупи имота, продаден на частен инвеститор през 2003-та година за 1 милион и 200 хиляди лева. За сделката и ползите – интервю с екскметът..

публикувано на 17.11.17 в 17:11

Главчев не се разкая, тръгна си, за да не се изложим пред чужденците

Председателят на ЕП Антонио Таяни идва в България в следващите дни. В предварителната му програма, освен срещи с висши държавници, е и  лекция пред българския парламент.  Бурята с бойкота на БСП, които обявиха, че ще влязат в пленарна зала само заради бюджета, оставката на Димитър Главчев и вота на недоверие към кабинета - променя картината и..

публикувано на 17.11.17 в 16:14

Икономическата обосновка ще е решаваща за АЕЦ "Белене"

България е в уникална ситуация по отношение на проекта "АЕЦ Белене" , каза в интервю за Радио Пловдив евродепутатът Владимир Уручев. Той припомни, че е налично и вече платено оборудване за централата, има подготвена площадка, където също са вложени немалко средства, има и проект. Така, според Уручев, от една страна стремежът е парите вложени във всичко..

публикувано на 17.11.17 в 16:07

Главчев допусна груба грешка и трябваше да подаде оставка

След оставката на Димитър Главчев като председател на НС рухва митът, че ГЕРБ не може да носи отговорност, както и че води страната към режим,   коментира в интервю за Радио Пловдив Георги Харизанов от Института за дясна политика . Той определи Димитър Главчев като един от най-интелигентните политици, като добави, че именно затова е осъзнал..

публикувано на 17.11.17 в 14:22

Върни лентата. Спомни си. Тествай се за хепатит В и С

За поредна година България ще се включи в Европейската седмица за тестване за хепатит В, С и ХИВ, която ще се проведе от днес   до 24 ноември 2017 г.  Информационната кампания  „Върни лентата. Спомни си. Тествай се“ е насочена специално към хората, родени между  1945 и 1965 г. (т.нар. baby boomers), при които в миналото е имало повишен риск..

публикувано на 17.11.17 в 14:04