РЕКЛАМА

Авариите са заради старите тръби, за подмяната трябват много пари

Все още не е намерено мястото на теча на авариралия магистрален водопровод по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ до хотел „Тримонциум“, съобщи инж. Динко Господинов, експерт от дружество „ВиК“-Пловдив

СнимкаПред Радио Пловдив той обясни, че се разкопава на две места около паркинга на хотела, но откриването на теча е трудно. Затова е невъзможно точното ангажиране с прогноза кога аварията ще бъде отстранена. Надеждата ми е, че до към 19 – 20 часа ще се справим, каза Динко Господинов. Това е втора авария в този участък на централния булевард само за последните часове, призна експертът. По думите му, пробивите се дължат на износването на материала - етернитовите тръби са на 60 – 70 години, затова гумените уплътнителни пръстени (муфи) по магистралния водопровод започват да пропускат.През 2012-та година при последното преасфалтиране на отсечката на бул. "Цар Борис Трети Обединител" от Тунела до Сточна гара не са сменяни водопроводни тръби, тъй като тогава не е имало течове, обясни Динко Господинов. Припомням, преди пет години големите булеварди в Пловдив бяха преасфалтирани с близо 6 милиона лева от бюджета на общината, осигурени от 13-те млн.лв. от приемането на софийските бали боклук.

През 2007-ма година Европейската банка за възстановяване и развитие отпусна заем от 11 милиона евро на „ВИК“-Пловдив за  подмяна на амортизираната водопроводна мрежа в града. Парите са усвоени изцяло и е сменена около 12 километра мрежа, а цялата водопроводна мрежа на Пловдив е близо 600 километра, посочи Господинов. Според него е необходима цялостна подмяна на водопроводната мрежа на Пловдив, но това е твърде скъпо и почти невъзмонжно на този етап.

Има проект за цялостна подмяна на магистралния водопровод по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ в този проблемен участък от Тримонциум до Сточна гара, съобщи Динко Господинов. По думите му, не е планирано обаче кога ще стане това, не се знае и колко ще струва.

Снимка
Още от категорията

От измеренията на президентската година до нравствените победи

Съществува ли спекулация в Истанбулската конвенция и самоунижава ли се обществото, повеждайки странен формат на дебат между биологичния  и социалния пол, оправдавайки се със  спорен  превод на дума, заредена с опасно значение? Тактическа ли се оказва задачата за налагане на понятието „джендър“ и поставя ли то в опасност традиционните..

публикувано на 23.01.18 в 17:41

Все още не сме се отървали от ДС

Документалният сборник „Държавна сигурност и „врага с партиен билет“ 1944-1991 г.“ обхваща основно процесите на борбата с вътрешнопартийната опозиция в България до края на 60-те години на ХХ в. – време, в което Тодор Живков вече е успял да съсредоточи в ръцете си едноличната власт над партията и държавата. Сборникът включва 79 документа, а..

обновено на 23.01.18 в 17:01

Френската гимназия посланик на Пловдив в ЕП

Пловдивската Френска гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“ е посланик на Пловдив в Европейския парламент.  По специална програма за кандидатстване от 144 училища в страната, бяха избрани 30 и така Пловдив се оказа с посланик в ЕП в лицето на нашата гимназия – заяви в интервю за Радио Пловдив преподавателят в учебното заведение Донка Алексиева...

публикувано на 23.01.18 в 16:58

Споровете за Истанбулската конвенция са извън здравия разум

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" представители на институции, неправителствени организации и различни вероизповедания обсъждаха законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.  По улиците на столицата пък имаше два  протеста - единият в защита, а..

обновено на 23.01.18 в 16:47

Мотивите за вота са абсолютно несъстоятелни

Мотивите за искане за вот на недоверие са абсолютно несъстоятелни. В повечето случаи са изрезки от вестниците. Тиражират се фалшиви новини, има и опити за манипулация. Няма нещо състоятелно, което би накарало човек да вземе насериозно тези мотиви. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ по повод дебатите по..

обновено на 23.01.18 в 11:35

Управляващите замазват очите, че работят срещу корупцията

Днес в НС е дебатът по внесения вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. В ефира на Радио Пловдив, коментарът за мотивите и очакванията е от Веска Ненчева, депутат от БСП. Готови сме за дебата, след като сме внесли вота за недоверие към управляващите. Става дума и за една друга готовност, на която ние сме откликнали. Това е..

обновено на 23.01.18 в 11:10

Подписът е визитката на човека

Графологията е интересна наука, както  всичко, което се занимава с човека. Графологията е наука за определяне на характера на човека, но за съжаление, в България не се развива на необходимото ниво, както в Западна Европа, Русия, Израел, Америка. Там графология се изучава в престижни университети и отдавна е намерила място в правния мир. Тук няма..

публикувано на 23.01.18 в 11:10